Ovens en microgolfovens

Het maakt niet uit of u een fervent kok bent, een hobbykok of iemand die uit noodzaak kookt: wilt u een maaltijd op tafel zetten, dan heeft u enkele essentiële toestellen nodig. Een fornuis, een koelkast en een oven kunnen in een keuken gewoonweg niet ontbreken. De oven is een van die huishoudtoestellen die met de nodige zorg gekozen moet worden.

Als u weet waarvoor u een oven allemaal nodig heeft, dan begrijpt u dat u niet licht over uw keuze mag gaan. Denk maar aan die lasagne die u nog snel even wilt opwarmen, aan de taart die u uw kinderen beloofd heeft of aan een schaal vol verse, geroosterde groentjes …

Hoe kiest u de perfecte oven?

Laat u goed informeren over de bestaande ovensystemen! Alleen zo maakt u de beste keuze. Het ene systeem is het andere niet. Daarom zetten we ze hier voor u even op een rijtje. Weeg alles goed af voor u de knoop doorhakt. Grando Keukens denkt uiteraard graag met u mee. Heeft u specifieke eisen of wensen, of weet u niet wat u krijgt voor uw budget? Vraag het aan een van de Grando-adviseurs of neem een kijkje in het Grando-inspiratiemagazine. U heeft beslist? Laat het ons weten. Wij komen met plezier uw nieuwe oven inbouwen.

Conventionele oven: blijvende klassieker

Klassiekers zijn niet voor niets klassiekers. Het betekent dat ze een gevestigde waarde zijn. Kiest u voor de basics, dan kan u niets verkeerd doen met een klassieke, conventionele oven. Het principe van het systeem is gekend: warmte-elementen boven en onder die de oven verwarmen. Een pizza opwarmen, een taart bakken of vlees braden: met deze oven kan u het allemaal.

Heteluchtoven

De heteluchtoven is handig voor grotere gezinnen. Het principe is eenvoudig: warmte-elementen warmen op en de ventilator verspreidt de hete lucht in de ovenruimte. De warmte wordt evenredig verspreid, waardoor het gemakkelijk is om meerdere gerechten tezelfdertijd te bereiden. Denk aan meerdere pizza’s of grote stukken vlees. De snelheid waarmee dat gebeurt, is een van de grote troeven. Het is wel belangrijk dat u uw gerechten in de gaten houdt. Doet u dat niet, dan dreigen gerechten een beetje droog te worden.

Multifunctionele inbouwoven

U kookt niet enkel om te overleven, maar gewoon omdat u het heel erg ontspannend vindt? Heeft u meerdere kooktechnieken onder de knie en kan u deze tijdens uw uitgebreide kooksessies makkelijk combineren? Dan is de multifunctionele inbouwoven een absolute must voor u. Ontdooien, opwarmen, grillen of hydrobakken: het maakt niet uit, deze oven is een ‘alleskunner’. Breid uw kookskills verder uit met een multifunctionele inbouwoven.

Combi-oven

Dit keukenapparaat combineert het beste van twee werelden: oven/grillfunctie en een microgolf. Ontdooien, even snel opwarmen of toch een lekker pruttelende ovenschotel met een bruin korstje. Een combi-oven beschikt over de nodige skills om al deze kookopdrachten tot een goed einde te brengen. Verwar de combi-oven niet met een combi-microgolf! Waar de combi-oven een volwaardige oven is met microgolffunctie, is de combimicrogolfoven een toestel dat enkel over een grill- en heteluchtfunctie beschikt.

combistoomoven

Een variant van de combi-oven is de combistoomoven. Een innovatief toestel dat zwaar inzet op gezonde voeding. De gebruiksvriendelijke combistoomoven is vooral gekend voor zijn populaire ‘koken met stoom’. Er gaan geen vitamines verloren en de voedingsstoffen komen volledig tot hun recht. Vergeet vet of olie. Stomen zorgt ervoor dat de ingrediënten in uw gerechten hun kleur blijven behouden, dat ze fris ogen en dat alles knapperig blijft.

Voorgeprogrammeerde ovens 

Het zal u misschien als science fiction in de oren klinken, maar er bestaan vandaag ovens die telkens opnieuw perfecte gerechten afleveren. Hoe kan dat? De ovens, waarvan sprake, maken gebruik van geavanceerde instellingen en intelligente voorgeprogrammeerde menu’s. Het zijn ovens die gebruikt kunnen worden in professionele keukens, maar ook door de onhandige kok. Kies voor een oven met automatische programma’s die u informeren over het type verwarming, de tijd, temperatuur en inschuifhoogte of een hoogtechnologisch exemplaar die aangeeft wanneer een gerecht moet omgedraaid worden.

Geavanceerde instellingen

Eet u uw steak saignant en uw partner liever bleu, dan kan u dat met bepaalde ovens makkelijk instellen. Andere ovens beschikken dan weer over een interactief besturingssysteem dat u kan afstemmen op de gerechten die u regelmatig klaarmaakt. Met één druk op knop worden meteen de juiste instellingen gebruikt. 
Geen idee hoelang uw gerecht de oven in moet? Geen probleem. Sommige ovens kunnen op basis van het gewicht van het gerecht de tijdsduur, bereidingsmethode en temperatuur instellen die nodig is om het gerecht tot in de perfectie te garen. Gerecht klaar? Oven uit. Perfectie!

TIP! Een goede reiniging verlengt de levensduur van uw oven

U goochelt met heel veel passie de mooiste taarten en de heerlijkste schotels uit uw oven. Wat u net iets minder ziet zitten, is de schoonmaak nadien. Hoe verschrikkelijk u dat ook vindt, het is een noodzakelijk kwaad, zeker als u wilt dat uw oven een lange tijd meegaat. Bij Grando Keukens kan u kiezen voor een zelfreinigende oven.

Dankzij het speciale reinigingsprogramma waar Grando-ovens mee zijn uitgerust, hoeft u niet uren aan een stuk te schrobben en te schuren. Het reinigingsprogramma beperkt de vervuiling in uw oven tot een absoluut minimum. Dankzij de hoge temperaturen van het systeem worden alle voedselresten tot as verpulverd. Die restanten kan u bijgevolg makkelijk en snel verwijderen. Wilt u zich liever totaal niet bezighouden met reinigen? Kies een oven met een aqua-cleansysteem. Giet water in de oven, selecteer het reinigingsprogramma en laat de opgewekte stoom alle vuilresten losweken. Even met een propere doek wegvegen en klaar.

WAT PAST HET BESTE BIJ U?

Maak een afspraak! Bij Grando kunt u kiezen uit een veelzijdig assortiment met (inbouw) keukenapparatuur. De ondernemers en de adviseurs vertellen u graag meer over alle verschillende opties die er mogelijk zijn en laten u het gebruik ervan ervaren.

Vakmanschap sinds 1965

Plan uw vrijblijvende adviesgesprek

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.