Doe inspiratie op met de keukentrends van 2021

De coronapandemie heeft mensen massaal aan het koken en bakken gezet. Getuige daarvan o.a. de tekorten aan suiker, bakpoeder en gist in de winkelrekken tijdens de eerste lockdownperiode. We zijn meer dan ooit gebonden aan de woning. En als u in uw ‘kot’ moet blijven, dan wordt u geconfronteerd met wat u mist. Voor de een is dat een tuintje, voor de ander een goed uitgeruste keuken. Heel wat trendwatchers zijn er dan ook van overtuigd dat er in 2021 meer zal worden ingezet op gezelligheid en degelijkheid.

Wit blijft populair, ook in de keukens van 2021

Wit raakt amper uit de mode. Het is een tijdloze kleur, die naar onze verwachtingen nog een tijdje aan de top zal blijven meedraaien. Waar we in het verleden de opmars zagen van koelere kleuren, krijgen warmere tinten steeds meer toegang tot de keuken. Die evolutie kadert in het algemene streven naar meer gezelligheid en warmte. De harde kleuren maken plaats voor zachtere kleurencombinaties. Beige zou hierbij wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen en ook het gebruik van verschillende tinten groen zit in de lift.

Natuurlijke materialen spelen in op vraag naar warmte en gezelligheid

Sinds de uitbraak van de coronacrisis wordt niet enkel de keuken vaker en intensiever gebruikt, we gingen met zijn allen ook massaal aan het wandelen. In sommige bossen was het er over de koppen lopen. De appreciatie voor de natuur is nog een stuk groter geworden en de nabijheid van groen en natuurlijke materialen is belangrijker dan ooit. Wat is er warmer dan hout of aantrekkelijker dan een mooi natuurstenen werkblad? Natuurlijke elementen, organische vormen en energievriendelijke toestellen zullen, nog meer dan in het verleden, de nieuwe keukens binnendringen.

Hygiëne krijgt een prominente plaats

Handen wassen, handen wassen en nog eens handen wassen: het is een van de belangrijke maatregelen die u kan nemen om zelf het virus te bestrijden. Aangezien ook de kraan een bron van bacteriën kan zijn, wordt steeds vaker ingezet op kranen die toelaten om contactloos de handen te wassen. Er zijn zelfs kranen en zeepdispensers die u met uw stem kunt activeren. Hetzelfde geldt voor het openen en sluiten van kasten en lades en zelfs vaatwasmachines.

Hightech anno 2021

Keukenapparatuur van de toekomst

De dampkap die uit het plafond schuift, een verzonken afzuiging die naast het fornuis opduikt, de gootsteen die u kunt afdekken met een tafelblad om zo meer ruimte te besparen of uw oven aansturen met een smartphone: keukentechnologie evolueert aan een verschroeiend tempo. Een kookeiland met een geïntegreerd beeldscherm waarop u video’s kunt afspelen, die tonen hoe u een bepaald gerecht moet klaarmaken, een werkblad met onzichtbare, digitale kookplaten, ... U kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Kleiner, compacter, handsfree

En er wordt niet enkel ingezet op hoogtechnologische keukenapparatuur. Keukenproducenten spelen met innovatieve oplossingen in op de steeds kleiner wordende woningen. Een keuken verbergen en opnieuw tevoorschijn toveren, het kan in een kwestie van seconden. U hoeft daarbij niet in te leveren op vlak van opbergruimte! De modulaire keuken est arrivée!

Iets meer budget voor een nieuwe keuken

Uit verschillende onderzoeken en rondvragen blijkt dat mensen geneigd zijn om sneller de stap te zetten om een nieuwe keuken aan te kopen en dat de meeste onder hen bereid zijn om iets meer te investeren dan oorspronkelijk de bedoeling was. Verwacht wordt dat luxe keukens aan populariteit zullen winnen.

Grando Keukens is een trendsetter en houdt alle ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Spring binnen in een van de talrijke showrooms of maak een afspraak met een Grando-adviseur als u als eerste wilt te weten komen welke trends er nog hun opwachting maken. Laat u inspireren door de nieuwste trends bij Grando Keukens!

Meer inspiratie?

Bent u op zoek naar (meer) inspiratie voor uw nieuwe keuken of wilt u gewoon de nieuwste trends spotten?
Vraag gratis ons inspiratiemagazine aan.