Fornuizen

Een fornuis is een absolute must in uw nieuwe keuken. Welk type het meest geschikt is voor u, hangt af van uw kookstijl, uw kooktalent en uiteraard de ruimte die u ter beschikking heeft. Bent u iemand die uren in de kookpotten kan blijven roeren, dan heeft dat een impact op de extra’s of de opties die u zal nodig hebben. Heeft u met twee ‘pitten’ genoeg of is een vierpitsfornuis het absolute minimum? Wilt u een slimme oven of volstaat een standaardmodel? Wordt het fornuis een eyecatcher of moet het toestel in het geheel opgaan? Allemaal vragen waarop u hieronder het antwoord vindt.

Type kookplaat

Er bestaan verschillende soorten uitvoeringen. Het type dat de laatste jaren heel veel bijval kent, is het klassiek ogende gasfornuis, uiteraard in een (technisch) modern jasje. Maar de combinatie is ook verkrijgbaar met een inductiekookplaat of een keramische variant. Als u beslist om een fornuis in huis te halen, dan kunt u eigenlijk naar hartenlust verschillende technologieën combineren.

Aantal kookvuren (pitten)

Een hobbykok kiest steeds vaker voor meer dan de standaard vier pitten. Na jaren koken, merkt die al gauw dat er te weinig plaats is om effectief alles gelijktijdig klaar te kunnen maken. Is dat het geval, dan kunt u uiteraard uw kookplaat uitbreiden met extra kookvuren of kookzones. Kies voor een extra wokvuur of zorg voor voldoende marge met zes pitten.

Type oven

Een fornuis is een combitoestel. Dat betekent dat uw kookvuren en uw oven één en hetzelfde toestel zijn. U kunt kiezen voor een gasoven, een elektrische oven of een heteluchtoven, uiteraard met een breed aanbod aan extra opties en diverse functionaliteiten.

Formaat oven

Een oven kan zowel qua functionaliteiten als in grootte verschillen. Opteer voor twee kleinere exemplaren, die u naast of onder elkaar kunt plaatsen. Of misschien is een groter model de meest geschikte oplossing voor u. Met afmetingen van 60 tot 150 cm breedte zijn de mogelijkheden legio. Liever een oven in een inbouwkast, geen probleem, ook daar zijn oplossingen op maat mogelijk.

OOK EEN FORNUIS IN UW DROOMKEUKEN?

Grando Keukens werkt met de meest kwalitatieve merken. Dat maakt dat de keukenbouwer een zeer uiteenlopend en veelzijdig assortiment kan aanbieden, voor elk budget, voor elk wat wils. Van inbouwtoestellen tot alleenstaande modellen. Meer weten over welk type fornuis u op het lijf geschreven is? Neem contact op met een van de ondernemers of Grando-adviseurs voor advies. Zij beantwoorden al uw vragen. U kunt, tijdens uw bezoek aan de showroom, trouwens ook zelf ervaren hoe het is om met bepaalde types fornuizen aan de slag te gaan.

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.