Keukentrends

GRANDO KEUKENS IS DE TRENDSETTER
GRANDO KEUKENS BEPAALT DE NIEUWSTE TRENDS

Trends komen en gaan. Wat vandaag in is, kan morgen alweer achterhaald zijn of binnen vijf jaar opnieuw opduiken. Toch zijn er een aantal tendensen die dit en volgend jaar furore zullen maken. Een ervan is het voortdurende streven naar hightech in de keuken. Wat vroeger sciencefiction leek, is nu realiteit. Het is een onomkeerbare trend, die de komende jaren in een stroomversnelling komt. Verder zien we veel beweging op vlak van kleuren en het gebruik van verschillende materialen.

Algemene keukentrends

Een aantal verschijnselen zullen de komende jaren niet snel uit de mode geraken, en ze gaan ook al een tijdje mee. Denk bijvoorbeeld aan kleurgebruik in de keuken. De klassiekers blijven de keuken uit één kleur, meer in het bijzonder wit en – sedert een aantal jaren – zwart. Daar komt volgens keukenexpert Grando Keukens niet meteen verandering in. En nog zo’n blijver: technologische vooruitgang. Aan verdere technologische ontwikkelingen valt niet te ontsnappen. Wie had twintig jaar geleden gedacht dat u vanop afstand de inhoud van uw koelkast zou kunnen inspecteren of dat uw oven in staat zou zijn om verschillende ingrediënten afzonderlijk te garen? Een kijkje in de glazen bol …

Trend 1: Natuursteen - echt of gewoon de 'look'

De liefde voor natuurlijke materialen is de afgelopen jaren flink toegenomen. We vallen massaal voor de warmte en de gezelligheid die deze materialen aan de dag leggen. Echt hout, een uniek werkblad uit natuursteen of andere natuurlijke elementen kennen een stijging in populariteit. Laat uw budget het niet toe om voor een volmarmeren blad te kiezen of voor massieve keukenkastjes, dan is er altijd nog de ‘look’. Meer weten over natuurlijke materialen zoals natuursteen of bent u toch eerder geneigd om te gaan voor een goedkoper alternatief?

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 2: Ton-sur-tonlook zorgt voor lichte nuance

Tint-op-tint, eigenlijk is dat de letterlijke vertaling van ‘ton-sur-ton’. Bij deze trend speelt men met variaties op de basiskleur. Dat betekent dat alle gebruikte kleuren afstammen van de hoofdkleur. Stel dat u een blauwe keuken wil, dan kunt u makkelijk combineren met lichtblauwe tinten, turquoise en andere soorten blauw. Maar waarom die kleurencombinaties hoge ogen gooien?

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 3: Kleurgebruik gebeurt doordachter

Over smaken en kleuren valt niet te twisten, zo gaat het spreekwoord. Toch worden er ieder jaar nieuwe kleurentrends geïntroduceerd. Los van wit en zwart maken hardere kleuren plaats voor zachtere kleurencombinaties. Welke kleur uw nieuwe keuken wordt, is volledig aan u. Uiteraard willen we u de trends van vandaag en morgen niet onthouden. 

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 4: Het juiste licht wint steeds meer aan belang

‘Let there be light’! U mag nog de mooiste Grando-keuken hebben, onderschat nooit het belang van een goed en doordacht lichtplan. Weet dat er verschillende soorten verlichting zijn en dat bepaalde lichtbronnen de nadruk kunnen leggen op de eyecatchers in uw keuken. Daarenboven is licht essentieel wil u een goed gerecht op tafel kunnen toveren. Een overzicht van de verschillende soorten verlichting vindt u onderstaand.

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 5: High-tech in de Grando-keuken

U mag zich aan heel wat nieuwigheden verwachten de komende jaren. Samen met de verdere ontwikkelingen op het vlak van smartphonetechnologie zullen keukenapparaten nog slimmer worden en wordt connectiviteit, nog meer dan vandaag al het geval is, een absolute blijver. Meer weten over hightech in de keuken, lees er hieronder alles over.

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 6: energievriendelijk koken (klimaatneutraal)

De keuken is een gekende energievreter. Als u het verbruik optelt van de verschillende ‘klassieke’ keukenapparaten, dan consumeert u gauw zo’n 1.000 kwh per jaar. Omdat energie een belangrijk vraagstuk is in onze hedendaagse maatschappij, zijn heel wat fabrikanten van huishoudtoestellen op zoek naar energievriendelijke technologieën die bijdragen tot een serieuze energiebesparing. Lees hieronder welke inspanningen er geleverd worden.

Ontdek hier meer over deze trend

 

Verwachtingen voor de komende jaren

Wat zijn de verwachtingen op lange en middellange termijn? Wij als keukenexpert en voorlopers in innovatieve oplossingen herkennen en erkennen de maatschappelijke vraagstukken die vandaag aan de orde zijn. Daarom zetten we alles op alles om uw nieuwe keuken zo duurzaam mogelijk te maken. En duurzaam ondernemen is niet zomaar een ‘modegril’ voor Grando Keukens. Zowel op vlak van productie als op vlak van het kiezen en omgaan met materialen, neemt Grando Keukens de ‘lead’.

Nog meer inspiratie opdoen?

Wanneer u op zoek bent naar inspiratie, ideeën voor een nieuwe keuken , is dat waarschijnlijk omdat u gaat verhuizen of uw eigen keuken vervanging toe is. Een tip! Kijk eerst even kritisch naar uw huidige keuken, wat mist u en wat vindt u heel handig/mooi aan de keuken. Wat met de indeling, kastruimte, werkblad,...? U kunt natuurlijk ook nog even op uw gemak ons inspiratiemagazine doorbladeren voor meer inspiratie of lees nog enkele blogs.

Vraag nu het magazine aan  Bekijk de blogs