Keukenstijlen

Smaken en kleuren: als er twee zaken zijn waarover absoluut niet te twisten valt, dan zijn het deze wel. Een landelijke keuken voor de eeuwige romanticus of een industriële keuken voor iemand die een strakke en minimalistische keuken verkiest: er zijn tientallen stijlen waaruit u kunt kiezen. Bij Grando Keukens vindt u ongetwijfeld een stijl die bij uw persoonlijkheid past. Van modern en stoer tot design en klassiek. de vijf populairste keukenstijlen. We tellen af van 5 naar 1.

Keukenstijlen: de hoofdcategorieën

Er zijn veel verschillende soorten keukens. Ze allemaal opsommen zou ons ter ver leiden. Heel wat keukenbouwers gebruiken dan ook nog eens een verschillende terminologie of geven een specifieke naam aan de keukens uit hun collectie. Toch is er een universele onderverdeling die vrijwel door iedereen gedragen wordt. De hoofdstijlen zijn: industrieel, landelijk, modern en greeploos. Om u een idee te geven van de meest geliefde keukens, krijgt u hieronder een countdown van de populairste keukenstijlen in België. We beperken ons tot België omdat de smaken over de landsgrenzen toch enigszins verschillen.

op de vijfde plaats: de greeploze keuken

De greeploze keuken dankt zijn succes aan de opmars van strakke en modern interieurs. De greeploze keuken is niet meteen onder een van de 'algemene keukenstijlen' onder te brengen omdat u zowel een landelijke keuken als een moderne keuken kunt uitrusten met onzichtbare mechanismen, puspulldeuren of push-to-opensystemen. Meer dan 70% van de kopers kiest echter wel voor een greeploze keuken zonder handvaten of grepen, wat maakt dat zijn plaats in de top vijf te verantwoorden valt.

Wilt u toch keukengrepen, dan vindt u in het uitgebreide aanbod zeker en vast wat u zoekt.

ontdek de mooiste greeploze Grando-keukens.

Op de vierde plaats: De industriële keuken

De industriële keukenstijl heeft de laatste jaren een aantal plaatsjes moeten inleveren, maar blijft razend populair. Het ziet er ook niet naar uit dat deze stijl snel uit de top vijf zal verdwijnen. Industriële keukens vindt u vooral in iets minder conventionele woningen zoals lofts, gerenoveerde schoolgebouwen en omgebouwde fabriekspanden.

Lofts zijn nog steeds erg gewild, maar er zijn vandaag zoveel verschillende creatieve woonmogelijkheden, dat maak dat ze net iets minder onder de aandacht komen. Belangrijk om weten is dat een industriële keuken ook in een doorsnee woning kan. Het alleenrecht is niet voor lofts of omgebouwde fabriekspanden.

Ontdek de mooiste industriële Grando-keukens

op de derde plaats: de designkeuken

De designkeuken is strak, minimalistisch en modern. Dit type keuken valt dan ook onder de categorie ‘moderne keuken’. Het draait allemaal rond vormgeving: van strakke en hoekige vormen tot afgeronde werkbladen en keukeneilanden. Design is een vlag die vele ladingen dekt en betekent voor iedereen iets anders. Het is ook voor een stuk cultureel bepaald. Een ‘Amerikaans’ design is in niets te vergelijken met een Scandinavische keuken. Stapt u een Italiaanse keuken binnen, dan merkt u een duidelijk verschil met een keuken die u doorgaans ziet in de klassieke Belgische woning. De keukenstijlen in het zuiden zijn altijd iets kleurrijker, extravaganter en bombastischer.

Design wordt vaak in één en dezelfde adem genoemd met luxe en dat is niet onterecht. Ontdek de mooiste (luxe) Grando-designkeukens

Op de tweede plaats: de (moderne) landelijke keuken

De landelijke of moderne landelijke keuken gaat met het zilver aan de haal. Het is vooral het knusse karakter van deze keukenstijl dat indruk maakt. Een landelijke keuken is charmant, maar nooit oubollig. Dat is zeker het geval voor moderne landelijke keukens. De combinatie van landelijke elementen met strakke features of natuurlijke materialen: dat is landelijk, dat is modern. Kies daarbij dan nog eens voor hoogtechnologische keukentoestellen en u heeft de perfecte mix.

Ontdek de mooiste landelijke en/of landelijke moderne Grando-keukens of lees meer in ‘Hoe ziet een moderne landelijke keuken eruit?’

Op nummer één: witte/zwarte moderne keuken

En dan nu, met stip op één: de witte en/of zwarte moderne keuken. Keukens uit één neutraal kleur zijn tijdloos en blijven erg geliefd. U kunt er alle kanten mee uit. Wit is puur, is hygiënisch, brengt licht binnen en combineert gewillig met natuurlijke materialen en eyecatchers in andere kleuren. Een zwarte keuken is geheimzinnig, iets gedurfder, maar laat ook heel veel creativiteit toe. Een zwarte keuken met een felrode koelkast: wees maar zeker dat uw keuken bij uw vrienden, familie en kennissen over de tongen zal gaan.

Ontdek de mooiste witte Grando-keukens

Verschillende stijlen ontdekken?

Graag verschillende keukenstijlen bekijken en vergelijken, vraag dan gerust gratis uw Grando inspiratiemagazine aan.

Inspirerende toonzaal