Greeploze keuken of niet? Help!

In moderne en strakke keukens kiest men hoofdzakelijk voor greeploze kasten en lades. U ziet er minder handgrepen dan in de iets klassiekere of landelijke keukens. Toch kunnen handgrepen ook perfect in een modern en strak design.

De greeploze keuken is strak en modern 

De greeploze keuken is bij de doorsnee klant top-of-mind, zeker als men opteert voor een moderne, strakke keuken. En greeploos doet nu ook zijn intrede bij keukentoestellen. U kan tegenwoordig voor een greeploze oven of koelkast kiezen. Verwacht wordt dat deze trend zich de komende jaren zal doorzetten. Alles zit verborgen, zodat het lijnenspel nooit onderbroken wordt.

Pushpulldeuren, push-to-opensysteem of onzichtbare mechanismen 

Een keukenkast openmaken zonder daarvoor aan een greep te moeten trekken, vinden sommige mensen makkelijker en gewoon ook leuker. Er bestaan heel wat verschillende mechanismen en systemen als alternatief voor de handgreep of de knop. Denk bijvoorbeeld aan onzichtbare greeplijsten, kastdeuren die iets langer zijn dan de kast zelf of de kastdeuren die werken met een druk- of pushpullsysteem.

Handgrepen en knoppen ook perfect implementeerbaar in strakke, moderne keukens 

Een handgreep of knop met een uniek design en/of in een aparte kleur kan een extra dimensie geven aan uw moderne keuken. Het is niet omdat het lijnenspel deels onderbroken wordt, dat het strakke karakter van uw keuken verdwijnt.

Een eindeloos gamma handgrepen en knoppen 

Wat materialen betreft, heeft u al een redelijk uitgebreide keuze: van leder, kunststof, metaal, roestvrij staal en hout tot porselein en aluminium. Een opsomming van de kleuren zou ons iets te ver leiden, maar weet dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn.

Lees ook: Verlies de greep op uw keuken niet!
Extra voor- en nadelen van een keuken met en zonder handgrepen.

handgrepen op een moderne keuken?

Bent u benieuwd hoe handgrepen en knoppen op een moderne keuken staan? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.