Op zoek naar inspiratie?

Bespreek de mogelijkheden

Alle vestigingen

Wat is een showroomkeuken of toonzaalkeuken?

Grando Keukens zorgt dat het aanbod keukens die u in de showroom kunt aanschouwen altijd uit de nieuwste en de meest recente modellen bestaat. Dat betekent dat na een bepaalde periode de oudere exemplaren uit de showroom plaats moeten maken voor de keukens uit de nieuwe collectie. Van deze update kunt u gebruikmaken om een koopje te doen. Maar voor u denkt een serieuze slag te slaan, is het verstandig dat u even stilstaat bij wat er bedoeld wordt met een toonzaal- of showroomkeuken. We leggen het u haarfijn uit.

Showroomkeukens op grando.be
Showroommodellen in het aanbod van Grando Keukens

Een showroomkeuken aan fikse kortingen

Tot 60% voordeel

Tot 60% korting: dat klinkt u ongetwijfeld als muziek in de oren. Toch zijn er aantal kanttekeningen die we u niet willen onthouden. Er bestaat namelijk nog altijd wat verwarring rond het gegeven en het is blijkbaar niet altijd even duidelijk wat een showroomkeuken precies is.

Geen tweedehands, wel nieuwstaat

Hoe komt het dat Grando Keukens zo’n gigantische kortingen kan geven op toonzaalmodellen? Het antwoord op die vraag is relatief simpel. Een keuken die al een eerste leven achter de rug heeft in een showroom, kan niet meer als nieuw verkocht worden.

De term tweedehands is hier niet van toepassing, de showroomkeukens worden namelijk nooit echt gebruikt. OK, bezoekers aan de toonzaal hebben wel eens een lade opengetrokken of in de kasten gekeken, maar dat zal het ongeveer wel zijn. Nieuwstaat is een betere term voor de keukens in het aanbod showroommodellen van Grando Keukens.

Toonzaalkeukens: what you see is what you get

Het is niet altijd even duidelijk dat de toonzaalkeuken die de klant ziet in de showroom ook effectief deze is die hij koopt en mee naar huis neemt. De belangrijkste vraag waarop u een antwoord moet kunnen formuleren is dan ook: kan ik deze keuken plaatsen in de ruimte die ik voor ogen heb? Kloppen de afmetingen? Wat met de aansluitingen, dampafzuiging en watertoe-en afvoer?

Showroomkeukens per vestiging

Een toonzaalmodel gespot? Bereid u voor!

U heeft een toonzaalmodel uit het aanbod op de Grando-website gespot. Wat nu? Uiteraard is het niet voldoende om op basis van de foto die u op de website ziet uw keuze te maken. Maak een afspraak en ga zelf kijken of de keuken ook effectief bij u kan geplaatst worden. Een nieuwe keuken moet u namelijk kunnen voelen, ruiken, ervaren ... Dat geldt ook voor een toonzaalkeuken.

Een goede voorbereiding is belangrijk en kan u heel wat kopzorgen besparen.

Noteer de afmetingen van de ruimte

Beginnen doet u met het opmeten van de ruimte. Schenk hierbij voldoende aandacht aan ‘speciale’ hoekjes en kantjes. Vergeet ook zeker niet de hoogte van de vensterbank en het raam te noteren. Maak een schets en plaats er de juiste afmetingen bij.

Duid stopcontacten aan

Om er zeker van te zijn dat u de huishoudtoestellen makkelijk van stroom zal kunnen voorzien, is het belangrijk dat u de aanwezige stopcontacten aanduidt op de schets.

Waterafvoer en -aanvoer

Geef op de schets ook aan waar de waterafvoer en -toevoer zich bevinden. Zo weet de Grando-expert meteen of de positionering van deze punten overeenkomt met die van de de keuken.

Is er een gasaansluiting voorzien?

Is uw toonzaalmodel er een met een gasfornuis? Ga dan na of er een aansluiting voorzien is en duid deze aan op de schets.

Maak een foto van de ruimte

Een foto van de ruimte geeft de Grando-adviseur meteen een goed beeld van uw ‘situatie’. In de meeste gevallen zal hij of zij al meteen kunnen aangeven of het toonzaalmodel in uw ruimte geïnstalleerd kan worden.

Alles moet meezitten

Zoals u kunt lezen, moet alles meezitten. Of de toonzaalkeuken van uw dromen ook effectief kan ingepast worden in de ruimte die u voor ogen heeft, is afhankelijk van heel wat factoren. Blijkt de showroomkeuken toch geen optie te zijn, dan biedt Grando Keukens uiteraard ook een uitgebreid gamma nieuwe keukens aan tegen betaalbare prijzen.

Een aantal prangende vragen beantwoord

Is de korting enkel geldig op het toonzaalmodel of is deze ook van toepassing op dat type keuken?

Een update van de toonzaal betekent dat de keuken die u ziet staan in de showroom vervangen wordt door een exemplaar uit de nieuwe collectie. Dus enkel dat ene exemplaar wordt verkocht aan een fikse korting. Het is niet zo dat elke keuken van dat type aan deze sterk verminderde prijs wordt aangeboden.

Kan ik van een garantie genieten?

Ja. Voor toonzaalmodellen gelden dezelfde garantievoorwaarden als voor een nieuwe keuken. Voor meer informatie, maak een afspraak.

Kan ik op eenzelfde service rekenen als bij de aankoop van een nieuwe keuken?

Dat spreekt voor zich. Grando Keukens ontzorgt van A tot Z, ook bij de aankoop van een toonzaalmodel. De installatie verloopt net als bij een nieuwe keuken. Wilt u dat wij instaan voor de afbraak en/of andere aspecten bij de installatie van uw nieuwe keuken? Geen enkel probleem. Grando Keukens neemt het heft in handen.

Kan ik mijn showroomkeuken uitbreiden?

Zeker! Wilt u extra opbergruimte of een andere oven? Geen probleem! Rust u uw gootsteen of spoelbak graag uit met een kokendwaterkraan? Dat kan! Vraag naar de verschillende mogelijkheden.

Heeft u andere vragen of wenst u toelichting bij de toonzaalmodellen in een showroom bij u in de buurt? Maak een afspraak met een Grando-adviseur. Hij of zij beantwoordt al uw vragen.

Een toonzaalmodel gespot in een Grando-vestiging bij u in de buurt? Wilt u weten of deze keuken ook effectief bij u geplaatst kan worden?