Keukentrends

GRANDO KEUKENS IS DE TRENDSETTER
GRANDO KEUKENS BEPAALT DE NIEUWSTE TRENDS

Trends komen en gaan. Wat vandaag in is, kan morgen alweer achterhaald zijn of binnen vijf jaar opnieuw opduiken. Toch zijn er een aantal tendensen die dit en volgend jaar furore zullen maken. Een ervan is het voortdurende streven naar hightech in de keuken. Wat vroeger sciencefiction leek, is nu realiteit. Het is een onomkeerbare trend, die de komende jaren in een stroomversnelling komt. Verder zien we veel beweging op vlak van kleuren en het gebruik van verschillende materialen.

Keukentrends 2022 die u doen verlangen naar een nieuwe keuken

Wat brengt 2022? Evolueren we naar fluokleuren of kiezen we toch met zijn allen voor een black-on-blackdesign? Maakt de gesloten keuken een comeback? En wat met de technologie? We verzamelden enkele van de trends waarvan verwacht wordt dat die in 2022 wereldwijd furore zullen maken. Lees hier deel 1 waarin we het hebben over kleuren, materialen, creativiteit, soorten keukens en licht.

Trend 1: Kleuren maken het verschil

Verrassende kleurencombinaties worden een ding. Alles draait om contrast. Het is zelfs niet langer een noodzaak om complementaire kleuren te kiezen, u heeft eigenlijk volledige creatieve vrijheid. Wilt u roze kastdeuren in combinatie met een gifgroene spatwand of een felrood keukeneiland in een strakke witte keuken? Er is niemand die u zal tegenhouden. Wat de keukentrends ook zijn: over smaken en kleuren ...

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 2: materialen met karakter

Natuurlijke materialen blijven hoge ogen gooien. Waar hout in het verleden werd getypeerd door zijn afwerking, wordt dat in de toekomst minder belangrijk, integendeel. Het is vooral het gebrek aan afwerking dat opvalt. De tekening in het hout komt prominent naar voren en ook onvolmaaktheden worden niet langer weggewerkt. Het verhaal van het materiaal krijgt voorrang. Hetzelfde geldt voor marmer. Een chaotische, maar unieke tekening maakt indruk. Wat op het eerste gezicht lijkt als een gebrek wordt voortaan uitgespeeld als een troef.

Maar niet enkel de keuken heeft een ruw kantje, ook het interieur staat voor een stuk in zijn blootje. Leidingen worden niet langer weggestopt, bakstenen muren blijven zichtbaar en andere constructie-elementen krijgen een rol in het grotere geheel.

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 3: Creativiteit krijgt de bovenhand

Spatwanden: laat uw verbeelding de vrije loop

Een van de meer opvallende keukentrends is hoe de achterwand van de keuken wordt ingevuld. De klassieke spatwand wordt een canvas voor creativiteit. De witte tegel als bekleding voor de achterwand is niet langer de standaard. Vandaag (en morgen) kiest u uit allerlei kleuren, motieven en materialen. Glas, marmer en originele designs zwaaien vanaf 2022 de plak!

Mix and match

Oud en nieuw in een perfect evenwicht. Een moderne landelijke keuken als basis in combinatie met een oude afgeleefde keukentafel en -stoelen. Heeft u een leuke authentieke werkbank ontdekt op een rommelmarkt, dan kan die een aanwinst zijn voor uw nieuwe keuken. Een oude lichtarmatuur als accentverlichting werkt ook altijd.

Ontdek hier meer over deze trend

Trend 4: de comeback van de (half)gesloten keuken

De open keuken is nog steeds zeer populair, maar er kondigt zich een (voorzichtige) comeback aan van de (half)gesloten keuken. De terugkeer van dit type keukens kadert in een verlangen naar iets meer rust en privacy in de keuken, maar zonder het volledige contact te verliezen met de leefruimte. Glas speelt hier een belangrijke rol. Een raam dat uitkijkt op de leefruimte of een glazen deur kunnen een barrière vormen, maar sluiten de keuken niet volledig af van de rest van het gezelschap of het gezin.

