"Grando adviseur neemt alle twijfel weg bij aankoop nieuwe keuken"

Een keuken met 'schiereiland' in plaats van met kookeiland bleek gulden middenweg

Roland en Ellen hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wuifden onlangs de kinderen het huis uit. Het koppel bleef achter in een te grote woning met te veel kamers.
“Het leek ons het best om het ouderlijke huis in te ruilen voor een appartement”, vertelt Ellen. “We hebben 33 jaar van onze woning kunnen genieten en er onze kinderen in opgevoed, maar we kijken nu vooral naar de toekomst.”
Ronald en Ellen gingen op zoek naar een alternatief en kwamen uit bij een nieuwbouwproject met een woonunit op de derde verdieping. “We hadden meteen een goed gevoel bij het appartement. Het is ruim, er komt veel licht binnen en alles bevindt zich op het gelijkvloers, waardoor je een loftgevoel krijgt”, vult Roland aan.

Ontmoet de klant

Wie: Ellen, Roland en hondje Sam
Type woning: appartement
Woonoppervlakte: 116 m2
Woonstijl: strak
Kleuren: zwart, wit en grijs
Materialen: natuurlijke materialen
Werkblad keuken: composiet
Kasten: eikenhoutlook
Huishoudtoestellen: Twee ovens, kokendwaterkraan, inductiekookplaat, geïntegreerde dampafzuiging

Kookeiland had de voorkeur, maar bleek niet mogelijk

Het koppel droomde van een keuken met een kookeiland, maar na een bezoek aan de showroom sloeg de twijfel toe. “We wisten op voorhand niet precies welke de minimumafmetingen zijn van een kookeiland. Toen we enkele exemplaren te zien kregen in de showroom, bleek al snel dat een kookeiland eigenlijk niet tot de mogelijkheden behoorde. Omdat er een raam in de ruimte is, kwamen we tot de conclusie dat het het beste was om te opteren voor een wandkeuken, zeker omdat we ervan overtuigd waren dat we een deel van het daglicht zouden verliezen en dat we onze boomstameettafel nergens zouden kunnen plaatsen.”

Grando-adviseur reikt tussenoplossing aan

Het koppel keert terug naar de keukenshowroom en presenteert de Grando-adviseur het probleem. Die stelt op zijn beurt voor om gewoon eens langs te komen om een kijkje te nemen naar de situatie. Na het huisbezoek kwam de adviseur met een alternatief op de proppen. “Ons contact bij Grando Keukens liet ons een indeling met schiereiland zien”, vertelt Ellen. Een keukenschiereiland is aan één zijde bevestigd aan de wand, in deze situatie net naast het raam. Roland: “Een uitstekend voorstel. De oplossing met het schiereiland vormde geen enkele belemmering voor het daglicht dat in deze ruimte binnenvalt.”

 

Ontwerp en vormgeving scoren bij klanten

Niet enkel het voorstel met schiereiland vindt meteen veel bijval bij Ellen en Roland, ook het ontwerp en de vormgeving. Roland: “Aan het schiereiland koken we, als we ons omdraaien dan bevinden zich daar de gootsteen, een hoge kast en een blok met twee ovens. De indeling en de vormgeving zijn niet alleen esthetisch mooi om naar te kijken, het is ook een slimme oplossing.”

Keuken als onderdeel van het interieur

De keuken is een leefruimte, niet enkel een plaats om in te koken. Voor Roland en Ellen was het belangrijk dat de stijl van de keuken de algemene stijl van het interieur volgde. “Onze strakke grijze gietvloer is een feature die opvalt. Om een stijlbreuk te vermijden, zochten we een kleur dat aansluit bij de kleur van de vloer”, vertelt Ellen. Hun oog viel op lichtgrijze kasten en een wit aanrecht in wit composiet. Roland: “We zochten materialen die complementair waren met de stijl van het appartement.” Op advies van de Grando-expert koos het koppel voor een hoge kastenwand met een eikenhoutlook. Natuurlijke materialen combineren makkelijk met andere materialen, zo blijkt. “Het geeft het geheel ook gewoon een warmere uitstraling”, vult Ellen aan.

 

Compacte keuken met meer dan voldoende opbergruimte

Open kastjes of nisjes en wandplanken om spullen te etaleren, zijn geen must voor het koppel, integendeel. “Ik ben allergisch voor rommel. Ik maak er een erezaak van om alles netjes en proper te houden”, zegt Ellen. “En deze keuken speelt daar perfect op in.”

Er zijn veel diepe lades en kasten, waarin ze vanalles kunnen opbergen, en ook de huishoudtoestellen worden aan het zicht onttrokken. De keukenvuilnisbak is nergens te bespeuren; de vaatwasmachine, de koelkast en diepvriezer zitten mooi weggestopt achter kastdeurtjes.

“De keuken voelt compact aan, maar biedt toch meer dan voldoende opbergruimte om er alles in kwijt te kunnen”, besluit het koppel.

BENIEUWD NAAR WELKE KEUKEN WIJ VOOR U KUNNEN ONTWERPEN?

Bent u net als Ellen en Roland benieuwd welke keuken wij voor u kunnen ontwerpen?
Maak dan snel een afspraak in de Grando-vestiging bij u in de buurt, onze adviseurs helpen u graag met een plan op maat van uw wensen en woning.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.