Sous-videlades

Een optimale smaak van een perfect ogend stuk vis, vlees of groente: dat is de essentie van sous-vide koken. Het is een bereidingswijze die ingrediënten volledig tot hun recht laat komen. Waar het in het verleden vooral werd toegepast in professionele keukens en door chefs, kun je het vandaag gewoon ook makkelijk en betaalbaar doen in jouw eigen Grando-droomkeuken.

Sous-vide koken is koken met het volste respect voor de ingrediënten. Voor deze worden gegaard aan een constante, relatief lage temperatuur, worden ze gevacumeerd. Sous-vide koken wordt ook vacuümkoken genoemd.

Bij deze bereidingstechniek stopt men een gekruid stuk vlees, vis of groenten in een plastic zak, sluit men deze goed af en onttrekt men de lucht uit de zak met een speciaal toestel of een ‘sous-videlade’ die je onder je stoomoven kunt laten plaatsen.

Daarna gaart men de ingrediënten in een ‘koker’/waterbad, een stoomoven of met behulp van een multifunctioneel toestel. Sommige stoomovens in het gamma van Grando Keukens zijn uitgerust met een ‘sous-videfunctie’, waardoor je, zelfs als hobbykok, sous-vide kunt koken.

Is sous-vide koken iets voor jou?

Of sous-vide koken iets is voor jou, hangt af van je passie voor het koken. Als je graag in de keuken staat en allerlei nieuwe technieken uitprobeert, dan is deze optie er één waar je veel plezier aan zult beleven.

Tijdens een afspraak met jouw lokale Grando-adviseur of ondernemer leer je over de vele mogelijkheden. Grando Keukens biedt een uitgebreid en veelzijdig assortiment aan. Je kunt, tijdens je bezoek aan de showroom, trouwens ook zelf ervaren wat sous-vide koken inhoudt en welke toestellen hiervoor geschikt zijn. Probeer het zelf eens uit!

Vakmanschap sinds 1965

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.