Waarom zijn keukens van bepaalde aanbieders zoveel goedkoper?

Een keuken staat ongetwijfeld in de top 3 van belangrijkste plaatsen om te vertoeven in een woning. In veel gevallen is het zelfs de plek in huis waar men het meeste tijd doorbrengt. Een keuken van hoogstaande kwaliteit is geen overbodige luxe, zeker niet voor mensen die met plezier koken. Moet kwaliteit altijd duur te zijn? Neen, zeker niet. Maar hoe komt het dat sommige aanbieders hun keukens aan zeer lage instapprijzen kunnen aanbieden? Wij zochten het uit.

Vakmanschap bij productie Grando keuken

“Hier zijn stielmannen en -vrouwen aan het werk”: het kan perfect het opschrift zijn van de ateliers en werkplaatsen waar Grando-keukens worden gebouwd. Omdat Grando kiest voor kwaliteit en oplossingen op maat, is er nooit sprake van een standaardkeuken of van bandwerk. Maar het is niet enkel het fabriceren dat op een uitzonderlijk hoog niveau gebeurt, ook bij de plaatsing wordt niets aan het toeval overgelaten.

Een keuken zelf in elkaar steken is installeren is goedkoper

Uiteraard is het een volledig ander verhaal bij een keuken die u zelf in elkaar moet steken en installeren. De onderdelen zijn het resultaat van massaproductie, wat maakt dat ze goedkoper geproduceerd kunnen worden. Grote volumes draaien kost nu eenmaal een pak minder dan stukken maken op maat van uw situatie. Als u klaar bent met puzzelen, dan moet u uw keuken ook nog zelf installeren en aansluiten. En het is in deze fase dat er al eens iets dreigt fout te lopen. Uw goedkope keuken zou wel eens duurder kunnen uitvallen dan u oorspronkelijk had gedacht …

Uniek keukenontwerp is iets duurder dan massaproduct

Duizend in een dozijn. De keukenaanbieders die goedkope instapmodellen kunnen aanbieden, zetten niet in op keukens op maat. Kiest u voor zelfbouw, dan bent u zich ervan bewust dat uw buurman of -vrouw net dezelfde keuken kan hebben als u. Wilt u een keukenontwerp dat matcht met uw stijl en smaak, dan is advies en een uniek gamma een absolute must. Ga met uw vraag naar een van de Grando-professionals en ontvang advies op maat. Wat niet kan met ‘DIY-oplossingen’, behoort bij Grando wel tot de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en wij helpen u uw droomkeuken ontwerpen.

Duurzame materialen kosten iets meer

Het is niet gezegd dat duur synoniem staat voor beter, toch zit er in veel gevallen toch enige waarheid in die stelling. Een front uit laminaat of een kastdeur uit massief hout is niet hetzelfde, net zoals een oven van 500 euro over minder functionaliteiten beschikt dan een exemplaar dat drie keer zoveel kost. Wilt u op zoek naar een goed evenwicht, dan is het belangrijk om bij de keuze van uw keuken goed te overwegen waaraan u uw geld wilt spenderen. Ligt de prioriteit bij het werkblad of is een stoomoven een absolute must voor u? Hoeveel kost uw droomkeuken? Het antwoord op die vraag kan alleen u formuleren. Uiteraard kunt u bij Grando Keukens terecht voor het juiste advies.

Gekende merken, met gekende garanties en kwaliteit

Zijn minder gekende merken slechter of beter dan de gevestigde waarden? Die vraag kunnen we niet op een objectieve manier beantwoorden. Wat wel een feit is, zijn de garanties die u heeft bij een bekende leverancier. Een belangrijk gegeven is ook de verkrijgbaarheid van onderdelen/modules en de kennis van bepaalde technieken. U vindt moeilijker een technieker die bereid is om aan de slag te gaan met een onbekend merk, dan specialisten die zich hebben toegelegd op de meest gekende merken.

Een keuken is meer dan de toestellen, het werkblad en de kasten

De kwaliteit van een keuken is een optelsom van verschillende factoren. Het begint uiteraard bij de keuze van materialen en toestellen, maar daar houdt het niet bij op. Denk ook aan de voorbereidende fase van het ontwerp, het meedenken, bijsturen en service na verkoop. De reden waarom bepaalde aanbieders de prijs zo laag kunnen houden, heeft o.a. te maken met deze aspecten. Grando ontzorgt op elk vlak. Heeft u na de aankoop en installatie nog bezorgdheden, dan staat het Grando-team klaar om al uw vragen met veel plezier te beantwoorden.

Een keuken van 20 jaar oud: het kan

Een keuken heeft een houdbaarheidsdatum. Een keuken voor het leven is niet meer van deze tijd, zeker als u kijkt naar de technologische evoluties of als u een keuken wilt die energie- en milieuvriendelijk is en blijft. Laat er echter geen twijfel over bestaan, een Grando-keuken van 20 jaar oud is geen uitzondering. Ze bestaan en bevinden zich nog in woningen in België en Nederland. Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien de keukenbouwer al meer dan 55 jaar inzet op kwaliteit.

 

Ideale prijs-kwaliteitverhouding

Zoek samen met een Grando-adviseur naar het perfecte evenwicht tussen kwaliteit en kostprijs.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.