Een landelijke keuken is de perfecte combinatie van luxe en romantiek

De keuken is allang niet meer alleen maar een plaats waar we ons eten bereiden, maar heeft een centrale plaats in onze woning gekregen. We komen er samen na een dag werken, en kunnen er uren gezellig aperitieven en eten met onze vrienden of gezin.

Een landelijke keuken is de perfecte combinatie tussen robuuste natuurlijke materialen die warmte en romantiek uitstralen, en de moderne keukenapparatuur van nu. Een landelijke keuken nodigt uit om lekker lang te tafelen omdat iedereen zich in een keuken met een landelijke stijl direct thuis zal voelen. Door warme natuurlijke kleuren in aardetinten te combineren met stoere houtsoorten en natuursteen, is een keuken in plattelands stijl prima te combineren met allerlei interieur stijlen.

Een robuuste landelijke keuken met klasse en stijl

Een keuken in landelijke stijl kenmerkt zich vooral door het gebruik van duurzame en stoere materialen. Hierdoor wordt de nostalgie van het platteland en de luxe van nu op een prachtige manier samengebracht in de keuken. Er zijn heel veel verschillende stijlen in landelijke keukens. Van een strakke moderne keuken in landelijke stijl, tot een stoere plattelands keuken met een kookeiland.

De kleurencombinaties van landelijke keukens kunnen uiteen lopen van gebroken wit tot antraciet, maar ook kleuren zoals lichtbruin of beige brengen de rustieke uitstraling van deze keuken naar boven. Ook een aanrechtblad van natuursteen mag zeker niet ontbreken in een landelijke keuken. Een stoer groot aanrechtblad creëert veel werkruimte en benadrukt de warme sfeer die een keuken in landelijke stijl uitstraalt.

Eindeloos combineren met een keuken in landelijke stijl

Een gezellige woonkeuken nodigt niet alleen uit om de meest fantastische gerechten te maken, maar zorgt ook voor warmte en gezelligheid. Een landelijke keuken kan op veel manieren geplaatst worden. Je hoeft geen boerderij of landhuis te bezitten voor een prachtige keuken in landelijke stijl.

Zoek je een keuken in boerderijstijl voor een kleinere ruimte? Alles is mogelijk. Doordat een landelijk keuken zich vooral kenmerkt door mooie open keukenkasten met een authentieke freesbewerking, handgrepen met landelijke details en warme kleurencombinaties, is een landelijke keuken plaatsen ook mogelijk als jouw ruimte beperkt is. Samen met het gebruik van moderne keukenapparatuur zoals een vrijstaand gasfornuis of een prachtige schouw in contrasterende kleuren, staat de keuze voor een keuken in landelijke stijl garant voor een warme en nostalgische sfeer.

Benieuwd naar meer? Contacteer ons geheel vrijblijvend!

Maak een afspraak