zo optimaliseert u de opbergruimte in een keuken

Wie een kleine keuken heeft hoeft niet in te leveren op comfort en kookplezier. Zeker als u houdt van uitgebreid koken met het juiste materiaal, is opbergruimte in de keuken een absolute must. Met een paar eenvoudige technieken kan een overschot aan opbergruimte worden gecreëerd.

Éen toestel, meerdere toepassingen

Kies in de keuken voor multifunctionele keukenapparatuur. Zo bestaan er bijvoorbeeld ovens die tegelijk ook de functie van een stomer en microgolfoven bieden. Naast besparing in ruimte bespaart u hier ook op de aankoop van drie individuele toestellen. Wat de koelkast betreft, maakt u misschien beter de omgekeerde oefening. Kies voor een kleiner model in koelkast in plaats van koelkast en diepvries in één. De diepvries heeft u niet elke dag nodig en kan makkelijk verhuizen naar de kelder. Tenzij u houdt van een diepvries met ingebouwde ijsblokjesmachine natuurlijk!

Maak gebruik van rails

Benut alle ruimte in de keuken. Een extra kast plaatsen tegen een lege wand neemt soms te veel plaats in beslag, maar u kunt er makkelijk voor kiezen om rails te installeren. Aan deze rails kunt u uw messen, pollepels, schuimspanen kwijt. Of kies voor smalle rekjes waar u kruiden, olie en andere smaakmakers in opbergt. Dit is niet enkel functioneel maar geeft ook een extra huiselijke toets aan uw interieur.

Keuken te groot of te klein? Zo bepaal je de grootte van een nieuwe keuken. 

HULP NODIG VOOR MEER OPBERGRUIMTE?

Voor elk type ruimte, elk budget en elke smaak bestaat de meest geschikte oplossing waar Grando u kan bij helpen. Kom gerust langs voor een vrijblijvend gesprek in een van onze tien filialen.

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.