Hoe 3D-keukenplanner gebruiken bij het ontwerp van uw nieuwe keuken?

U heeft een goed idee van wat u wilt, maar weet nog niet hoe u uw droomkeuken het best kunt inpassen in de ruimte die u voor ogen heeft. Met de Grando 3D-ontwerptool kunt u zowel een stijl bepalen als de opstelling en de afmetingen van uw keukenkasten, werkblad en andere accessoires. Een keuken in een magazine of een foto op een website geeft u al een goed idee, maar met een 3D-keukenplanner kunt u veel concreter aan de slag. Hoe werkt het en wat is de meerwaarde?

eenvoudig stappenplan

Als u graag in de eerste fase zelf de touwtjes in handen neemt, dan is deze 3D-ontwerptool zeker iets voor u. Wilt u een idee van hoe uw droomkeuken er uiteindelijk zal uitzien, dan kunt u relatief snel tot een basisontwerp komen. Voor de creatievelingen die graag experimenteren, biedt de 3D-keukenplanner meer dan voldoende mogelijkheden. U kunt zich uren verliezen in de tool.

van design en opstelling tot decoratieve afwerking

In vier stappen naar een eigen ontwerp. Eenvoudig, snel en makkelijk.

1. ruimte en looks

Elke ruimte is anders. Kies een van de 'standaardruimtes' en voeg toe of schrap tot u ongeveer uw situatie benadert. U kunt met één simpele sleepbeweging een deur, raam, obstakel,... toevoegen en de grootte aanpassen. De look van uw eetplaats wordt medebepaald door uw vloer, dus biedt de tool ook diverse vloertypes en -kleuren aan. Hetzelfde geldt trouwens voor de muren en het plafond.

2. keukenopbouw

U heeft al een aantal belangrijke voorbereidende werken uitgevoerd. Tijd dus om de look van de bovenkasten en/of onderkasten te bepalen. Hier hakt u al een aantal belangrijke knopen door. Hou ook altijd rekening met de meest ergonomische oplossing. Formuleer het antwoord op de vraag wie de kok in huis is en bepaal de hoogte van uw kasten op basis van de lengte van de persoon die het meest achter de potten te vinden zal zijn. Zoals u zal zien, heeft u ook hier een zeer uitgebreide keuze. 

3. apparatuur

Kan ik een zwart fornuis zomaar combineren met een houtlook? Of is een helrode koelkast wel de juiste keuze in mijn paarse interieur? Met de tool ziet u meteen wat werkt en wat niet. U merkt ook gauw of het 'te druk' wordt in uw keuken. Handig toch?

4. Decoratie en inrichting

Een plant in uw keuken, sfeerverlichting aan het plafond of een accentverlichting, een kokosmat op de vloer of een leze fruitschaal op uw toekomstig werkblad? U kunt het zo gek niet bedenken of het zit in het uitgebreide arsenaal decoratieve artikelen in de bibliotheek van de 3D-keukenplanner.
De afwerking van uw keuken is de spreekwoordelijke kers op de taart. U kunt uiteraard ook gewoon al stoelen of een bijpassende keukentafel kiezen. De mogelijkheden zijn legio.

extra toelichting per stap

Met de 3D-keukenplanner kunt u werkelijk alles aanpassen: van de stijl van de knoppen en grepen tot de hoogte van uw werkblad en de kleur van uw toestellen. Het systeem wijst zichzelf heel makkelijk uit. Bij elke keuze of knop voorziet Grando een woordje uitleg.

Ik heb een ontwerp, wat nu?

Een keuken kopen doet u uiteraard in overleg met uw partner. Sla uw ontwerp op om later bij te schaven of bezorg het aan uw partner, leden van uw familie of gezin en vraag hen naar hun mening. Na registratie kunt u het ontwerp opslaan, afdrukken en doorsturen. Als u de feedback verwerkt hebt, dan kunt u met uw ontwerp naar één van de Grando-vestigingen bij u in de buurt gaan. Maak een afspraak met een Grando-adviseur en bespreek uw creatie. Grando Keukens zorgt dat uw ontwerp zich vertaalt in uw droomkeuken en dat die binnen de kortste keren bij u thuis geïnstalleerd wordt.

Hulp of raad nodig bij het ontwerpen van uw keuken?

Heeft u toch liever hulp of advies bij het ontwerpen van uw nieuwe droomkeuken?
Dat begrijpen wij volledig en helpen u dan ook graag verder in een persoonlijk gesprek.
Maak gerust vrijblijvend een afspraak met een Grando-vestiging in uw buurt en u ontvangt een plan op maat.

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.