"Nieuwe keuken was geen must, maar houden van verandering"

Bianca en Eef wonen in een vrijstaand huis waarin een industriële look afgewisseld wordt met natuurlijke materialen. Een echte ‘thuis’, zo omschrijft het koppel de woning. “Eigenlijk was een nieuwe keuken niet meteen aan de orde. We konden het zeker nog een paar jaar uitzingen in onze oude keuken, maar Eef houdt van regelmatig veranderen”, vertelt Bianca. En dat was het dan. Een afspraak bij een Grando-showroom bij het koppel in de buurt en de kogel was snel door de kerk.

Ontmoet het gezin

Wie: Bianca (44), Eef (52), Eef Junior (18), Berend (17), Julius (12), Josephine (11) en hond Floor.
Type woning: vrijstaande woning (1950)
Woonstijl: industrieel met natuurlijke materialen
Kleuren: zwart, houtlook, …
Materialen: natuurlijke materialen
Werkblad keuken: beton
Huishoudtoestellen: Twee ovens, kokendwaterkraan, wijnklimaatkast, inductiekookplaat, geïntegreerde dampafzuiging en teppanyakiplaat

Geen concrete wensen of vereisten voor de nieuwe keuken

Een nieuwe keuken was geen must, maar na het zien van de mogelijkheden in de showroom duurde het niet lang om ook Bianca te overtuigen. “Ik had geen of weinig verwachtingen, al zeker geen vereisten, maar na het zien van de keukens en toelichting door de Grando-adviseur, ging ik vrijwel meteen overstag.” Het koppel had geen echt wensenlijstje, maar wilden toch graag een kookeiland en – als het eventueel kon – een geïntegreerde teppanyakiplaat. “Toen we onze plannen lieten zien aan de Grando-expert en na een huisbezoek daaropvolgend, kwam hij op de proppen met een voorstel. Hij wilde de keuken uit de hoek halen en hem midden in de ruimte positioneren. Een goed idee zo blijkt, want nu is de keuken veel meer dan enkel een ruimte om in te koken.”

Een stoere, maar gezellige leefkeuken

De kleuren en materialen die in het ontwerp vervat zaten, sloten perfect aan bij de verwachtingen van Bianca en Eef. “We zijn fan van warme tinten en natuurlijke materialen. De grote houten kastenwand is een eyecatcher en past beter dan ik aanvankelijk verwacht had. Ik vreesde in eerste instantie dat onze nieuwe eikenhouten vloer niet compatibel zou zijn met de keuken, maar die vrees bleek onterecht. Door de kastenwand een zwarte touch te geven, komt het hout nog beter tot zijn recht, zowel het hout van de vloer als dat van de keukenmeubelen. Zwart zorgt voor iets stoers, maar straalt tezelfdertijd gezelligheid uit”, aldus Bianca.

Nieuwe keuken van alle gemakken voorzien

Bianca: “Als amateurkok is het werkelijk een verademing om in een kwaliteitskeuken te kunnen koken. De technieken die ik leer in de kookclub, kan ik hier makkelijk verder verfijnen.” Met een inductiekookplaat, twee ovens die stijlvol verwerkt zijn in de kastenwand, een koelkast, kokendwaterkraan en een kookplaat met geïntegreerde dampafzuiging is deze keuken van alle gemakken voorzien. “We hebben voor inductie gekozen omdat dergelijke kookplaten makkelijk te onderhouden zijn en ook gewoon gebruiksvriendelijk en snel werken.” En ook opbergruimte is belangrijk voor iemand met een passie voor het koken. “Zeker weten”, zegt Bianca. “De Grando-adviseur stelde voor om naast de gewone kasten en lades, ook een dressoir te voorzien met lades. In die zes meter lange dressoir kan ik echt vanalles opbergen: van servies, kopjes en glazen tot spullen van de kinderen. De keuken is echt een leefruimte geworden. We spenderen hier het grootste deel van onze dag”, vertelt Eef. “Omdat we graag genieten, heb ik onszelf een wijnklimaatkast en een teppanyakiplaat cadeau gedaan”, lacht Bianca.

Verbouwingen in handen van Grando-professionals

Er moesten nog heel wat voorbereidende werken gebeuren vooraleer de Grando-monteurs de nieuwe keuken konden plaatsen. “De verbouwing en de voorbereidende werken hebben in het totaal een kleine maand in beslag genomen. Dat is redelijk intensief en je leeft wat in het stof en in puin, maar eigenlijk viel het al bij al wel mee. De Grando-vakmannen werken netjes en je ziet dat ze weten waar ze mee bezig zijn”, vertelt Bianca.

Nieuwe keuken nodig?

Ben je toe aan een nieuwe keuken en ben je geïnspireerd door het verhaal van Bianca en Eef. Kom dan ervaren wat wij voor jou kunnen betekenen bij de Grando-vestiging bij jou in de buurt.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.