Kookplaten

De kookplaat is en blijft het kloppend hart van de uw Grando keuken.
Of het nu koken, bakken, braden, wokken of grillen is: de perfecte maaltijd bereidt u op een kookplaat die inspeelt op wat u gebruiksvriendelijk vindt. Bent u verzot op gadgets? Gaat u telkens op zoek naar de allernieuwste technische snufjes? Of houdt u het liever bij een traditionele manier van werken? Kies voor een gasfornuis, een inductiekookplaat of bereid uw maaltijden op een elektrisch vuur. Valt u op robuuste, klassieke ontwerpen of heeft u het toch meer voor strakke, hoogtechnologische features?

Het gasfornuis: de populaire klassieker 

Het gasfornuis is terug van nooit helemaal weggeweest. Het was, is en zal een van de populairste manieren van koken blijven. Het voelt vooral heel erg vertrouwd aan. De belangrijkste troeven zijn de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoud van regeling. Van warm naar koud en omgekeerd in een handomdraai. Geen extra instellingen, geen speciaal kookgerei. Eenvoud is het toverwoord.

Koken, bakken, braden, wokken en grillen: een gasfornuis is multifunctioneel en vraagt, in tegenstelling tot sommige andere technologieën, geen aangepaste potten of pannen. Wel vraagt het gasfornuis iets meer aandacht in onderhoud. De verschillende onderdelen van een gasfornuis moeten met iets meer zorg behandeld worden dan een inductiekookplaat of een elektrisch vuur. In alle gevallen is onderhoud aangewezen om de levensduur van de toestellen te verlengen.

Grando heeft een groot en divers aanbod gasfornuizen: van modellen met ingebouwde grillplaat en/of wokbrander tot afzonderlijke pitten die in een vuurvast aanrecht gemonteerd kunnen worden. Kies uit topmerken als Smeg, Whirlpool, Siemens, AEG, Miele en andere gevestigde waarden. Stel uw eigen gepersonaliseerde gasfornuis samen. 

de Inductiekookplaat:
snel en hightech

Als snelheid belangrijk is en als u van hoogtechnologische snufjes houdt, dan is de keuze voor een inductiekookplaat snel gemaakt.

Een inductiekookplaat is voorzien van magnetische spoelen die uw pannen en potten direct verhitten. Schakelt u de verwarming uit, dan koelt de plaat snel af. Wacht wel met reinigen tot de inductieplaat volledig afgekoeld is. Is dat het geval, dan kan u deze snel en grondig schoonmaken.

Het enige minpuntje is dat u enkel aan de slag kan met speciaal kookgerei. Dat echter weegt in geen geval op tegen de vele voordelen die inductie biedt. Denk maar aan de extra snufjes. Kies voor een inductiekookplaat met een digitale timer, tiptoetsbediening of zelfs pauzeknoppen. Koken wordt kinderspel! Weten met welke gadgets we uw kookplaat kunnen uitrusten? 

De elektrische kookplaat: eenvoudig en praktisch

Koken op een keramische (elektrische) kookplaat is ideaal voor mensen die kiezen voor eenvoud. U kan houden van koken of erdoor gepassioneerd zijn. Waar passie zich in veel vertaalt in een keuze voor een gasfornuis, is een praktische kok geneigd om te opteren voor een elektrische kookplaat.

Het principe is simpel: onder de glazen kookplaat bevinden zich spiralen die roodgloeiend worden wanneer deze op volle kracht draaien. In tegenstelling tot verwarmen met gas of met behulp van een inductiekookplaat is elektrisch verwarmen trager in het opwarmen en afkoelen. De grote troeven zitten hem in het onderhoud en de gebruiksvriendelijkheid. Een pan of pot verschuiven, houdt niets in. Als de kookplaat afgekoeld is, dan is schoonmaken een koud kunstje.

Multifunctioneel: Kookplaat en afzuiging in één

Als we het hebben over hoogtechnologische kookplaten, dan is dit er zeker één van. Wanneer u vroeger een grote, lompe dampkap boven uw hoofd moest verdragen, kan u vandaag kiezen voor een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. De afzuiging bevindt zich nu tussen de kookvlakken in plaats van erboven.

Warme lucht stijgt toch, hoor ik u denken? Daarom wordt dergelijke afzuiging voorzien van een zeer krachtige motor. Deze is in staat om tot 4 keer sneller dampen te verwijderen dan een klassieke dampkap.

Het hierboven beschreven afzuigsysteem schetst het werkingsprincipe van de BORA kookplaatafzuiging. Er zijn verschillende varianten op het systeem en meerdere merken bieden een vergelijkbaar principe aan. Een ideale oplossing voor een open keuken, een kookeiland of een compacte keuken.

BENIEUWD WELKE KOOKPLAAT HET BESTE BIJ U PAST?

Maak een afspraak! Bij Grando kunt u kiezen uit een veelzijdig assortiment met (inbouw) keukenapparatuur. De ondernemers en de adviseurs vertellen u graag meer over alle verschillende opties die er mogelijk zijn en laten u het gebruik ervan ervaren.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.