Wijnkoelers

Een wijnkast of een wijnklimaatkast zorgt dat uw wijnen in topconditie blijven. Is een wijnkoelkast een hebbeding, enkel weggelegd voor mensen die de duurdere wijnen kopen en schenken? Neen, in geen geval. U hoeft geen professional of kenner te zijn om te kunnen genieten van een heerlijke wijn, die geschonken wordt op de juiste temperatuur.

Een wijnklimaatkast zorgt dat uw wijnen hun aroma en smaak behouden. Het is een koelkast, maar dan één met verschillende temperatuurzones. Boven in de kast is het warmer dan in het onderste gedeelte, warme lucht is nu eenmaal lichter dan koude lucht. Dat maakt dat wijnen op een subtiele wijze gekoeld worden.

Bent u een wijnliefhebber die zich niet toespitst op een kleur? Overweeg dan een wijnklimaatkast met verschillende, instelbare temperatuurzones. Zo kunt u zowel uw rode als uw witte wijnen in de meest ideale omstandigheden bewaren en drinken. Wilt u een wijnklimaatkast die het onderscheid kan maken tussen serveertemperatuur en bewaartemperatuur, dan is een multizonekast misschien wel de juiste wijnkoeler voor u.

Een wijnkoelkast voor 6, 18 of 24 flessen? De grootte zal voor een deel bepalen hoe de wijnklimaatkast het best wordt geïntegreerd in uw keuken. Er zijn wijnklimaatkasten die perfect kunnen ingebouwd worden en toegankelijk zijn via lades. Maar evengoed kunt u opteren voor een kast die genoeg ruimte biedt om tot 200 wijnflessen in op te bergen. Laatstgenoemde zijn vaak stand-alonemodellen of vrijstaande uitvoeringen, die veel weg hebben van een standaard koelkast.

UW WIJNEN IN TOPVORM?

De juiste keuze voor uw situatie is afhankelijk van tal van factoren. Tijdens een afspraak met uw lokale Grando-adviseur of ondernemer leert u over de vele mogelijkheden. Grando Keukens biedt een uitgebreid en veelzijdig assortiment aan. We zijn er zeker van dat we een wijnklimaatkast hebben die perfect op uw maat gesneden is. U kunt, tijdens uw bezoek aan de showroom, trouwens ook zelf ervaren hoe het is om met bepaalde types wijnkasten aan de slag te gaan.

Vakmanschap sinds 1965

Plan uw vrijblijvende afspraak

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.