Het juiste licht wint steeds meer aan belang

Grando Keukens in de "spotlight"

Licht is een van de belangrijkste keukentrends van 2021. Zowel keukenbouwers als lichtontwerpers besteden steeds meer aandacht aan keukenverlichting. Als u weet dat u uw nieuwe keuken met een doordacht lichtplan naar het allerhoogste niveau kunt tillen, kan het zeker geen kwaad om voor de aankoop van een nieuwe keuken advies in te winnen bij een Grando-expert bij u in de buurt.

Meer dan enkel sfeerverlichting

Het belang van een goed en doordacht lichtplan mag niet onderschat worden. Eten aan een onvoldoende verlichte keukentafel is allesbehalve gezellig. En koken zonder dat u duidelijk ziet waar u mee bezig bent, kan al snel op uw heupen werken. Zorg dus voor het juiste licht op de juiste plaats.

Algemene verlichting

De basisverlichting is het fundament, elke andere verlichting dient als aanvulling op deze ‘algemene verlichting’.

Taakverlichting

Taakverlichting, de term op zich zegt al meer dan genoeg. Het is een soort verlichting dat nodig is om uw taken correct en met volledige concentratie te kunnen uitvoeren. Taakverlichting is een absolute must in bureaus en bij werkstations, maar ook in de keuken betekent het een meerwaarde. Een goed verlicht werkblad en kookplatform is een must en essentieel om goed te kunnen zien waar u mee bezig bent.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is minder functioneel, maar zorgt – zoals de term aangeeft – voor extra sfeer, een aanvullende verlichting. Er is een overlapping met accentverlichting. Welk type sfeerverlichting u zal kiezen, hangt hoofdzakelijk af van uw smaak. Heeft u een exuberante stijl in gedachten, dan kunt u voor een bombastische ‘over-the-top’-verlichting opteren. Bent u meer fan van de subtiele aanpak, dan zijn er heel wat strakke en minimalistische stijlen verkrijgbaar.

Accentverlichting

Accentverlichting laat uw eyecatchers nog meer in het oog springen. Wilt u iets uitlichten, denk bijvoorbeeld aan uw prachtig gasfornuis, dan kunt u met accentverlichting aan de slag. Ook hier heeft u een uitgebreide keuze aan mogelijkheden.

Geconnecteerde verlichting 

Geconnecteerde verlichting is verlichting die zich aanpast aan uw noden. Er zijn een aantal verlichtingsfabrikanten die systemen aanbieden die kunnen inspelen op de verschillende rollen die de keuken gedurende de dag speelt. Een gezellig licht tijdens het avondeten, een wat zachter licht als u ’s avonds in de leefruimte naar de televisie kijkt … Er zijn tal van mogelijkheden.

Grando Keukens heeft geen professionele lichtonwerpers in dienst. Toch kan uw Grando-adviseur u wel al aardig op weg helpen. Vraag meer info aan uw Grando-adviseur.

Maak een afspraakMeer trends bekijken