De witte keuken

Wit is neutraal, tijdloos en combineerbaar met elk type interieur. De witte keuken is met andere woorden een tijdloze klassieker. De kleur werkt ook perfect samen met andere, hardere en of fellere kleuren en materialen. U kunt dus eigenlijk niet veel misdoen met een witte keuken.

wit: de kleur van...

De kleur wit heeft verschillende betekenissen en karakteristieken. De kleur laat ruimtes groter lijken, weerkaatst het licht en doet ook andere kleuren of accenten goed tot hun recht komen.

Het licht

Wit laat licht de hoofdrol spelen in uw leefruimtes. Komt er weinig daglicht binnen in uw woning, dan kan wit soelaas brengen en dat beetje daglicht een pak versterken. Vermijd echter het gebruik van overmatig veel wit. Uw interieur kan heel snel koud aanvoelen. 

Laat u bij het kiezen van de juiste kleur en/of kleurencombinatie adviseren door uw Grando-adviseur. De expert overloopt samen met u alle mogelijkheden.

De puurheid

Wit is puur, maar ook fragiel. Met kleine kinderen in de buurt, of als u zelf even niet oplet, kan wit snel vervuilen. Uiteraard zijn Grando-keukens onderhoudsvriendelijk, waardoor u de vervuiling snel kunt verwijderen. Sommige afwerkingen zijn iets makkelijker te reinigen dan andere. Meer weten over de karakteristieken van de verschillende afwerkingen? Vraag raad aan uw Grando-expert.

Hygiëne

Dat ziekenhuisomgevingen en dokterspraktijken gedomineerd worden door een witte kleur heeft een reden. Wit wordt namelijk geassocieerd met hygiëne, smetteloosheid en steriliteit. En niet enkel gezondheidsinstellingen kiezen voor wit, ook de voedingsmiddelenindustrie kiest al jaar en dag voor witte kledij op de werkvloer. Een hygiënische keuken is een witte keuken of ... een keuken uit inox/rvs.

Combineren met wit

Zoals u eerder kon lezen, is een overmatig gebruik van wit niet aan te raden. Wit kan een interieur dragen, maar biedt vooral een meerwaarde bij het naar voor brengen of accentueren van een andere kleur of materiaal.

Zwart op wit

Zwart en wit, yin en yang. De kleurencombinatie is er een die verschillende uitstralingen in zijn mars heeft. Een zwart-witinterieur is trendy, maar toch gezellig; is luxe, maar toch sober. U kan met deze combinatie allerlei richtingen uit en tal van emoties opwekken. Een felrode koelkast als contrast? Het kan! Als u echt een aantal eyecatchers wilt in uw keuken, gebruik dan een in het oog springende kleur, zeker in een zwart-witkeuken.


Uiteraard kan wit ook met kleuraccenten gebruikt worden. Denk maar aan een felrode koelkast, een fornuis in een pastelkleur, een tegelwand in turquoise ... De mogelijke kleurencombinaties zijn legio.

Wit en natuurlijke materialen

Als wit als te klinisch aanvoelt, dan kunt u dat perfect counteren door de kleur te combineren met warme, natuurlijke materialen. Houten accenten, een werkblad uit mahonie of eik, een kast met fronten uit fineer: met een witte achtergrondkleur laat u natuurlijke materialen pas echt tot leven komen.


En wit is ook perfect combineerbaar met natuursteen. Een granieten of zwart marmeren werkblad trekt nog meer de aandacht als deze omgeven is door een witte keuken.

Industrieel wit

In ‘De belangrijkste kenmerken van een industriële keuken’ leest u dat wit ook een industriële kleur is. Bent u fan van de industriële look, dan combineert wit makkelijk met staal, inox en beton.

Wit is niet zomaar wit

Een witte glansgelakte keuken, een afwerking met hoogglanslak of een matte keuken: wit oogt telkens anders. Voor het zien, voelen en ervaren van de diverse afwerkingen, spring eens binnen bij een Grando-showroom bij u in de buurt.

WITTE KEUKENS SPOTTEN?

Wilt u witte keukens spotten? Of ben tu gewoon op zoek naar ideeën en inspiratie voor uw nieuwe keuken?
Vraag dan gratis ons inspiratiemagazine aan.

Vraag uw inspiratiemagazine aan