Sous-videlades

Een optimale smaak van een perfect ogend stuk vis, vlees of groente: dat is de essentie van sous-vide koken. Het is een bereidingswijze die ingrediënten volledig tot hun recht laat komen. Waar het in het verleden vooral werd toegepast in professionele keukens en door chefs, kunt u het vandaag gewoon ook makkelijk en betaalbaar doen in uw eigen Grando-droomkeuken.

Sous-vide koken is koken met het volste respect voor de ingrediënten. Voor deze worden gegaard aan een constante, relatief lage temperatuur, worden ze gevacumeerd. Sous-vide koken wordt ook vacuümkoken genoemd.

Bij deze bereidingstechniek stopt men een gekruid stuk vlees, vis of groenten in een plastic zak, sluit men deze goed af en onttrekt men de lucht uit de zak met een speciaal toestel of een ‘sous-videlade’ die u onder uw stoomoven kunt laten plaatsen.

Daarna gaart men de ingrediënten in een ‘koker’/waterbad, een stoomoven of met behulp van een multifunctioneel toestel. Sommige stoomovens in het gamma van Grando Keukens zijn uitgerust met een ‘sous-videfunctie’, waardoor u, zelfs als hobbykok, sous-vide kunt koken.

IS SOUS-VIDE KOKEN IETS VOOR U?

Of sous-vide koken iets is voor u, hangt af van uw passie voor het koken. Als u graag in de keuken staat en allerlei nieuwe technieken uitprobeert, dan is deze optie er één waar u veel plezier aan zult beleven.

Tijdens een afspraak met uw lokale Grando-adviseur of ondernemer leert u over de vele mogelijkheden. Grando Keukens biedt een uitgebreid en veelzijdig assortiment aan. U kunt, tijdens uw bezoek aan de showroom, trouwens ook zelf ervaren wat sous-vide koken inhoudt en welke toestellen hiervoor geschikt zijn. Probeer het zelf eens uit!

Vakmanschap sinds 1965

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.