BORA Kookplaatafzuiging

Een dampkap is vaak niet erg esthetisch, veelal te groot en meestal lomp. Vandaag kan u opteren voor een subtiel alternatief. Bora heeft namelijk een dampafzuigsysteem ontworpen dat rechtstreeks in de kookplaat is geïntegreerd. Koken en afzuigen in één. Als u zich nog iets herinnert van de fysicalessen, dan is het waarschijnlijk het fenomeen waarbij warme lucht stijgt, omdat het een lagere dichtheid heeft dan koude lucht. Klassieke dampkappen maken hier handig gebruik van om, met beperkte zuigkracht, toch veel mogelijk dampen af te zuigen.

Met de Bora-kookplaatafzuiging pakt u de dampen meteen aan, zonder risico op condensatie of het verspreiden van geuren. In tegenstelling tot de klassieke dampkap zuigt het Bora-systeem de dampen als het ware uit de potten en pannen. Niets ontsnapt aan de krachtige motoren van het systeem. Het vertrouwen dat Bora heeft in deze technologie is groot. Dat bewijst de garantie op een 100% clean rate op ‘hoofdhoogte’.

De voornaamste voordelen van het Bora-principe

Weg met vieze geuren

Een traditionele dampkap pakt vieze geuren aan en vermijdt condensvorming. Toch blijven er altijd wel wat dampen ontsnappen, die vervolgens toch nog kunnen zorgen voor condens op ramen of geurhinder. Daarenboven passeren die dampen vaak langs je hoofd voor die uiteindelijk verdwijnen in de dampkap. Het Bora-principe zuigt af op de hoogte van de potten en pannen, de dampen passeren met andere woorden nooit meer langs uw hoofd. Doordat het Bora-afzuigsysteem over een aantal krachtige motoren beschikt, worden de dampen zeer snel opgenomen.

Weg met lawaai

Oude, klassieke dampkappen maken ongeveer evenveel lawaai als een stofzuiger of een haardroger. Een Bora-afzuigsysteem is een pak stiller. Het lagere geluidsniveau is te danken aan het hoogtechnologische ontwerp van de motoren.

Weg vuil

Een dampkap en bijhorende filter vragen het nodige onderhoud. Het Bora-systeem is niet alleen gebruiksvriendelijk, het is ook onderhoudsvriendelijk. Met drie makkelijk demonteerbare onderdelen, is het systeem in een-twee-drie gereinigd. Even snel in de vaatwasmachine en klaar.

Welkom design!

Uw droomkeuken kan nu nog meer op maat. Er zijn quasi geen beperkingen meer. De grote, klassieke dampkap verdwijnt, waardoor u meer ruimte in uw keuken creëert en vrijwel overal uw fornuis kan inplannen. Onder een schuine muur of een venster? Of gewoon in een vrijstaand kookeiland. U bepaalt de regels. Kies voor een luchtafvoersysteem of voor recirculatie, waarbij de lucht wordt gefilterd en opnieuw in de keuken wordt geblazen.

Welkom duurzaamheid & functionaliteit!

De focus tijdens het ontwerp lag op duurzaam materiaalgebruik. Het Bora-afzuigsysteem combineert roestvrijstaal en glaskeramiek. Er komen geen zware metalen aan te pas. Die keuzes maken van de Bora een hoogtechnologisch systeem met een minimalistisch/strak design. Adembenemend!

Voor welk type Bora-systeem gaat u?

Altijd op zoek naar de allernieuwste gadgets? Vindt u draaiknoppen passé? Houdt u van de futuristische look die een digitale display met zich meebrengt? Of bent u op zoek naar een alternatief voor uw lompe, luidruchtige dampkap? 

Dan is de Bora-kookplaatafzuiging het nieuwste snufje waar u naar op zoek bent: een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem.
De verschillende uitvoeringen op een rijtje:

BORA Pure 

Hoe voelt u zich vandaag? Bent u in de mood voor een blauw, groen of rood afzuigrooster? Kies uw kleur naar gelang uw smaak, gevoel of gewoon in combinatie met de kleuren van uw potten of pannen. Het Bora Pure-systeem wordt geleverd met afzuigroosters in 5 trendy kleuren. Wissel ze binnen een kwestie van seconden.