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 5: Licht tilt uw nieuwe keuken naar next level

Licht wordt niet langer ondergewaardeerd, integendeel. Een totaalkeuken is een ruimte waarin alle elementen perfect op elkaar afgestemd zijn. Denk goed na voor u beslist welke lichtarmaturen u in uw nieuwe keuken hangt. Zorg voor een goed evenwicht tussen algemene verlichting en accentverlichting. Vermijd het gebruik van veel verschillende armaturen.

Ontdek hier meer over deze trend

 

Trend 6: Hygiëne is een blijver

De afgelopen twee jaar hamerde men constant op het belang van hygiëne: handen wassen, contact met oppervlakken vermijden, in de elleboog hoesten ... Contactloze technologie bestond al langer, maar is nu volledig ingeburgerd. Allerlei toestellen en accessoires zijn uitgerust met een sensor, zodat u zo weinig mogelijk uw handen moet gebruiken. Het bekendste voorbeeld is de contactloze kraan.

Ontdek hier meer over deze trend

Trend 7: Knipoog naar de jaren vijftig

Alles komt ooit terug, zelfs na meer dan 70 jaar. Dat is het belangrijkste wat we onthouden van deze keukentrend. Kleuren, toestellen met een retrolook, materiaalgebruik: vintage is back!

Ontdek hier meer over deze trend

Trend 8: Uw keukengerief mag gezien worden

Fabrikanten pakken steeds vaker uit met designkeukentoestellen en -accessoires. Functionaliteit en ‘looks’ gaan hand in hand. Maar waarom zou u mooie apparaten of benodigdheden in huis halen als u ze toch maar in een gesloten kast of lade opbergt? Keukenbouwers spelen in op deze trend en zorgen ervoor dat u uw designapparatuur en -accessoires netjes kunt uitstallen. Vitrines met glas of open opbergmogelijkheden laten toe om uw spullen te etaleren.

Ontdek hier meer over deze trend

Trend 9: Expeditie keuken

Het ’eiland’ maakt al jaren furore in de keuken. Waar het al die jaren beperkt bleef tot één eiland, breiden we nu uit naar twee eilanden. Vaak zijn die onderling met elkaar verbonden, waardoor deze opstelling nog functioneler is.

Ontdek hier meer over deze trend

Trend 10: keukentechnologieën van 2022

De innovaties in de keuken zijn nauwelijks bij te houden. Wat vandaag hot is, kan morgen al achterhaald zijn. Als vooraanstaand keukenspecialist werkt Grando Keukens enkel met gevestigde merken. Als u vandaag een toestel koopt, dan bent u zeker dat u de laatste nieuwe technologie in huis haalt.

Een van de keukentrends die twee jaar geleden al werd aangekondigd, is die van de ‘verborgen’ huishoudtoestellen. Deze tendens spreekt voor een stuk een van de eerder besproken trends tegen waarbij ‘uw gerief’ gezien mag worden. Toch kiest men er steeds vaker voor om technologieën te verbergen. Toestellen worden in een lade ingewerkt, de koelkast zit netjes opgeborgen in een kast en de dampafzuiging schuift netjes in het kookplatform. Het verbergen van toestellen is ideaal wil u uw ruimte optimaal invullen.

Ontdek hier meer over deze trend

Verwachtingen voor de komende jaren

Wat zijn de verwachtingen op lange en middellange termijn? Wij als keukenexpert en voorlopers in innovatieve oplossingen herkennen en erkennen de maatschappelijke vraagstukken die vandaag aan de orde zijn. Daarom zetten we alles op alles om uw nieuwe keuken zo duurzaam mogelijk te maken. En duurzaam ondernemen is niet zomaar een ‘modegril’ voor Grando Keukens. Zowel op vlak van productie als op vlak van het kiezen en omgaan met materialen, neemt Grando Keukens de ‘lead’.

Nog meer inspiratie opdoen?

Wanneer u op zoek bent naar inspiratie, ideeën voor een nieuwe keuken , is dat waarschijnlijk omdat u gaat verhuizen of uw eigen keuken vervanging toe is. Een tip! Kijk eerst even kritisch naar uw huidige keuken, wat mist u en wat vindt u heel handig/mooi aan de keuken. Wat met de indeling, kastruimte, werkblad,...? U kunt natuurlijk ook nog even op uw gemak ons inspiratiemagazine doorbladeren voor meer inspiratie.

Vraag hier uw inspiratiemagazine aan. U ontvangt ontvangt een digitaal exemplaar.