Hightech in de Grando-keuken

Grando Keukens is op elk vlak vooruitstrevend

De snelheid waarmee de verschillende ontwikkelingen zich de laatste jaren opvolgen, is verschroeiend. Het is vaak moeilijk om volgen. En de komende jaren zal het tempo nog flink opgevoerd worden. Wat vandaag nog voor de ‘happy few’ lijkt, zal binnen x-aantal jaar tot de standaarduitrusting van een nieuwe keuken behoren. Maar welke technologieën maken vandaag indruk? Een beknopt overzicht van de belangrijkste trends op technologisch vlak.

Connectiviteit in de keuken van vandaag

Communicatie met en tussen toestellen

De keuken leeft, ook steeds meer in de digitale wereld. Keukentoestellen communiceren met elkaar via wifi of zijn verbonden met een domoticasysteem. Die connectiviteit of verbondenheid opent heel wat deuren en mogelijkheden. Een dampafzuiging die detecteert wanneer u aan het koken gaat of een koelkast die is uitgerust met een camera, zodat u makkelijk kunt zien wat er ontbreekt: dergelijke technologieën kunt u vandaag al in huis halen. 

 

Uw smartphone is een volwaardig sous-chef geworden en het gaat ver, zeer ver

Verwacht wordt dat het handmatig bedienen of programmeren van uw keukentoestellen binnen een relatief korte termijn verleden tijd zal zijn. Wilt u uw oven laten voorverwarmen vanuit de wagen of wenst u liever een heerlijk ruikende kop koffie die op u staat te wachten als u de keuken binnenkomt ‘s morgens? Hulp nodig bij het bepalen van hoeveelheden? Connecteer uw smartphone met uw blender of met uw keukenrobot en laat u bijstaan bij elke stap van het kookproces. Om uw keuken te bedienen of toestellen te activeren, hoeft u niet meer fysiek in uw keuken aanwezig te zijn … Vraag meer info aan uw Grando-adviseur

maak een afspraak

Spraaksturing in de keuken

En ook onze ‘virtuele assistenten’ zoals Siri en Alexa bieden hun hulp aan. Heel wat apparaten kunt u tegenwoordig ook besturen met spraakcommando’s. 

U merkt het, vandaag kan er al heel wat, wat morgen brengt daar hebben we voorlopig het raden naar. Maar wees gerust, het beste moet nog komen. Hou Grando Keukens nauwgezet in de gaten voor meer nieuws over de trends van de toekomst. 

Hightech is meer dan apparaten die met elkaar communiceren

Hoogtechnologische ovens

U hoeft geen kooktalent te zijn om fantastische gerechten op tafel te toveren. De technologie die u vandaag tot uw beschikking heeft kan daar een handje bij helpen. Een oven die producten en ingrediënten herkent en deze apart, in één en dezelfde sessie, kan garen. Het lijkt toekomstmuziek, maar dat is het niet. U kunt dergelijk toestel vandaag al in uw nieuwe keuken laten plaatsen. Lees meer over deze en andere hoogtechnologische apparaten op onze blogpagina of vraag meer info aan uw Grando-adviseur.

Dampafzuiging neemt hinderlijke geuren meteen op

Er zijn heel wat alternatieven voor de klassieke ‘dampkappen’. Misschien bent u wel te vinden voor een intelligente dampafzuiging die uw kookdampen meteen opzuigt. Geen dampen, geen olieafzetting of hinderlijke geuren in huis. De dampafzuiging wordt in of naast uw kookplatform geïnstalleerd en schuift uit bij het activeren van uw kookvuren. De dampen worden meteen afgezogen, waardoor ze nooit tot bij uw gezicht geraken. Handig, hygiënisch en hightech! Vraag meer info aan uw Grando-adviseur .

Multifunctionele kranen

Ook op vlak van sanitair is er heel wat gebeurd afgelopen jaren. Sinds de introductie van de kokendwaterkraan heeft deze innovatieve technologie een hoge vlucht genomen. Deze kranen, die kokend water aanmaken, zorgen dat u tijd wint tijdens het kokerellen. En er bestaan ook varianten. Zo zijn er kranen die ook gedemineraliseerd water kunnen produceren en tezelfdertijd uw water kunnen omtoveren tot bruiswater. Vraag meer info aan uw Grando-adviseur.

Grando Keukens werkt enkel met topmerken en topproducten

Wat hierboven beschreven staat, is slechts het topje van de ijsberg. Een digitaal kookboek in uw kookeiland, een werkblad met onzichtbare kookpitten, een koelkast die zelf producten bestelt of een vaatwasmachine die u constant op de hoogte houdt via uw smartphone … U kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Vraag meer info aan uw Grando-adviseur !

Maak een afspraakbekijk meer trends