"Nieuwe Grando keuken; kloppend hart van het huis"

Marjan, Joep en Jula vormen een hecht, jong gezin dat onlangs de grootstad inruilde voor een woning op een halfuurtje van het drukke stadscentrum. Een keuze waar ze nog geen dag spijt van gehad hebben. Maar voor ze effectief de intrek in hun nieuwe woning konden nemen, moest er nog flink verbouwd worden. Een van de belangrijkste aspecten van de renovatie was de keuken. “De woning situeert zich aan het water en wordt omringd door groen. Vanuit de keuken hebben we zicht op het water en dat wilden we echt ten volle benutten”, vertelt Joep.

Ontmoet het gezin

Wie: Marjan (43), Joep (41) en Jula (5)
Type woning: tweeondereenkapwoning/ dubbelwoning
Woonstijl: industrieel, met een vleugje modern
Kleuren: zwart, ijsblauw, taupe
Materialen: natuurlijke materialen
Werkblad keuken: Caesarstone
Kasten: eikenhoutlook
Huishoudtoestellen: Twee ovens, kokendwaterkraan, wijnklimaatkast, …

Woonkeuken met uitzicht op het water

Van een Europese grootstad naar een kleinere gemeente in de buurt: een gedurfde beslissing, maar een waar het gezin van Joep en Marjan nog geen dag spijt van gehad heeft. Het koppel was vooral op zoek naar ruimte en een plekje in een groene omgeving.
Marjan: “Bij het bezichtigen van de ‘tweeondereenkapwoning’ of dubbelwoning waren we enorm gecharmeerd door de tuin, de ruimte en het uitzicht op het water. Dat er nog wat werk aan de winkel was, is een understatement.”

Grondige renovatie: nieuwe Grando keuken als middelpunt

Het koppel schuwde de verbouwingen niet en ging zeer grondig te werk. “De woning kon een stevige make-over gebruiken. Naast twee ‘uitbouwen’ was een nieuwe keuken een absolute topprioriteit. Om ons plan van aanpak degelijk te kunnen uitvoeren, heb ik een ‘sabbatical’ genomen, zodat ik mij voor de volle 100% kon concentreren op de verschillende werkzaamheden”, vertelt Marjan. Omdat de nieuwe keuken een van de belangrijkste features van het huis moest worden, werd niets aan het toeval overgelaten. “Er ging veel denkwerk aan vooraf. We hadden elk een visie en moesten een aantal compromissen sluiten. Een van de dingen waar we het van bij het begin over eens waren, was dat het een leefkeuken moest worden met uitzicht op het water”, vult Marjan aan.

Goed voorbereid naar de showroom

Het koppel maakte een afspraak met een Grando-adviseur. “We hadden een idee van de opstelling die we wilden, maar wisten niet of dit binnen de mogelijkheden lag. Om de adviseur meteen mee te krijgen in ons verhaal, legden we hem de plattegrond van onze woning voor”, vertelt Joep. Maar het koppel had nog een aantal vereisten. Zo wilden Joep en Marjan een keuken op maat van het gezin en ging hun voorkeur uit naar een keuken met kookeiland. In de showroom spotten ze al meteen een keuken die al voor een groot deel aan hun verwachtingen voldeed. “We kozen voor een showroomkeuken met de mogelijkheid om die nog meer naar onze hand te zetten”, zegt Marjan.

Juiste kleuren kiezen bleek moeilijker dan verwacht

Over kleuren en smaken, valt niet te twisten, zo gaat het spreekwoord … Toch bleek het een moeilijke opdracht om de kleuren te bepalen. “We hadden al beslist dat de hoge kastenwand zwart zou zijn, maar voor het eiland zelf hadden we nog geen knopen doorgehakt. We wilden een andere tint, maar wisten niet dewelke. Het is in dit beslissingsproces dat onze Grando-adviseur een belangrijke rol heeft gespeeld. Hij kwam op de proppen met ijsblauwe fronten, gecombineerd met een dun aanrechtblad in een neutrale, maar veelzijdige kleur. De keuze viel op taupe”, zegt Marjan. Joep: “Het was even slikken toen ze de keuken leverden. De kleur valt echt op. Het is misschien een ongewone keuze, maar eigenlijk zijn we echt wel zeer tevreden. We wilden een blikvanger en dat is het ook geworden. De blauwe fronten passen zeer goed in het geheel. En wat ook bijzonder is, is dat naargelang de lichtinval het blauw ook steeds verandert.”

Speelse, levendige keuken met voldoende opbergruimte

Overdag is de keuken een woonruimte, ’s middags en ’s avonds een plaats om te genieten van lekker eten en van elkaar. Het materiaalgebruik en de afwerking van de verschillende componenten creëren een speels en levendig effect. Naast de look van de keuken waren ook de gebruiksvriendelijkheid, de opbergruimte en het aanwezig zijn van alle comfort belangrijke wensen. “De keuken voorziet in voldoende opbergruimte. Zo kan Jula haar speelgoed kwijt in een van de grotere lades, maar er is ook voldoende ruimte om potten, pannen en al onze kookaccessoires mooi op te bergen.”

Grootste uitdaging: alles waterpas maken

“Een van de uitdagingen bij het ontwerpen en plaatsen van de kast was het feit dat het huis niet volledig waterpas staat. Dat zorgde voor wat vertraging bij installatie, maar het resultaat is perfect. De installateurs zijn echte vakmannen, dat zag je meteen”, sluit Joep af.

Nieuwe keuken nodig?

Ben je toe aan een nieuwe keuken en geïnspireerd door het verhaal van Joep en Marjan? Kom dan zelf ervaren bij de Grando-vestiging in jouw buurt wat wij voor jou kunnen betekenen.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.