Waaraan moet je denken bij het ontwerpen van een keuken?

Wanneer je een nieuwe keuken wilt kopen, dan breken er spannende tijden aan, maar er komen ook veel vragen op je af. De keuze welke nieuwe keuken je moet nemen en welke keuken is het meest geschikt voor je huis en je interieur is niet gemakkelijk. Steeds vaker vormt de keuken een onderdeel van het huis, waar niet alleen gekookt wordt, maar waar ook wordt geleefd. Het is daarom verstandig om over alle onderdelen goed na te denken. Maak eerst eens een ontwerp voor je keuken, alleen of met hulp van een keukenzaak en maak een wensenlijstje. Wij geven je hierbij enkele tips om aan te denken.

Een modulekeuken of een keuken op maat?

Veel keukenzaken leveren modulekeukens. Dit zijn standaardkeuken, met standaardonderdelen en apparatuur. Hier kun je voor kiezen, maar wanneer je wat specifiekere wensen hebt, dan zul je misschien toch enkele compromissen moeten sluiten omdat een modulekeuken niet aan je wens zou kunnen voldoen. Je kunt ook voor een keuken op maat gaan. Dan wordt de keuken geheel ontworpen op jouw specifieke wensen, zoals maten van keukenkastjes die afwijken van de standaard maat, of een keuken die rekening houdt met een bepaalde handicap of lengte van een persoon. Bij Grando keukens is het mogelijk om je eigen keuken te ontwerpen, waarna Grando keukens op zoek naar de keukenbouwer die het meest geschikt is om je keuken te produceren. Zo weet je zeker dat je met Grando keukens een prachtige en unieke keuken uit het hogere segment hebt.

Ga naar de 3D keukenplanner

Kookeiland

Heb je nu een wandkeuken en je hebt ruimte over, of je creëert juist ruimte door de ruimte anders in te delen of door een verbouwing, dan is het mogelijk om een kookeiland te nemen. Een kookeiland geeft meer gezelligheid, doordat je er met meerdere mensen aan kunt staan en het kan als een scheiding dienen tussen woonkamer en keuken. Een kookeiland is absoluut het overwegen waard.

Werkblad

Het keukenwerkblad is voortdurend in zicht en je gebruikt het veel. Het is daarom van belang een goede kwaliteit werkblad te kiezen, die ook nog eens mooi oogt. Je kunt kiezen voor een composiet werkblad. Dit is kunststof met deeltjes natuursteen en is waterdicht, krasbestendig en hygiënisch. Je kunt ook voor een natuursteen werkblad kiezen. Houdt er dan rekening mee dat natuursteen wat poreuzer kan zijn en daarom niet altijd waterdicht is.

Apparatuur

De techniek verandert snel, dus ook de gebruikte technieken voor je keukenapparatuur. Je moet daarin enkele goede keuzes maken. Tegenwoordig is een keuken zonder afzuigkap helemaal in en zit de afzuigkap verwerkt in het aanrechtblad naast het fornuis. Dit scheelt ruimte en een dergelijke afzuigkap staat hypermodern.

Spoelbak

Er zijn zo ontzettend veel soorten spoelbakken in alle soorten en maten. Je moet kiezen of je een inbouwspoelbak wilt of dat een opbouwspoelbak juist goed in de stijl van je keuken past. Dan heb je ook nog een keuze in formaat of wil je misschien een dubbele spoelbak? Ook het materiaal is bepalen. Populair zijn tegenwoordig de spoelbakken van keramiek.

Graag meer weten? Contacteer ons geheel vrijblijvend!

Maak een afspraak