5 herkenbare frustraties in een oude keuken

De oven begeeft het bijna, na de vaat moet u nog eens aan de slag met een handdoek en tijdens het koken dampen de ramen aan. Een oude keuken kan snel op uw zenuwen werken en het ligt niet enkel aan toestellen die het niet meer doen. De voornaamste frustraties op een rijtje.

Frustratie nummer 1: Keukentoestellen begeven het

Uw keukenapparatuur – en dat bedoelen we in de ruimste zin van het woord – begint het beetje bij beetje te begeven. Het is een van de, zo niet de grootste bron van frustratie. Hoe wilt u een deftige maaltijd op tafel toveren als de helft van uw keukentoestellen defect is. U kan uiteraard uw toestellen een voor een vervangen, maar het is weinig waarschijnlijk dat u apparatuur vindt die compatibel is met de stijl van uw oude keuken. Ontdek de nieuwste keukentechnologieën.

Frustratie nummer 2: Alles lekt, niets spoelt door

Het sanitair – vooral kranen en afvoeren – lekt of raakt constant verstopt. U heeft er een zoveelste fles ontstopper in gekapt en nogmaals de bouten vastgedraaid, maar niets lijkt te helpen. Even de installateur bellen, die u vervolgens voor de zoveelste keer afwijst wegens een te drukke agenda. Dan nog maar te zwijgen van de waterverspilling en de geurhinder als gevolg van een verstopte afvoer. Tijd voor iets nieuws.

Frustratie nummer 3: Keukenlades en -kasten hebben hun beste tijd gehad

Uw lades hangen door, de kastdeuren zijn allesbehalve waterpas en de fronten hebben hun beste tijd gehad. Niets wat een beetje lijm niet kan oplossen, horen we u denken. Dat kan een tijdelijke oplossing zijn, maar het duurt niet lang voor hetzelfde probleem opnieuw voor frustraties zorgt. Een nieuwe geleider misschien? Niet zo evident. Vind maar eens een geleider voor lades van 15 jaar oud.

Frustratie nummer 4: Uw design is zo jaren 80

Pastelpaars, gebroken wit of een lelijke houtlook: het zijn de kleuren van de jaren 80. U heeft afgelopen jaren geïnvesteerd in een nieuwe laag verf voor uw woonkamer, een moderne zetel, kasten, ledverlichting, maar u blijft achter met een keuken die al een tijdje zijn houdbaarheidsdatum is overschreden. U streeft naar een geheel, maar waar u nu mee opgezadeld zit, is dat allesbehalve. Ontdek de designtrends van 2020.

Frustratie nummer 5: Energie- en waterfactuur te hoog

U betaalt zich blauw aan energie en water. De grootste energievreters in huis zijn de verwarming en de verlichting, maar ook de koelkast verslindt heel wat elektriciteit. Tijd voor een koelkast met A+++-label! Op vlak van water weegt het verbruik van een kraan in de keuken uiteraard niet op tegen dat van een douche of een toilet. Toch kan u met een waterbesparende kraan heel wat besparen. Een normale kraan verbruikt zo’n 12 tot 16 liter per minuut, een waterbesparende kraan 4 tot 8 liter per minuut. Energie en water besparen? De Quookerkraan doet beide.

 

Toe aan een nieuwe keuken?

U hunkert naar een keuken die niet op uw zenuwen werkt? Grando Keukens neemt al uw frustraties weg. Hoe we dat doen, leert u van onze Grando-adviseurs.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.