Keuken wordt bar na openingsuren

‘s Ochtends de geur van versgemalen koffie die je naar de keuken wenkt ...
Tijdens het werk genieten van vers bruiswater of fris gefilterd water ...
‘s Avonds de gordijntjes dicht, de deur op slot en de wijnkurken op tafel ...
Een cocktail tijdens speciale gelegenheden of een smoothie na een deugddoende loopsessie ...
Drank krijgt in de keuken van 2024 een prominentere rol. De zogenaamde ‘beverage stations’ of drankenstations worden als onderdeel van de nieuwe keuken gezien, en daar is een gegronde reden voor. Neem een van onze barkrukken en installeer je aan onze toog. Wij schenken je wat inspiratie voor je nieuwe droomkeuken in. Enjoy!

               De trend toegelicht

                                         Ok, drank speelt een grotere rol in de keuken, maar welke ‘apparaten’ bestaan er?

  • Smoothie en milkshake machine
  • Soepmaker (als je soep als een drank beschouwt)
  • Wijn- en drankdispenser
  • Wijnklimaatkast
  • Koelkast

Thuis op café of genieten in je eigen koffiehuisje

Die ochtend in je keuken...

Wakker worden met de geur van versgemalen koffiebonen. Daar kan - toch voor de koffiedrinkers onder ons - echt niets aan tippen. Verse koffiekoeken op het keukeneiland, een ‘bakkie troost’ en even genieten voor je de werkdag begint. 
Je want je met een ingebouwde koffiezetmachine zo in een koffiebar, ergens in een metropool ... Een koffie on the go of een espresso voor als je echt een boost of ‘wake up call’ wil.

 Geen papieren of kartonnen bekertjes met je naam erop, wel een handgemaakt kopje dat dampend op je staat te wachten. Wil je je ontpoppen tot een echte barista of Latte Art-kunstenaar? Ga voor een (programmeerbaar) koffiezetapparaat met melkopschuimer, stoompijpje, aanpasbare vermaler ... 
Theedrinkers kunnen dan weer kiezen voor een trendy waterkoker of maken in een handomdraai het heerlijkste kopje met de kokendwaterkraan van Quooker. Een afternoon tea ‘madam’? No problem!
Kom gerust eens op de koffie bij een van onze Grando-adviseurs in een showroom bij jou in de buurt. Ontdek onze locaties en maak een afspraak voor een bezoek.
 

Gehydrateerd blijven gedurende de dag

De koffie heeft de slaap uit je ogen gehaald en je energielevels een serieuze boost bezorgd. Je installeert je aan je home office op je keukeneiland en geniet gedurende de dag van heerlijk, fris gefilterd (bruis)water uit je Quooker. Bruiswater, plat water en kokend water in het geval je zin krijgt in een verkwikkend theetje. Een ‘frisdrankmaker’ erbij voor als je even wat extra suikers kunt gebruiken, en je bent volledig geïnstalleerd. 
De Quooker in volle actie ervaren? We geven graag een demo tijdens een bezoek aan een van onze showrooms.
 

Een verkwikkende smoothie voor of na een inspanning

Een zwarte keuken met een felrode blender op het aanrecht: het is een statement die meteen ook zorgt voor een prachtig contrast. Een smoothie maker voor het maken van overheerlijke en gezonde sapjes kan niet ontbreken in je ‘beverage station’. 
Het officiële uur waarop je je eerste aperitief mag/kunt nuttigen staat niet in steen gebeiteld. Al een geluk. Na een drukke werkdag of tijdens het weekend mag er al eens een drankje genuttigd worden. In de keuken van 2024 is alles erop voorzien om jezelf of je gasten te voorzien van eender welk alcoholisch of non-alcoholisch drankje. 

Koelkast essentieel voor je "beverage station"

Een bar zonder goed werkende koelkast is als een keuken zonder kookpitten. Wil je je dranken fris kunnen serveren, dan is een koelkast met waterdispenser en een ingebouwde ijsmachine eigenlijk een must. Toch zeker als je al eens graag een cocktail serveert. Er zijn heel wat verschillende combinaties en formaten op de markt, maar bezint eer ge begint. Een koelkast of koel-vriescombinatie, zeker als die ingebouwd moet worden, maakt in veel gevallen deel uit van het ontwerp. Vraag raad aan de Grando-adviseur.

Wijn O'clock

Liefhebbers van een heerlijk gekoelde Chardonnay of een Bordeaux die perfect op temperatuur is, zijn misschien wel te vinden voor een wijnklimaatkast. Voor de liefhebbers zijn er de kleinere inbouwtoestellen, voor de kenners zijn er de vrijstaande exemplaren. Een wijntje die perfect past bij je versgemaakte pastaschotel of een Champagne die het begin van het nieuwe jaar inluidt: met een wijnklimaatkast breng je elke wijn op temperatuur en smaak. 

Een fles is gauw gekraakt. Maar ben je meer een proever dan een drinker, dan is een wijndispenser in jouw geval misschien wel geen overbodige luxe. Volgens bepaalde bronnen kan je een geopende fles wijn het beste binnen twee dagen soldaat maken. Voor wit en rosé kan je tot vier dagen wachten om deze tot op de bodem te ledigen zonder verlies van smaak. Een wijndispenser verlengt de ‘levensduur’ van je geopende fles en bewaart de smaken en aroma’s gewoon in de fles. 
 

Voor als het iets 'straffer' mag

Een cocktailmaker, dispenser voor alcoholische dranken of Margarita-machine zijn leuke hebbedingen, net als een mini-biervat. Maar is het een must? Voor wie de ultieme bar-ervaring wil beleven, zijn het wel deze gadgets waarover je stamgasten nog een tijdje zullen napraten. 

Wie fan is van het iets ‘stevigere werk’ kan hier tijdens het ontwerp van de keuken rekening mee houden. We spreken dan voornamelijk over de opbergmogelijkheden. Je kunt kiezen voor een ‘barkast’ met glazen deurtjes als je je collectie wilt tentoonstellen of opteren voor een handige schuif of opbergkast.

Het drankenstation speelt in op het sociale karakter van de keuken

Met een ‘beverage station’ in je keuken hoef je je niet in je tuinhuis terug te trekken of je garage om te bouwen tot cafeetje ... Je hebt alles bij de hand om er een leuke en gezellige avond van te maken met vrienden of familie. Wil je een preview van jouw nieuwe keuken en bar? Maak een afspraak met een Grando-adviseur of ontwerp je keuken nu al met onze 3D-keukenplanner. 

Meer inspiratie en trends?

Op zoek naar meer trends, inspiratie en toepassingen in verschillende keukens?
Vraag dan gratis jouw Grando inspiratiemagazine aan.