De Bora Pure trekt in eerste instantie de aandacht met zijn looks. Het gebruiks- en onderhoudsgemak zijn meer dan leuke extra’s. De dampafzuiging is daarenboven ook heel erg functioneel. Bora Pure vertrekt van uw kookgedrag. Zo kan het systeem zijn vermogen er automatisch aan aanpassen. Uiteraard kan u zelf ook de touwtjes in handen nemen en handmatig instellen. De innovatieve sControl-bediening waarmee het systeem is uitgerust, heeft een intuïtieve, verticale ‘touch-slider’. Even met de vinger het digitale paneel aanraken en u krijgt een volledige menu voorgeschoteld met alle belangrijke functionaliteiten.

Tijdens het ontwerp van de Bora Pure ging veel aandacht naar de motor. Die is niet alleen zeer krachtig, hij produceert ook nauwelijks geluid. Al uw aandacht kan naar het koken zelf. U hoort wanneer uw water het kookpunt bereikt of wanneer uw vlees dreigt aan te branden.

Een beperkt aantal onderdelen zorgt voor een zeer onderhoudsvriendelijk systeem. Na het koken kan u het rooster en de filter makkelijk demonteren en ze vervolgens mee laten draaien in de vaatwasmachine. Belanden er tijdens het koken ingrediënten in het systeem, dan is dat geen probleem. De Bora Pure is uitgerust met een opvangbak die zowel vloeistoffen als vaste ingrediënten kan opvangen.

Bora classic 2.0

‘Mix and match’: met de Bora Classic 2.0. heeft u een eindeloze keuze aan krachtige ‘kookvelden’, die u kan combineren tot uw eigen, op maat gemaakte Bora-systeem. De 2.0-serie is op heel wat punten verbeterd ten opzichte van de Classic, zijn voorganger. De 2.0 is flexibeler, gebruiksvriendelijker en intelligenter.

De sControl+ is uniek. De centrale ligging van het unieke bedieningssysteem levert extra ruimte op om te koken. Maar dat niet alleen. Het intuïtieve karakter van de sControl+ maakt het systeem zeer gebruiksvriendelijk. Even licht aanraken en u krijgt alle essentiële functies voorgeschoteld.

En ook het dampafzuigingsysteem heeft een make-over ondergaan. Het systeem is een pak slimmer geworden. Het afzuigen van de dampen gebeurt nu automatisch en past zich aan aan uw kookgedrag. De instroomopening is bij de 2.0 breder, waardoor kookdampen nog beter en sneller opgenomen worden.

Ontdek welke mogelijkheden er zijn en hoe u uw Bora Classic 2.0 volledig naar uw hand kan zetten.

Spring gerust eens binnen in één van onze vestigingen en laat u begeleiden door een van onze Grando-adviseurs.

Bora Professional 2.0

De Bora Professional 2.0 is een awardwinnend concept. In 2017, nog voor zijn officiële lancering, bekroonde de jury van de Red Dot Awards het systeem al voor zijn vooruitstrevende en eigentijdse design.

De Professional 2.0 is niet enkel mooi vormgegeven, het systeem heeft een hele waslijst aan troeven. Net als bij alle Bora-systemen staat gebruiksvriendelijkheid centraal. Het optimale gebruiksgemak is het resultaat van de intelligente communicatie tussen de verschillende kookvelden en de dampafzuiging. De slimme bedieningsknoppen, geïntegreerd in het frontoppervlak, maken het instellen van diverse functionaliteiten zeer eenvoudig. Nieuw is de inbouwhoogte. Deze is minimaal 199 mm, waardoor de Bora Professional 2.0 nu ook kan ingebouwd worden in zwevende werkbladen.

               

Inductie - Teppanyaki

Gas - Teppanyaki

Gas - Inductie

Inductie - Inductiewok

Inductie - Inductie

Inductie - wok - Teppanyaki

BORA ervaren?

Kan u uw partner nauwelijks begrijpen als zij of hij u iets vertelt terwijl uw dampkap een hels lawaai maakt? Heeft u al meermaals uw hoofd gestoten aan die lompe en te grote dampkap? Bent u meer gewonnen voor subtiliteit? Is uw antwoord op elk van bovenstaande vragen ja? Dan is een Bora-systeem absoluut het overwegen waard! Ervaar zijn vele voordelen in een van de Grando-showrooms. Onze Grando-adviseurs staan u graag bij.

plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.