Vaatwasser

De vaatwasser, vaatmachine, vaatwas- of afwasmachine: het zijn termen die allemaal wijzen naar één en dezelfde machine. Vrijwel elk huishouden heeft er een of wilt er een. De vaatwasser is een blijver en wint nog aan populariteit, mede dankzij de technologie die zorgt voor stillere en energievriendelijkere modellen.

Design

Kies voor een inbouwtoestel of voor een vrijstaande vaatwasser. Logischerwijs geniet de inbouwvaatwasmachine de voorkeur en is die het populairst. De voornaamste reden is dat een inbouwtoestel aan het zicht onttrokken kan worden door een speciaal front in hetzelfde materiaal als dat dat gebruikt wordt voor de keukenkasten en -lades.

Tiptoetsen

De technologie staat niet stil. Drukknoppen hebben plaats gemaakt voor tiptoetsen. Vandaag zijn vaatwassers hoogtechnologische machines geworden die bediend kunnen worden door middel van tiptoetsen aan de binnenzijde van de machine. Maar dat is nog niet alles. Sommige vaatwasmachines zijn zo uitgerust dat ze de resttijd op de vloer kunnen projecteren of ze sturen u een berichtje als de wascyclus voltooid is. Handig toch? De afwasmachines die u vandaag op de markt vindt, bieden ook verschillende programma’s aan. Bent u milieubewust en gaat u spaarzaam om met uw waterconsumptie, dan kunt u opteren voor verschillende ecoprogramma’s. Is snelheid voor u topprioriteit? Kies dan voor een snelle vaat. Net een ovenschotel gemaakt of heeft u te maken met aangekoekte resten op uw kookgerei, dan is het programma ‘hardnekkig vuil’ of ‘hoge bevuilingsgraad’ waarschijnlijk de beste keuze om tot een kraaknette vaat te komen.

Ergonomie

Om rugpijn te voorkomen of om te vermijden dat u door de knieën moet bij het ledigen of vullen van de vaatwasmachine zijn er toestellen op de markt die hier rekening mee houden. De ideale hoogte is 115/120 cm. Hou deze maten in gedachten als u ergonomie belangrijk vindt.

WELKE VAATWASSER KOMT ER IN UW NIEUWE KEUKEN?

Tijdens een afspraak met uw lokale Grando-adviseur of ondernemer leert u over de vele mogelijkheden. Grando Keukens biedt een uitgebreid en veelzijdig assortiment aan. U kunt, tijdens uw bezoek aan de showroom, trouwens ook zelf ervaren wat de meerwaarde is van de meest geschikte vaatwasser voor uw nieuwe keuken.

Vakmansschap sinds 1965
Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.