Kleurgebruik gebeurt doordachter

KIES VOOR EEN KLASSIEKE WITTE OF ZWARTE KEUKEN OF DURF OPVALLEN MET KLEUR

GRANDO KEUKENS PAKT UIT MET UNIEK KLEURENPALLET

Wit en zwart zijn en blijven toppers, maar een beetje kleur kan van uw nieuwe Grando-keuken een unieke, one of a kind keuken maken. Waar harde kleuren de afgelopen jaren furore maakten, is dat vandaag anders. Zachte kleuren lijken de koppositie te hebben overgenomen. Pastelkleuren domineren. Dat betekent uiteraard niet dat de iets donkerdere kleuren volledig afgedaan hebben. Een overzicht van de belangrijkste trends.

Zwarte en witte keuken raken nooit uit de mode

Als uw voorkeur uitgaat naar een tijdloze keuken, dan is een zwarte of witte keuken de veilige keuze. Zwart is daarbij al iets gedurfder dan wit. Het grote voordeel van deze kleuren is dat ze toelaten om gemakkelijk accenten te leggen. Zo kunt u eenvoudig bepaalde features laten opvallen of kiezen voor een combinatie met natuurlijke materialen.

Kleurrijke keukens

Kleur is terug (van nooit weggeweest). Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar afstappen van de traditionele keukenkleuren zou wel eens een verrassend resultaat kunnen opleveren. Zelfs niet voor de hand liggende kleurcombinaties kunnen van uw nieuwe keuken een uniek exemplaar maken. Als u weet welk materiaal u voor uw keukenfronten en -lades wilt, vraag dan zeker eens naar het kleurenpalet. Sommige fronten kunt u in alle RAL-kleuren laten spuiten.

“Kleuren kiezen doet u aan de hand van uw beschikbare keukenruimte en van het licht die er binnenvalt”

Pastelkleuren in de keuken

Zachtere kleuren maken hun comeback. Lichtgeel, babyblauw, een zweem van roze …
In principe kan van elke kleur een ‘pastelversie’ gemaakt worden. De grote troef van deze pastels is dat ze een soort lichtheid uw keuken binnenbrengen. Los daarvan kunt u ze ook makkelijk combineren met andere, donkerdere kleuren.

Fellere kleuren in de keuken

Feloranje, bloedrood of turquoise blauw: het zijn slechts enkele voorbeelden van kleuren die uw keuken een werkelijk uniek karakter kunnen geven. Een felle kleur of onverwachte combinaties doet uw keuken opvallen.

Donkerdere kleuren in de keuken

Een donker kleurenpalet contrasteert goed met lichtere kleuren en met natuurlijke materialen. Donkerblauwe keukenkasten en -lades in combinatie met witte muren en een werkblad uit natuursteen of een donkerbruine keuken met een turquoise wand en een mix van verschillende materialen. Durf te mixen en te matchen, treed gerust eens buiten uw comfortzone.

Kleur in de keuken is een persoonlijke keuze

De juiste kleur kiezen voor uw nieuwe droomkeuken? Alleen u kunt dat! U hoeft de trends niet te volgen, zeker als u weet dat alles altijd terugkomt. Heeft u het gehad met veilige kleuren? Bent u toe aan iets anders? Vraag de Grando-adviseur bij u in de buurt om kleurenadvies.

Maak een afspraakOntdek nog meer trends