De nieuwe keuken is pronkstuk van volledig gerenoveerde woning

Je gasketel vervangen door een warmtepomp, dubbele in plaatst van enkele beglazing, je gevel isoleren... Het zijn ingrepen doe een absolute meerwaarde betekenen voor je woning., daar bestaat geen enkele twijfel over. Maar echte sexy zijn deze renovatiewerken niet. Naar alle waarschijnlijkheid sta je niet elke avond met open mond je lucht-waterwarmtepomp te bewonderen of krijg je spontaan tranen in de ogen van je nieuwe superisolerende beglazing. Waar je wel een hele tijd van onder de indruk blijft, dat is een nieuwe keuken. Judith en Marcel kozen voor een volledige make-over van hun woning met als absolute blikvanger hun droomkeuken van Grando.

Ontmoet de familie

Wie: Judith, Marcel en hondjes Louike en Lana
Type woning: Traditionele vrijstaande woning
Woonstijl: Een mix van modern, stoer en een beetje landelijk
Werkblad: Composiet, opgedikt tot 6cm
Apparatuur: Een oven, Bora inductiekookplaat, Quooker en koelkast
Het mooiste aan de keuken: De houtfineer kastenwand en stollen die doorlopen in het werkblad

Vergaande renovatiewerken

Judith en Marcel hadden grootse plannen toen ze besloten om hun traditionele vrijstaande woning een volledige transformatie te laten ondergaan. “We wilden de intrinsieke charme van ons huis volledig tot zijn recht laten komen.” Naast een aantal noodzakelijke ‘technische ingrepen’, besloot het koppel om een keuken te laten bouwen die het hart van de woning zou gaan vormen.

Nieuwe keuken bepalend voor charme van de woning

Een keuken is meer dan een plaats om te koken voor Judith en Marcel. “Wij zijn genieters, zowel van lekker eten en drinken als van fijn gezelschap. Onze nieuwe keuken moest met andere woorden meer zijn dan een praktische en mooie kookplaats. Het moest dé absolute eyecatcher worden van onze woning. Welke stijl? We wilden een ietwat unieke combinatie van stijlen. Modern, stoer, maar met een landelijke touch. Op die vraag wist Grando Keukens het perfecte antwoord te formuleren met een prachtige kastenwand in houtfineer en een robuust wit werkblad in composiet voor het ruime keukeneiland.”

Het keukeneiland speelt perfect in op de wens van het koppel om mensen te ontvangen, te laten genieten van lekker eten en drinken, en om ze te entertainen.

Orde en netheid in de nieuwe keuken

Judith houdt van een propere keuken. Alles mooi geordend, uit het oog, netjes, zodat vrienden en familie makkelijk mee kunnen aanschuiven aan het grote keukeneiland. Voldoende opbergruimte was met andere woorden een absolute topprioriteit. Het koppel verzamelde door de jaren een indrukwekkend arsenaal aan kookgerei. Daarom kozen Judith en Marcel zonder aarzeling voor grote lades en een imposante ingebouwde kastenwand, waar ze de oven en koelkast in kwijt konden. “Er moest ook genoeg plaats voorzien zijn voor het servies en de boodschappen”, vult Judith aan. “Daarom ook de grote koelkast”, lacht ze.

Een halfopen keuken

Een volledig open keuken was geen optie. “De keuken en woonkamer worden deels gescheiden door een steunmuur. Je kan vanuit de keuken de woonkamer zien en omgekeerd, maar beide ruimtes ineen laten vloeien behoorde niet tot de mogelijkheden. Zelf wisten we niet meteen hoe die ‘steunpilaar’ in het geheel kon verwerkt worden.” De Grando-adviseur to the rescue! De expert maakte van de nood een deugd en koos ervoor om een prachtige kastenwand in houtfineer te ontwerpen en deze tegen de steunmuur in te tekenen. “Het is alsof het altijd zo is geweest. Eerlijk, zelf zouden we nooit tot dat idee gekomen zijn.”

Voorzien van de nieuwste technieken

Een nieuwe keuken hoef je niet per se met state-of-the-art-technologieën uit te rusten om hem modern te doen ogen. Toch voelde het koppel een onweerstaanbare drang om te kiezen voor kwaliteit en apparatuur met net dat ietsje meer.

In harmonie met de tuin

Er valt heel wat licht binnen in de woning van Judith en Marcel. De ramen kijken uit op een weelderige tuin en trekken als het ware de natuur en het groen naar binnen. “Het zou een zonde zijn geweest, hadden we gekozen voor een dampafzuiging die het zicht belemmert tijdens het koken”, vertelt Judith wanneer we haar vragen naar het waarom van een Bora inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Heetwaterkraan doet al het werk

Een hebbeding of echt een meerwaarde tijdens het dagelijkse kokkerellen? Het koppel knikt en antwoordt meteen volmondig ‘meerwaarde’. “De kokendwaterkraan bespaart ons veel tijd en levert ook een energiebesparing op. Je hoeft geen vijf minuten te wachten tot je water kookt en je bent zeker van fris gefilterd water. Multifunctioneel en echt ‘een gerief’ om in huis te hebben”, vertelt het koppel.

Ook home office mogelijk

De nieuwe keuken laat ook ruimte voor een home office. Of dat ook de bedoeling is, is niet met zoveel woorden gezegd, maar de keuken is erop voorzien. Verborgen stopcontacten, een groot werkblad en veel invallend licht. Wat moet een mens nog meer?

Grando creëerde een multifunctionele ruimte met de nieuwe keuken van Judith en Marcel. Niet alleen fungeert de keuken als kookplaats, het is ook een plek waar mensen samenkomen en, indien nodig, er ook gewerkt kan worden.

Heb jij ook een uitdaging voor onze Grando-adviseur of wil je, net als Judith en Marcel, jouw keukendroom werkelijkheid zien worden? Neem contact op met onze expert en verwacht je aan een spannende reis met als bestemming jouw nieuwe droomkeuken.