Hoe bepaalt u de hoogte van uw werkblad

Ergonomie omvat een hele resem aan mogelijks te nemen maatregelen. Een ervan, een niet onbelangrijke, is het bepalen van de hoogte van het werkblad.
Welke hoogte laat u toe om zo comfortabel mogelijk te kunnen werken?

Wie staat er het meest in de keuken?

Een van de zaken waar u toch even over moet nadenken alvorens u een doordachte keuze kunt maken, is de hoogte van het werkblad. Om die vraag makkelijk te kunnen beantwoorden, moet men weten wie het meest in de keuken zal staan. Is die vraag beantwoord, dan kunnen wij aan de slag en baseren we ons op de lengte van de keukenprins of – prinses. Er kan ook geopteerd worden voor een compromis, zodat jullie beide eenvoudig in jullie keuken aan de slag kunnen.  

Hoe een slechte houding in de keuken vermijden?

Houding is alles, ook in de keuken. Als u of uw partner meer dan een uur staan te kokerellen, dan kan dat rugpijn of andere klachten teweegbrengen. Door tijd te nemen en de denkoefening te maken, lost u al heel wat zaken preventief op.  De formule voor de berekening van de optimale persoonlijke werkbladhoogte: ellebooghoogte min 150 mm.

BENT U GROTER DAN GEMIDDELD?

Bent u groter of juist kleiner dan gemiddeld, neem dan contact op met één van onze Grando-adviseurs en maak een afspraak. Samen met u zoeken wij naar de gepaste oplossing op maat.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.