Professionele keukentoestellen laten u koken als een topchef

Dat u vandaag niet langer uit huis hoeft te eten om speciale gerechten te proeven, is voornamelijk te danken aan de hoogtechnologische, professionele huishoudtoestellen die u in uw nieuwe keuken kunt laten integreren. U kunt stomen, sous-vide koken en andere technieken gebruiken en dat tegen een betaalbare prijs. Maar wat is er zoal voorhanden?

Van uw favoriete restaurant tot in uw droomkeuken

Koken is hot en dat is het al een tijdje. Beste bewijs is het overaanbod aan kookprogramma's waarin hobbykoks en professionals de hoofdrol spelen. Begin jaren negentig doken de eerste populaire tv-formats op, vandaag zijn ze een vaste waarde. In die 'bake-offs' en  'Masterchefs' duiken ook steevast de meest uitgeruste keukens op. Dat maakt de vraag naar 'speciale' huishoudtoestellen steeds groter.

De Vlaming heeft trouwens niet enkel het 'kookvirus' te pakken, mensen gaan ook steeds vaker uit eten. Daar doen ze inspiratie op. Maar wat bent u met inspiratie als u de tools niet heeft om specifieke gerechten (na) te maken? Blijf niet langer op uw spreekwoordelijke honger zitten en kies voor professionele keukentoestellen. 

Stomen voor een gezonder eetpatroon

De stoomoven of combistoomoven is niet langer een buitenbeentje in de keuken. De voornaamste reden is het algemene streven naar een gezondere levensstijl. Door uw ingrediënten in plaats van te bakken of te braden, behoudt u alle goede bestanddelen van uw groenten, vlees en vis. Alle vitamines en mineralen hebben veel meer overlevingskansen. U levert gezondere gerechten af, zonder verlies van smaak en geur. Respect voor het product en respect voor uw lichaam dus.

Grando Keukens werkt enkel met hoogwaardige keukenapparatuur, A-merken die zich bewezen hebben en die innovatie hoog in het vaandel dragen. Ontdek onze partners

Sous-vide als kook- en bewaartechniek

Stomen is gezond, maar wat dan te zeggen van sous-vide koken? De kooktechniek die is overgewaaid uit de Franse keuken kent ook hier heel wat navolging. Nog meer dan stomen is sous-vide koken een echte smaakmaker. De kooktechniek staat garant voor een perfecte garing, zonder verlies van structuur, voedingsbestanddelen, smaken, structuur en aroma's. Omdat u uw ingrediënten vacuüm verpakt, kunnen deze ook veel langer bewaard worden. een vacuümtoestel, vacuümzakken, een snelkoeler/ijswater en een 'sous-vide systeem'. Dat is het. Wist u trouwens dat u met sommige combistoomovens ook sous-vide kunt koken?

Meer informatie over de professionele keukentoestellen van Grando Keukens krijgt u tijdens een afspraak met een van de Grando-adviseurs in een showroom bij u in de buurt. 

Warmhoudlade: de perfecte wachtkamer voor uw gerecht

Een warmhoudlade is eigenlijk een soort 'stressverlager'. Het toestel houdt uw borden op temperatuur, zodat uw gerechten niet afkoelen. Perfect dus als u volk over de vloer heeft of uw man of vrouw u waarschuwt dat hij of zij later thuis zal zijn. In plaats van het gerecht te laten afkoelen om het vervolgens in de microgolfoven op te warmen, is het beter om te kiezen voor een compacte multifunctionele warmhoudlade.

Deze professionele keukentoestellen kunnen ingezet worden voor slow cooking, om op te warmen en om te ontdooien. 

Wijnklimaatkast: essentieel voor elke wijnliefhebber

Een wijnklimaatkast klinkt als een luxe-artikel. Het klopt dat er dergelijk type toestel niet rendabel is voor iemand die weinig of niets heeft met wijnen. Maar voor diegenen die zweren bij een goed glas wijn, is een wijnklimaatkast eigenlijk een must-have. Wat beter dan een wijntje schenken dat perfect op temperatuur is? 

Wijnklimaatkasten bestaan in verschillende uitvoeringen. Wilt u meer weten over deze professionele keukenapparatuur? Lees dan zeker het blogartikel 'wijnklimaatkasten geven uw wijnen de rust die ze verdienen'.

Afzuigen rechtstreeks van de kookplaat

Professionele keukens maken geen gebruik van kookveldafzuigsystemen omdat het volume aan damp dat afgezogen moet worden te groot is. In uw semiprofessionele keuken is dergelijk afzuigsysteem wel een absolute meerwaarde. Stil, subtiel en praktisch. De dampen beperken niet langer uw zicht tijdens het koken en geuren worden sneller en efficiënter afgevoerd. 

Barista in de eigen keuken

Last but not least, een koffie vergelijkbaar als die van uw favoriete koffiebar. Voor wie de dag niet kan starten zonder een heerlijk geurende kop koffie is het inbouw koffiezetapparaat een geschenk uit de hemel. Afhankelijk van uw wensen en budget kunt u kiezen uit verschillende uitvoeringen. Het heeft toch iets, als u uw genodigden na een lekkere maaltijd nog een koffiemenu kunt presenteren.

Meer informatie nodig?

Wenst u nog wat extra informatie over de verschillende apparaten? Benieuwd naar de mogelijkheden die er in iedere categorie zijn?
Maak dan gerust geheel vrijblijvend een afspraak bij de voor u dichtstbijzijnde vestiging.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.