Werkbladen

Een werkblad kiezen doet u niet ondoordacht. Het is een werkinstrument dat heel wat moet ondergaan. Bent u van plan om het intensief te gebruiken, dan zijn er aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Alles wat u wilt weten over werkbladen leest u hieronder.

Een werkblad uit laminaat – kunststof 

Is prijs voor u een belangrijke factor, dan is een laminaten werkblad misschien wel iets voor u. Het is misschien niet het duurzaamste materiaal, maar het heeft wel een aantal voordelen. Zo is laminaat behoorlijk kras- en slijtvast. Toch is het opletten geblazen als u scherp of hard keukengerei hanteert op het werkblad. Snijden en hakken doet u beter op een snijplank. Een werkblad uit laminaat of kunststof is onderhoudsvriendelijk. Het gebruik van laag geconcentreerde huishoudmiddelen zoals afwasmiddel, ovenreiniger of allesreiniger hebben geen negatieve impact op het materiaal. Gebruik echter geen agressieve middelen zoals bleekmiddel of ontstoppingsmiddelen op basis van zoutzuur. Komen deze middelen per ongeluk in aanraking met het werkblad, dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Een werkblad uit hout

Een massiefhouten werkblad straalt kwaliteit uit. Het is zwaarder dan een werkblad uit laminaat of fineer, maar het is niet gezegd dat het een veel beter alternatief is voor laminaat. Het materiaal ziet er zwaarder en natuurlijker uit, maar moet behandeld worden om het volledig tot zijn recht te laten komen. Onderhoud is heel erg belangrijk. Zo moet u de toplaag regelmatig behandelen met olie om de bovenlaag waterafstotend te houden. U verlaagt op die manier het risico op vlekken. Meer weten? Onze Grando-adviseurs vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Een werkblad uit composiet

Met composiet zijn de mogelijkheden legio. Naast zijn natuurlijke uitstraling zijn het aanbod aan kleuren en verschillende structuren grote troeven. Welke smaak u ook heeft, er is ongetwijfeld een composieten werkblad dat voldoet aan uw wensen en eisen. Dergelijke werkbladen zijn ook overal inzetbaar. Wilt u een landelijke keuken of een strak, gelakt design? Geen enkel probleem! U vindt zonder twijfel een composiet dat aansluit bij uw gemaakte keuze. Andere voordelen zijn: krasvastheid, onderhoudsvriendelijkheid en watervastheid.

 

Een werkblad uit graniet 

100% natuurlijk! Met graniet, ook wel natuursteen genoemd, brengt u de natuur binnen in uw keuken. Het materiaal wordt voornamelijk ontgonnen in België, Zweden, Noorwegen en Frankrijk. Omdat het gaat over een natuurproduct, is het aanbod aan kleuren beperkt. What you see, is what you get. Passen wit, zwart en roze in uw droomkeuken, dan is graniet zeker het overwegen waard. De unieke tekening maakt dat u ook nooit ergens anders eenzelfde werkblad zal zien. Ondanks zijn licht poreuze karakter en zijn waterdoorlatendheid, is graniet vooral keihard, kras- en hittebestendig en en stoot- en snijvast. Let wel op met wijn, agressieve schoonmaakmiddelen en bijtende vloeistoffen.

Een werkblad uit keramiek 

Het is en blijft een van de favorieten. Een keramisch werkblad bestaat uit verschillende lagen keramisch materiaal, die verhit en samengedrukt worden. Dat proces zorgt ervoor dat het werkblad niet alleen hard en hittebestendig is, het is ook waterdicht, kras- en vlekbestendig, licht van gewicht, gemakkelijk in onderhoud en erg hygiënisch. Wilt u een stoere look, met een natuurlijk karakter? Keramiek is vrijwel zeker de beste keuze voor u!

Een werkblad uit beton

De betonlook is strak, robuust en massief. Het is een materiaal dat bijna in elke Grando-keuken tot zijn recht komt: van eerder klassiek tot hypermodern. Ondanks zijn vele voordelen is beton relatief vlekgevoelig, heeft het het moeilijk met vet, olie, zuren en bijtende producten. Morsen met dergelijke producten kan blijvende gevolgen hebben. Deze negatieve karakteristieken kunnen makkelijk omzeild worden door het voorzien van verschillende beschermlagen. Houd wel rekening met periodiek onderhoud. Als de beschermlaag goed onderhouden wordt, dan krijgen vlekken minder een kans.

Een werkblad uit corian


Corian wordt tegenwoordig toegepast in meerdere onderdelen van de keuken. Vroeger zag u al eens een werkblad uit Corian, vandaag worden er kasten mee afgewerkt en ziet u het ook terug aan de zijkanten van het keukeneiland. Zo krijgt u een strak en modern geheel.

De belangrijkste troef van Corian is de mogelijkheid om naadloos te werken. Alles vormt één strak geheel. Maar het materiaal is niet enkel mooi om zien, het is duurzaam, heeft een hoge hardheid, is onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en heeft een lange levensduur. Met hitte en zuren kan het minder goed om. Daarenboven is Corian gevoelig voor krassen.

Een werkblad uit rvs 

Een werkblad uit inox is een echt werkinstrument. Het materiaal is zeer krasgevoelig, maar na een tijd bekomt u een look die ook wel echt zijn charmes heeft. De werkbladen lenen zich voor zeer uiteenlopende toepassingen, maar blinken uit door hun watervastheid en hygiënische karakter. Ze zijn tijdloos en passen in iedere keuken. Vandaag vindt u ze voornamelijk terug in professionele omgevingen.

 

De kenmerken van de verschillende werkbladen

In het overzicht hiernaast kunt u eenvoudig de alle eigenschappen van de verschillende werkbladen met elkaar vergelijken.
Kies het werkblad dat het beste bij u past en vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden in het kleurenpakket.
Bent u er nog niet u welk type werkblad het beste bij u past, maak dan vrijblijvend een afspraak in uw Grando vestiging en onze adviseurs lichten u graag alles duidelijk toe.

KUNNEN WIJ U VERDER NOG ERGENS MEE HELPEN?

Kunnen wij u nog adviseren met betrekking tot het kiezen van een werkblad? Wilt u inspiratie opdoen? Kom eens langs in één van onze vestigingen of neem direct contact op en maak een afspraak met uw Grando adviseur. We staan voor u klaar!  

Vakmanschap sinds 1965

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.