De juiste keukenkraan kiezen:

Keukenkranen lijken bijkomstig en worden vaak stiefmoederlijk behandeld. Onterecht, want de juiste keukenkraan kan uw keuken de ‘finishing touch’ geven die ze verdient. Het is een sluitstuk en mag niet gezien worden als enkel een functioneel onderdeel.

De belangrijkste soorten keukenkranen

Er bestaan veel verschillende soorten kranen. Het overaanbod, en vaak niet weten welke de beste kraan is voor uw keuken, zorgt dat u moeilijk het bos nog door de bomen kunt zien. Daarom een beknopt overzicht van de belangrijkste types. We maken het onderscheid op basis van de bediening van de kraan.

Eengreepsmengkraan versus tweegreepsmengkraan

Dit type kranen heeft weinig uitleg nodig. Het zit hem in de benaming. Een eengreepskraan heeft één draaiknop of hendel, een tweegreepskraan heeft er twee. Het gegeven mengkraan slaat op de manier waarop warm en lauw water wordt aangemaakt. Koud water wordt met warm water gemengd tot de juiste ‘temperatuur’ bereikt is.

In de keuken is een eengreepsmengkraan met hendel iets handiger. U kunt een eengreepsmengkraan namelijk makkelijker met één hand bedienen of, als u uw beide handen vol heeft of als deze vuil zijn, kunt u de keukenkraan ook bedienen met uw elleboog of onderarm.

Contactloze keukenkranen: hygiënisch en waterbesparend

Een tweede soort is de contactloze keukenkraan. De trend is al even gezet, maar het onderwerp is actueler dan ooit. Het streven naar een handenvrije bediening - of het nu gaat om een keukenkraan, de keukenkasten, huishoudapparaten - is een evolutie die onomkeerbaar is. Fabrikanten van keukenkranen spelen hier al een tijdje op in, maar wat een aantal jaar geleden nog een rariteit was, wordt nu een standaardoplossing voor koks die op zoek zijn naar meer hygiëne in de keuken.

Een handenvrije keukenkraan werkt met behulp van sensoren die de aanwezigheid van uw handen detecteren. Die sensor kan in de ‘kraankop’ verwerkt zitten of zich bevinden aan de voet van de kraan.

Contactloze keukenkranen zijn niet enkel hygiënisch, ze zijn ook waterbesparend. Als u de handen wegtrekt vanonder het water of de kraan, dan stopt het water met stromen. Bij sommige kranen kunt u tot 70% besparen.

Keukensproeikranen voor een professionele aanpak

Keukenkranen met een sproeikop of een zogenaamde ‘uittrekbare douchekop’ ogen professioneel en kunnen erg handig zijn. Ze combineren functionaliteit met design en zijn beschikbaar met verschillende straalsoorten. Ideaal om af te wassen en groenten te spoelen.

Keukenkranen voor diverse smaken

Welke keuzes u ook maakt voor de stijl van uw nieuwe droomkeuken, er is altijd wel een kraan die past bij uw (uitgesproken) smaak. Meer nog, een kraan kan het geheel volledig samenbrengen. Wilt u een roze keukenkraan? Een stoere matzwarte kraan die perfect aansluit bij uw industriële keuken? Of toch eerder fan van de bronzen, gouden of de klassieke metalen look? Het kraanwerk in uw keuken zet de puntjes op de i. Kies verstandig en denk aan het totaalplaatje, functionaliteit komt eigenlijk maar op de tweede plaats. Heeft u toch nog vragen over het aanbod? Maak een afspraak met de Grando-adviseur in een Grando-showroom bij u in de buurt.

Multifunctionele keukenkranen

Een multifunctionele keukenkraan zoals de Quooker-kraan is een ideale partner tijdens het koken. Koud water, warm water, kokend water of bruiswater: deze kraan levert het ‘soort’ water dat u wenst op het moment dat u het nodig heeft. Het is een handig instrument dat u veel tijd kan besparen tijdens het koken, het schoonmaken of het zetten van een kopje thee.

Meer weten over de kokendwaterkraan en of die voor een meerwaarde kan zorgen in uw nieuwe droomkeuken? Maak vandaag nog een afspraak voor een bezoek aan een showroom bij u in de buurt.

Meer informatie over de verschillende kranen?

Wenst u nog meer informatie te ontvangen over de verschillende keukenkranen of de mogelijkheden te ervaren?
Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in de voor u dichtstbijzijnde vestiging.

Vakmanschap sinds 1965!

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.