Belangrijkste tips bij het uitzoeken van de perfecte landelijke keuken

De landelijke keuken is sinds jaar en dag niet weg te denken uit het keukenlandschap. Deze stijl is namelijk tijdloos, maar zeker niet ouderwets. Met een aantal moderne aanpassingen kan het knusse gevoel van de landelijke keuken de tand des tijds doorstaan. Vindt u het moeilijk om uw landelijke droomkeuken uit te zoeken? Dan zijn hier vijf tips om het proces wat makkelijker te maken.

1. vind de juiste decoratie

Het zijn vaak de decoraties die een huis in een thuis transformeren. Met accessoires geeft u uw keuken een persoonlijk tintje en zorgt u ervoor dat de ruimte sfeervol aanvoelt. Het is echter wel belangrijk dat uw keuken praktisch blijft. Daarom is het verstandig om slechts een aantal eyecatchers te kopen die de ruimte genoeg sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige lamp, een uniek pannenrek of mooie muurdecoraties. Deze staan niet in de weg, maar kleden de landelijke keuken wel aan. Ook kasten met glazen deuren zijn een passende keuze voor deze stijl.

2. Bepaal uw invloeden

De landelijke stijl is in vrijwel ieder land terug te vinden. Al deze landen hebben wel hun eigen ideeën over hoe een landelijke keuken eruit moet zien. Zo zijn gelakt hout en natuursteen populaire keuzes in Engeland. Gaat u liever voor de authentieke Franse stijl? Dan zijn natuurlijk hout, knusse gordijnen en parket de juiste keuze voor u. Het is uiteraard ook mogelijk om deze verschillende stijlen met elkaar te combineren, zodat u echt een persoonlijke landelijke keuken samenstelt. 

 

Meer inspiratie nodig?

heeft u inspiratie nodig? Vraag gratis ons inspiratiemagazine aan.