Fronten

Fronten bepalen de uitstraling van uw nieuwe keuken

Grando Keukens combineert inhoud met good looks.

Een Grando-keuken valt op door zijn karakter, looks en uitstraling. Vooral over dat laatste valt heel wat te zeggen. Hoe uw nieuwe keuken er zal uitzien, hangt af van de keuzes die u maakt. De belangrijkste knoop die u hierbij moet doorhakken, is welk materiaal u voor uw keukenfrontjes wilt. Opteert u voor een keukenfront met een natuurlijke look of toch eerder voor een strakke, industriële feel?

Materialen voor keukenfronten

Hout blijft dominant aanwezig in de keuken, maar ook kunststof en natuursteen zijn aan een opmars bezig. Welk materiaal uw voorkeur wegdraagt, hangt af van tal van factoren.

Keukenfronten in allerlei kleuren

Vandaag zien we nog veel wit en zwart, gecombineerd met accenten in hout. Voor de durvers, of zij die iets anders willen, is er een groot aanbod aan kleuren.

Van melamine tot steenfineer en glas

Elk materiaal heeft zo zijn eigen troeven. Wat volgt is een opsomming van de voornaamste karakteristieken per materiaal en afwerking.

Melamine

Melamine is innovatief, sterk, hard, kras- en stootvast. Dat maakt het materiaal perfect geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Melamine is een product met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dat toegepast kan worden in zowel landelijke moderne keukens als in hippe, trendy keukens. Daarenboven is het een materiaal dat zich onderscheidt door telkens vernieuwend uit de hoek te komen. Wilt u een front met een houtreliëf of een front dat een ander natuurlijk materiaal kan imiteren, dan is melamine zeker het overwegen waard.

Laminaat en laklaminaat

Laminaat is net als melamine een hard materiaal. Het is stoot- en krasvast, wat maakt dat dit ‘basismateriaal’ perfect past in de nieuwe keuken van een jong gezin. Laminaat ziet u vaak opduiken in moderne strakke keukens. Het prijs-kwaliteitgunstige materiaal herkent u aan het ‘zwarte randje’ rond de afboording. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Laklaminaat is glanzend, heeft een luxueuzere uitstraling en heeft die typische uitstraling van een gelakte keuken.

Lak en hoogglanslak

De drager is MDF, de afwerking lak of hoogglanslak. Bij deze fronten heeft u een grote kleurkeuze. U kunt opteren voor alle RAL-kleuren. Dat betekent meer dan 200 kleuren om uit te kiezen. Een andere troef van een afwerking in lak- of hoogglanslak is de uitstraling, één en al luxe. Deze fronten passen perfect in een landelijk moderne keuken, maar zijn ook uitermate geschikt voor de iets klassiekere keuken. Wilt u een matte afwerking? Geen probleem! Deze frontjes kunnen trouwens ook in elke opstelling toegepast worden.

Poederlak 

Kiezen voor een typisch Belgisch product? Overweeg dan fronten met een gepoederlakte afwerking. Het materiaal maakt niet enkel een naadloze afwerking mogelijk, u kunt ook dikkere deurtjes en ladefrontjes laten maken. Andere sterke eigenschappen zijn de prijs, de watervastheid, krasvrijheid, hardheid en de mogelijkheid om met ‘afgeschuinde’ deurtjes te werken.

Hout- en steenfineer

Een laagje echt natuurlijk materiaal, dat is wat fineer betekent. Als u weg bent van duurzame natuurlijke materialen, dan valt u ongetwijfeld als een blok voor een fineerafwerking. Een dun (of iets dikker) laagje echt hout of natuursteen op een drager, geeft uw nieuwe keuken een unieke look. Kies tussen verschillende houtsoorten of natuursteen, met of zonder reliëf. U heeft de keuze tussen verschillende afwerkingen en (RAL-) kleuren. Steenfineer is iets duurder, iets exclusiever, maar kan een keuken een onderscheidend karakter geven.

Glasfronten

Glazen keukenfronten zijn minder gekend dan de materialen en de afwerkingen die we hierboven beschreven, toch beschikt glas als front ook over een aantal leuke eigenschappen. Glas is makkelijk te onderhouden en is minder gevoelig voor krassen.

Fenix

Fenix is de vreemde eend in de bijt. Het relatief nieuwe materiaal blinkt uit door een waslijst aan positieve eigenschappen. Naast zijn hygiënische eigenschappen pakt Fenix uit met een hoge krasbestendigheid en een ‘anti-fingerprintcoating’. Fenix komt in verschillende arfwerkingen en heeft een bijzondere uitstraling. Maar wat het materiaal pas echt uniek maakt, is dat u lichte gebruikssporen zelf makkelijk kunt herstellen.

Meer weten over de materialen en afwerkingen in het aanbod van Grando Keukens? Maak een afspraak met een Grando-adviseur in een showroom in uw buurt.

KUNNEN WIJ U VERDER NOG ERGENS MEE HELPEN?

Kunnen wij u nog adviseren met betrekking tot het kiezen van een front? Wilt u inspiratie opdoen? Kom eens langs in één van onze vestigingen of neem direct contact op en maak een afspraak met uw Grando adviseur. We staan voor u klaar!  

Vakmanschap sinds 1965

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.