Keukentrends 2023

Het is weer die tijd van het jaar. Eindejaarslijstjes worden gefinaliseerd, er wordt hevig gediscussieerd over voornemens en toekomstplannen en de trends voor het nieuwe jaar duiken overal op. Voor 2023 zitten er heel wat nieuwe keukentrends in de wachtkamer. Je zal er hoogstwaarschijnlijk nog een aantal herkennen van vorige jaren, maar heel wat van de keukentrends die nu staan te popelen om zich weldra te onthullen zijn zowel verrassend als herkenbaar te noemen. Trendgevoelig of niet, doe inspiratie op met de allernieuwste ontwikkelingen in keukenland. Kies voor tijdloos of maak van je keuken een absolute eyecatcher. Ben je ongeduldig en wil je meteen ons keukenaanbod induiken? Bekijk onze trendsettende keukens via keukens - keuken inspiratie.

Trend 1: Duurzaamheid blijft trending

We beginnen het overzicht keukentrends waar we vorige keer geëindigd zijn: bij duurzaamheid. Trends zijn geen modegrillen. Een trend is een beweging die zich vaak over een langere periode uitspreidt. En dat is zeker het geval als het gaat over duurzaamheid. Het is een actueel onderwerp dat jou en mij doen nadenken over verantwoord energieverbruik en laat stilstaan bij duurzaam materiaalgebruik. Zo werken wij enkel met FSC hout, afkomstig van verantwoord beheerde bossen, en kiezen we voor de meest energiebesparende technologieën. Een stevige korting op je energiefactuur en een gerust ‘groen’ hart. Wat wil je nog meer?

Hoe je je energiefactuur in bedwang kunt houden en hoe je van jouw droomkeuken een duurzame keuken maakt, dat lees je hier. (link naar achterliggende pagina trend duurzaamheid)

Ontdek meer over deze trend

 

Trend 2: spiegeltje, spiegeltje ...

Een spiegeloppervlak integreren in je keuken heeft tal van voordelen. Niet enkel reflecteert het het binnenvallende licht over de volledige ruimte, waardoor je keukenruimte meer verlicht wordt en je dus beter in je potten kan kijken tijdens het koken, het zorgt ook voor een groter ruimtelijk gevoel. Dat je af en toe eens schrikt van jezelf tijdens het koken, dat neem je er toch gewoon even bij. Eens in de spiegel kijken af en toe, dat kan geen kwaad. Wist je dat je ook tal van opties hebt zoals een spiegelende spatwand bijvoorbeeld of een opbergkast met spiegels?

Lees alles over waarom spiegels en spiegelende oppervlakken in 2023 furore zullen maken. (link naar achterliggende pagina trend: spiegels)

Ontdek meer over deze trend

 

Trend 3: Werkblad als statement

Een goed werkblad is een van de meest essentiële onderdelen van je droomkeuken. Neem daarom altijd alles goed in overweging voor je effectief de knoop doorhakt! Wees je bewust van de trends, want een werkblad is meer dan enkel een instrument, je kunt er een statement mee maken. Zo blijkt toch uit de onthulling van de belangrijkste trends voor 2023. We hebben het dan niet enkel over het gebruik van opvallende kleuren of over de hoogtechnologische snufjes die je in je werkblad kunt laten integreren ... Wat vooral opvalt is dat je het materiaal waarvoor je kiest ook kan laten terugkomen in andere delen van de keuken.

Ontdek hier hoe jouw nieuwe werkblad voor wat extra drama kan zorgen in je droomkeuken. En drama is iets positief, geloof ons vrij.

Ontdek meer over deze trend

Trend 4: Keukeneiland is niet langer rechthoekig

De grote rechthoekige blokken hebben jarenlang de plak gezwaaid in de keuken. Dat is vandaag niet langer het geval. Het strakke van het hoekige kookeiland maakt plaats voor het frivole karakter van rondere vormen. Afgeronde keukeneilanden zorgen voor een speels effect en extra gezelligheid. Het is zoals op restaurant: we zitten allemaal net iets liever aan een ronde tafel dan aan een rechthoekig exemplaar. Iedereen is betrokken bij het gesprek en je kan je tafelgenoten ook makkelijker in de ogen kijken. Daarenboven zijn ze gewoon trendy en passen ze bij elke keukenstijl.

Ontdek meer over deze trend

 

Trend 5: De keuken is zoveel meer dan een ruimte om in te koken

De keuken is een multifunctionele ruimte geworden. Dat corona en als gevolg het vele thuiswerken daar iets mee te maken heeft, is niet te verwonderen. De keuken was al langer een ruimte waar meer gebeurde dan koken alleen, maar dat je keuken ook je bureau of ‘home office’ zou worden, dat had niemand zien aankomen voor de uitbraak van de coronapandemie. Steeds meer keukens worden uitgerust met extra (onzichtbare) stopcontacten, mensen kiezen vaker voor een groter keukeneiland of houden er rekening mee wanneer ze de grootte van hun zitgedeelte moeten bepalen.

Thuiswerken is een onomkeerbare trend geworden en behoort tot een van de opmerkelijkste keukentrends die zich ook de komende jaren zal blijven voortzetten. Zo wordt je keuken nog belangrijker in het geheel van je woning.

Als absolute trendsetter is Grando Keukens de perfecte match als je op zoek bent naar een droomkeuken die niet is als alle andere

Ontdek meer over deze trend

 

Trend 6: Jouw creatieve uitspattingen op een gepersonaliseerde spatwand

Spaghettisaus die al kokend spetters uit je pot katapulteert tegen de oppervlakte achter het aanrecht, olie of hete boter die uit de pan spat en soep die overkookt en plekken maakt op de spatwand: zeer herkenbaar, en al zeker als de spatwand opgebouwd is uit klassieke witte tegeltjes. Waar de spatwand vroeger voornamelijk een functionele rol speelde, wordt deze oppervlakte nu opgewaardeerd.

Hoe zorg je dat je spatwand matcht met de algemene keukenstijl? En wat zijn de mogelijkheden? Ontdek hoe je van jouw spatwand een eyecatcher maakt. (link naar achterliggende trendpagina)

Ontdek meer over deze trend

Verwachtingen voor de komende jaren

Wat zijn de verwachtingen op lange en middellange termijn? Wij als keukenexpert en voorlopers in innovatieve oplossingen herkennen en erkennen de maatschappelijke vraagstukken die vandaag aan de orde zijn. Daarom zetten we alles op alles om uw nieuwe keuken zo duurzaam mogelijk te maken. En duurzaam ondernemen is niet zomaar een ‘modegril’ voor Grando Keukens. Zowel op vlak van productie als op vlak van het kiezen en omgaan met materialen, neemt Grando Keukens de ‘lead’.

Nog meer inspiratie opdoen?

Wanneer u op zoek bent naar inspiratie, ideeën voor een nieuwe keuken , is dat waarschijnlijk omdat u gaat verhuizen of uw eigen keuken vervanging toe is. Een tip! Kijk eerst even kritisch naar uw huidige keuken, wat mist u en wat vindt u heel handig/mooi aan de keuken. Wat met de indeling, kastruimte, werkblad,...? U kunt natuurlijk ook nog even op uw gemak ons inspiratiemagazine doorbladeren voor meer inspiratie.

Vraag hier uw inspiratiemagazine aan. U ontvangt ontvangt een digitaal exemplaar.