"koppel kiest opnieuw voor een Grando Keuken"

Service en kwaliteit van Grando waren ook nu doorslaggevend

Marc omschrijft zichzelf als een enthousiaste amateurkok die graag urenlang in de keuken vertoeft. Voor Vivienne is de keuken vooral een plaats waar ze zich wil thuis voelen. Ze staat ook graag achter het fornuis, maar de echte kok in huis is Marc. Het koppel kocht niet zo lang geleden een huis in herenhuisstijl en koos een tweede maal voor een Grando-keuken. “We wilden een leefkeuken die het thuisgevoel dat deze woning uitstraalt nog kon versterken”, vertelt Marc.

Ontmoet het gezin

Wie: Marc (50), Vivienne (51), hond Mr. Smith en vaak in de weekenden de dochter van Marc: Lois (16) en Fleur (14)
Type woning: dubbel herenhuis
Woonstijl: mix van klassiek, modern, stoer en landelijk
Kleuren: zwart, staal, …
Materialen: natuurlijke materialen
Werkblad keuken: Caesarstone
Huishoudtoestellen: Twee ovens, kokendwaterkraan, wijnklimaatkast, extra koelkast, inductiekookplaat, geïntegreerde dampafzuiging en teppanyakiplaat

Bestaande keuken voldeed niet onze wensen

Een stijl die aanleunt bij die van oude herenhuizen, maar toegepast op een woning die eigenlijk nog maar tien jaar oud is: dat is waar Marc en Vivienne voor vielen. Hoge plafonds, grote ramen en een bepaalde grandeur die je niet terugvindt in een doorsnee woning. “De plafonds zijn hoger dan drie meter en het vele daglicht dat binnenvalt, benadrukt elk detail. We waren meteen verkocht”, zegt Marc. Waar ze wel niet van onder de indruk waren, was de keuken. “Klopt”, zegt Vivienne. “De bestaande keuken was niet meteen onze smaak. Het kookeiland was te klein en de stijl was te eclectisch voor ons: een mengelmoes van stijlen en materialen.”

Meer dan alleen oude keuken afbreken en nieuwe installeren

Het koppel heeft ervaring met doe-het-zelfklussen, maar komt snel tot het besef dat een keuken van het formaat dat het voor ogen heeft, misschien toch net iets te complex is om zelf te plaatsen. “Het ging niet enkel over afbreken en installeren”, vertelt Vivienne. Het aanwezige leidingwerk was verkeerd gepositioneerd, waardoor leidingen verlegd moesten worden. Om de keuken van voldoende stroom te kunnen voorzien, moesten er ook vier extra groepen voorzien worden in de meterkast. “Dat maakte het net iets te complex”, vult Marc aan.

Grando-adviseur stelde ons een "leefkeuken" voor

Als amateurkok kan je al snel gefrustreerd raken door onvoldoende opbergruimte. “Ik heb doorheen de jaren heel wat keukengerei en -accessoires verzameld en al die borden, glazen, bakjes, pannen, … moeten ergens opgeborgen kunnen worden. We vroegen naar mogelijkheden en kregen een aantal oplossingen voorgeschoteld door onze Grando-adviseur”, zegt Marc. Naast genoeg ruimte in de kasten en lades, was een kookeiland een absolute must. Met die eisen ging de adviseur aan de slag. “Hij raadde ons aan om te kiezen voor een kookeiland met ruime opberglades. Een goede oplossing zo blijkt, want alles is binnen handbereik”, aldus Vivienne. Voor het aanrechtblad viel de keuze op Caesarstone. “Om echt dat ‘thuisgevoel’ na te streven, stelde de adviseur een natuurlijk materiaal voor. Door het blad uit Caesarstone door te trekken in de eettafel, gekoppeld aan het eiland, creëerde hij dat thuisgevoel waar we naar op zoek waren.”

Keuken op maat van ons

De juiste keukenopstelling kiezen, is belangrijk. Dat weten ook Marc en Vivienne. “Ik heb graag alles binnen handbereik, zeker als ik aan het koken ben. Ik wil geen tijd verliezen. Daarom zit de vaatwasmachine gepositioneerd tussen de inductiekookplaat en de wasbak, in hetzelfde rijtje vind je de vuilnisemmer. Wil ik iets in de oven laten garen, dan hoef ik mij maar om te draaien. En ver hoef ik ook niet te lopen om iets uit de koelkast te halen. Alles binnen handbereik dus”, besluit Marc.

Perfecte koffie en wijntje op ideale temperatuur

Marc en Vivienne zijn levensgenieters en hebben zichzelf verwend met een aantal extra’s. Naast een wijnklimaatkast, wou het koppel een professioneel koffiezetapparaat. “De espressomachine heeft een mooi plekje gekregen. Het voelt aan als een koffiebar, echt gezellig en opnieuw op aanraden van onze Grando-adviseur”, aldus Vivienne. De wijnklimaatkast is mooi weggewerkt achter zwarte deuren, waar ook de koelkast en de diepvriezer zich bevinden.

compleet ontzorgt worden van A tot Z

Marc en Vivienne legden de verantwoordelijkheid volledig in de handen van een Grando-expert. “We hadden een blind vertrouwen in de vakmensen van Grando-keukens. Het was namelijk niet onze eerste ervaring met de keukenspecialist en we hebben al mogen meemaken hoe ze een project aanpakken”, zegt Marc. “Onze vorige keuken was ook een Grando-keuken. Wat ons vooral opviel toen, was de manier van aanpak. Naast doorgedreven advies en begeleiding, konden we ook rekenen op een goede service en wisten we dat we een keuken van een uitzonderlijke kwaliteit kregen.” Grando Keukens nam zowel de afbraak van de oude keuken als de montage van het nieuwe exemplaar voor haar rekening. “Het zijn echte stielmannen, die installateurs van Grando Keukens. Ze letten op het kleinste detail en vertrekken pas als alles tot in de perfectie is afgewerkt”, vult Marc aan.

Nieuwe keuken nodig?

Bent u toe aan een nieuwe keuken en u bent geïnspireerd door het verhaal van Marc en Vivienne, dan bent u steeds van harte welkom bij een Grando-vestiging in uw buurt om te ervaren wat wij voor u kunnen betekenen.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.