verhoog het comfort in uw nieuwe keuken

met deze vijf belangrijkste tips

Het is pas als u al een aantal jaar in uw (gedateerde) keuken staat, dat u het begint te merken: uw rug doet pijn, u frustreert zich over de fronten van de kasten die loskomen en u moet constant uw kinderen uit de buurt van de oven en het kookfornuis houden. Toegegeven, comfortabel koken is anders. Maar waar moet u nu op letten? Wat is er belangrijk?

Opteer voor een baby- en kindvriendelijke keuken

Comfort is u geen zorgen maken tijdens het koken. Een kind of een baby zet uw leven volledig op zijn kop. In het begin, als ze nog niet op ontdekkingstocht gaan, is alles nog relatief veilig. Beginnen ze te kruipen, dan moet u gaan oppassen. Als u dan geen ogen op uw rug heeft, kunnen er zich catastrofes voordoen. Denk maar aan de kokende pot soep die op het vuur staat te pruttelen of aan het gebraad dat in de oven gaart. Een oven die zich daarenboven in uw oude keuken ook nog eens op kniehoogte bevindt. U mag het niet gedroomd hebben dat uw kind of baby de warme ovenruit aanraakt of de hete soep over zich heen trekt. 

Er zijn heel wat valkuilen voor baby’s en kinderen in de keuken, maar het goede nieuws is dat u deze in uw nieuwe Grando-keuken allemaal kunt omzeilen. Kies bijvoorbeeld voor een oven op ooghoogte of een voldoende hoge keuken. Denk ook eens na of u veiligheidsbeslag of -sloten wil integreren in kasten en lades, en of u niet beter opteert voor een kookeiland of werkblad met afgeronde hoeken.

Een comfortabele keuken bespaart u frustraties, tijd en lichamelijke ongemakken.

Voldoende kast-en laderuimte verhoogt het comfort 

Comfort is genoeg plaats hebben om uw spullen te kunnen opbergen. U kunt nooit genoeg opbergruimte hebben. Dat is een open deur intrappen. Doorheen de jaren verzamelt u allerlei kookinstrumenten, nieuwe glazen, extra borden, potjes, pannen en ga zo maar door. Uiteraard komt er op een gegeven moment een einde aan uw beschikbare opbergruimte. Daarom is het aanbevolen om meteen al te kiezen voor voldoende kasten en lades, die grotere volumes aankunnen. Denkt u dat de ruimte het niet toelaat om veel opbergruimte te voorzien? Neem contact op met een van onze Grando-adviseurs, want ook voor kleinere ruimtes zijn er oplossingen.

In een juiste keukenopstelling heeft u alles binnen handbereik

Comfort is alles binnen handbereik hebben. Heeft u het gevoel dat u kilometers maalt als u doorheen de dag meerdere keren van en naar de koelkast moet hollen? Of heeft u het volledig gehad met de manier waarop uw keuken is ingedeeld? Comfort is alles binnen handbereik hebben, geen obstakels in de weg, efficiëntie. Zeker als u voor een groot gezin kookt, kunt u maar best niet al te veel tijd verliezen. Denk dus goed na waar u uw koelkast wil positioneren of wat er allemaal aanwezig moet zijn op en in uw kookeiland. Ga ook voor een logische opstelling, waarbij er voldoende manoeuvreerruimte overblijft.

Spaar uw lichaam met een ergonomische keuken

Comfort is pijnvrij koken. Jongeren vergeten vaak hoe belangrijk hun lichaam is. Het is pas als u pijn begint te ervaren, dat u daarbij stilstaat. Als u een gezonde twintiger, dertiger of veertiger bent, denkt u waarschijnlijk nog niet heel veel na over hoe uw lichaam eraan toe zal zijn binnen tien, twintig, dertig jaar. Weet dat als u geen rekening houdt met de hoogte van uw keuken, denk hierbij o.a. aan de hoogte van het werkblad, het kookeiland en de positionering van verschillende keukentoestellen zoals de oven, dat dit zich op termijn dreigt te wreken. Als u zich voortdurend moet bukken om iets uit de oven te halen of uw rug moet krommen bij de vaat, dan heeft dat op langere termijn zo zijn gevolgen. Ook al bent u jong, heeft u geen klachten, anticipeer op de toekomst met een nieuwe ergonomische keuken.

Een onderhoudsvriendelijke keuken bespaart u tijd

Comfort is niet telkens opnieuw uw volledige keuken van kop tot teen moeten poetsen. Een onderhoudsvriendelijke keuken is een zegen voor wie weinig tijd heeft. Uiteraard heeft het aspect duurzaamheid hier ook mee te maken. Als u zich ergert aan fronten die na een aantal jaar loskomen of aan het werkblad dat u na elke kooksessie moet behandelen, dan betekent dit dat u moet inboeten aan comfort.

Wilt u weten hoe een ergonomische keuken eruitziet? Of bent u op zoek naar een nieuwe keuken die comfortabel koken toelaat?

Maak een afspraak