Hoeveel kost uw droomkeuken?

De kostprijs van een nieuwe keuken hangt af van heel wat uiteenlopende factoren. Het begint uiteraard allemaal bij budget en het belang dat u aan een keuken hecht. Wil u een blikvanger of is een keuken niet meer of minder dan een plaats waar u eten maakt om vervolgens uw bord leeg te eten voor de televisie? Gaat u voor dure materialen en huishoudtoestellen of kiest u voor prijs-kwaliteit?

De prijs van een keuken bepalen

Zomaar even een prijs plakken op een keuken is niet eenvoudig. Als u de verschillende elementen in ogenschouw neemt, dan merkt u al meteen dat de prijs van een keuken snel kan oplopen. Alles hangt af van de toestellen waarmee u uw keuken wil uitrusten, de materialen, de afwerking van het meubilair, grootte van de keuken, … Als u een budget voor ogen heeft, dan kan Grando zeer snel en makkelijk schakelen. Is prijs geen issue, dan kunt u samen met de Grando keukenspecialist keuzes gaan maken.

Afwerking bepaalt prijs keukenmeubilair 

Keukenmeubelen uit laminaat of melamine zijn uiteraard een stuk goedkoper dan wanneer u kiest voor kasten en deuren met een hoogglanslakafwerking. Het is vooral de arbeid die in het lakken kruipt die de kostprijs doet stijgen. De glans en de afwerkingsgraad van een gelakte keuken passen perfect in de heersende trend waarbij strakke keukens de plak zwaaien. Als het gaat over kleuren, dan zijn de kleurencombinaties vrij monotoon: ofwel wit, zwart of een combinatie van beide. Een combinatie met een houten afwerking behoort ook tot de mogelijkheden.

Grote verschillen in kwaliteit en prijs keukentoestellen

De basisapparatuur in de keuken hoeft niet per se duur te zijn. U kan al een degelijke keramische kookplaat kopen voor 300 euro en deze combineren met een combi-oven van om en bij de 500 euro. Een koelvriescombinatie hoeft u ook geen arm en een been te kosten, net als een vaatwasmachine. Zet u liever in op high-endproducten, dan is de ‘sky’ in principe ‘the limit’. Een inductiekookplaat, een ingebouwde dampkap, een hogedrukstoomoven, een professionele koffiemachine, een kokendwaterkraan, … Het moet niet gezegd dat u al snel de 10.000 euro gepasseerd bent. Een inductiekookplaat van 80 cm kost u al gauw 2.000 euro. Kiest u voor een instapmodel, dan betaalt u meer dan 1.000 euro minder. Het prijsverschil tussen een kraan van een huismerk en een kraan van een bekende fabrikant met dezelfde functionaliteiten kan oplopen in de honderden euro’s.

Installatie van de keuken

Grando wil u van A tot Z ontzorgen, maar daar betaalt u dan uiteraard ook een prijs voor. Wil u zelf het heft in handen nemen, dan kan u de prijs drukken door een aantal voorbereidende werken zelf uit te voeren.

De keukenprijzen op een rijtje

Grando biedt kwaliteit aan een betaalbare prijs. Wilt u een keuken aan instapprijs, als tip: kijk dan even bij de toonzaalmodellen of naar de budgetkeukens die we in het aanbod hebben. De prijzen hier variëren van 5.000 euro tot zo’n 8.000 euro. Gaan we naar de middenklasse, dan koopt u een keuken tussen de 8.000 en 15.000 euro. Een stapje hoger vinden we de middenklasse plus. Voor dergelijk type keuken legt u tussen de 15.000 en 25.000 euro neer. Is geld geen probleem voor u, dan is het dat voor Grando ook niet …

GRANDO HEEFT EEN KEUKEN VOOR UW BUDGET

Benieuwd naar welke keuken zij voor u kunnen ontwerpen op maat van uw woning, wensen en budget?
Maak snel een afspraak bij de Grando-vestiging in uw buurt en onze adviseurs helpen u graag met een plan op maat.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.