zo combineert u verschillende materialen in uw nieuwe keuken

Een keuken hoeft niet volledig wit of zwart te zijn. Net zoals dat bij kleurgebruik het geval is, kunt u perfect meerdere verschillende materialen combineren in uw nieuwe keuken. En vergeet niet: over smaken en kleuren valt niet te twisten. Wilt u een kleurencombinatie die wat ongewoon is of wenst u materialen te combineren die op het eerste gezicht niet echt samen passen? Niet erg. Alles kan! Gebruik gerust uw verbeelding. Wilt u toch wat advies bij het combineren van materialen, lees rustig verder.

Uw smaak is niet persé de smaak van een ander

En dat hoeft ook niet. Smaken verschillen. U staat in de keuken, niet uw buur, vriend of familielid. Als u een goed gevoel heeft bij de gekozen stijl, dan is dat het allerbelangrijkste.

Natuurlijke materialen vullen elkaar aan...

Meer nog: ze versterken elkaar. De voornaamste troef van natuurlijke materialen is de uitstraling. Het gebruik van hout geeft bijvoorbeeld meteen extra warmte aan uw keukenruimte. Hout rijmt ook goed met andere natuurlijke materialen zoals natuursteen en leder of koperen accenten.

een keuken op uw vloer afstemmen of vice versa

Parket op de grond en een massief houten keuken, kan dat? Waarom niet. De enige vraag die u zich hierbij moet stellen, is of uw parket voldoende behandeld is, zodat vet niet kan doordringen in het hout en mogelijks blijvende vetvlekken zou kunnen veroorzaken. En dat geldt niet enkel voor een houten vloer in uw keuken. Beton en andere vloeren/materialen (met poriën) dienen goed behandeld te zijn tegen eventuele verontreiniging.

Een bestaande vloer beperkt u niet in uw keuze voor een bepaald type keuken

Het is niet omdat u uw bestaande vloer wilt behouden, dat u daarom beperkt bent in uw keuze voor een specifieke keuken of voor bepaalde materiaalcombinaties. Het hangt allemaal van uw voorkeur af. Is uw keukenvloer aan vernieuwing toe, dan denkt u wel het best eens na of u deze beter niet vervangt. Een nieuwe keuken op een aftandse vinylvloer dreigt afbraak te doen aan de uitstraling van uw spiksplinternieuwe Grando-keuken. Wilt u een volledige ‘remodelling’ van uw keukenruimte? Ontbreekt het u aan DIY-skills? Laat u volledig ontzorgen en geef Grando Keukens het volledige project in handen. Ontdek wat uw Grando-adviseur voor u kan betekenen.

Contrasten doen het net iets beter

Een eiken parket in een houten keuken met een natuurlijke eikenhouten look: voor sommige mensen is dat waarschijnlijk net iets te veel van het goede. Maar nog eens, als die stijl u aanspreekt, is er eigenlijk niemand die u kan tegenspreken. Dit gezegd zijnde, doen contrasten het wel net iets beter. Een industriële keuken, waarin gewerkt wordt met iets hardere/koudere materialen zoals staal en beton, kan perfect gecombineerd worden met hout. Meer nog, door hout te combineren met deze materialen, maakt u het geheel wat zachter en warmer.

Accenten vallen op

Eenmaal u de ‘basismaterialen’ heeft gekozen, denk aan de materialen van de kasten en het werkblad, is het de beurt aan de toestellen, accessoires en het kraanwerk. Een koelkast doen opvallen kan door de juiste (opvallende) kleur te kiezen. Dat gaat trouwens ook op voor het kraanwerk. Kranen met een goud- of bronslook trekken de aandacht, zeker in een minimalistische keuken. Een zwarte kokendwaterkraan in een witte keuken springt meteen in het oog. Hier maakt u vooral het verschil door kleurgebruik. Kijken we naar de accessoires zoals de keukengrepen, dan zal u merken dat u niet enkel verschillende opties heeft qua vormgeving, maar dat u ook grepen uit verschillende materialen kunt kiezen. Een kast uit massief hout met een lederen keukengreep of een handgreep uit inox, een industriële keuken met gietijzeren grepen of een greeploze landelijke keuken: mix and match naar eigen goeddunken. 

Verschillende materialen combineren?

wilt u graag meer weten over de materialen die u in uw nieuwe Grando-keuken kunt combineren? Maak dan snel een afspraak met de Grando-vestiging in uw buurt.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.