Op zoek naar inspiratie?

Bespreek de mogelijkheden

Alle vestigingen

Waarom een keuken online kopen een slecht idee is

Het kopen van een keuken is een heel proces. Er wordt vergeleken, getwijfeld, gemeten en bekeken. Als u een keuken koopt, dan zijn er tal van zaken waar u rekening mee moet houden. Niet iedere keuken is zomaar geschikt voor elke situatie. Een beroep doen op deskundig advies is een absolute must. U zal beter weten wat u wilt als u bijvoorbeeld een showroom heeft bezocht. Een keuken kopen online is voor weinig mensen weggelegd. Hieronder vindt u de redenen waarom.

online keuken kopen

Een keuken kopen is stappen doorlopen

Een keuken kopen online is een slecht idee. Waarom? Simpel, u weet eigenlijk niet wat u koopt of welke de aandachtspunten zijn bij aankoop. Een keuken kopen is het doorlopen van een aantal stappen. Het is een soort ‘klantenreis’, waarbij u zich eerst informeert over welke keukenstijlen en -types er bestaan, vervolgens verdiept in de keukens waarin u geïnteresseerd bent om dan specifiek te gaan kijken welke eetplaats het beste past op maat van uw smaak en budget. Eenmaal bepaalde keuzes zijn gemaakt, dan is een bezoek aan een showroom de best mogelijke optie. Hier ziet u, voelt u en ervaart u de keuken zoals die later in uw woning komt te staan. Als u alle stappen heeft doorlopen, dan pas kan u de knoop definitief, en met een gerust hart, doorhakken.

Inspiratie opdoen gebeurt niet enkel online

U kijkt naar uw keuken en beseft dat een nieuw exemplaar welgekomen zou zijn. Misschien heeft u de fondsen nog niet, maar bent u wel nieuwsgierig naar wat er verkrijgbaar is. Of u bent die fase al voorbij en u heeft beslist om een nieuwe keuken te kopen. Wat nu?

Alles begint bij het verzamelen van zoveel mogelijk informatie/inspiratie. Laat u inspireren door moodboards op Pinterest of doe leuke ideeën op op de Grando-website. Vraag het inspiratiemagazine aan en ontdek welke stijl of type keuken uw voorkeur draagt. Passeert u langs een van de Grando-showrooms, spring gerust eens binnen. Misschien staat uw toekomstige keuken in al zijn pracht en praal tussen een van de toonzaalmodellen.

Wat primeert er? Keukentoestellen, stijl of budget

Als u een type/stijl in gedachten heeft, dan is de eerste stap richting een nieuwe keuken gezet. Nu begint u aan de volgende fase: prioriteiten stellen. Maar wat staat er bovenaan dat prioriteitenlijstje? Wilt u een keuken die perfect aansluit op de stijl van uw woning of is budget voor u de doorslaggevende factor? Geen specifiek budget in gedachten en is koken een absolute passie? In dat geval zijn kwalitatieve toestellen onontbeerlijk! Er is online heel veel informatie beschikbaar, te veel zelfs. Ziet u door de bomen het bos nog?

Wat koop ik best? Een combi-oven of een heteluchtoven? Is een kokendwaterkraan iets voor mij? Wat is het verschil tussen een inductiekookplaat en een gasfornuis? Als u een duidelijk antwoord wilt op deze en alle andere vragen, dan zijn er vaak geen eenduidige antwoorden. Knopen doorhakken? Doe het met een van de Grando-adviseurs of lees onze verschillende blogartikels. U vindt er ongetwijfeld de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen. Vertrouw niet te snel op advies van dr. Google.

Keukenontwerp hangt af van verschillende factoren

Nu u weet hoe uw nieuwe keuken er ongeveer moet uitzien en welke apparaten u wilt, begint een fase waar u echt wel wat hulp kan bij gebruiken. Wat is er mogelijk met de ruimte die ik voorhanden heb? Zijn de juiste aansluitingen voorzien? Wat kan er en wat niet?

Een eerlijk en correct advies over de mogelijkheden in uw specifieke ruimte vindt u niet online. Er zijn te veel variabelen, denk aan kasten, lades, het werkblad, de afmetingen van uw nieuwe wasbak en de integratie van de toestellen in de keuken. Behoort een kookeiland tot de opties of niet. Grando Keukens weet perfect hoe een keuken moet opgebouwd en geïnstalleerd worden.

Behoedt u voor de valkuilen online

Een keuken kopen online is eigenlijk not done. Het kost ook heel wat tijd en het is niet gezegd dat u goedkoper af zal zijn als u dat wel doet.

Te veel leveranciers = tijdverlies

Een leverancier voor de keukenkasten, een of meerdere voor uw keukentoestellen, voor het werkblad, het sanitair (kranen, spoelbak, …), een installateur voor het verzorgen van de aansluitingen, … Voor u het goed en wel beseft, hebt u met meer dan vijf verschillende partijen vandoen. De opvolging/planning is cruciaal. Wie komt wanneer. Dat uitdokteren en inplannen neemt heel wat tijd in beslag, tijd die u waarschijnlijk niet heeft. Grando Keukens is een ‘one-stop-shop’. Wij nemen alles voor onze rekening.

Mix and match niet altijd zo’n goed idee

U heeft een werkblad gekozen, maar nog geen gootsteen of andere zaken die in het werkblad geïntegreerd moeten worden. Wat nu? De keukenkasten die u online bestelde, worden bij u thuis geleverd, en wat blijkt? De kleur van de fronten past eigenlijk niet echt bij uw tegelvloer. Tot overmaat van ramp heeft u uw keuken verkeerd opgemeten, waardoor uw koelkast verwezen wordt naar de garage. Het lijkt misschien wat vergezocht, maar bovenstaande voorbeelden zijn helaas geen uitzondering.

Installatie van een keuken is vakmanschap, geen doe-het-zelfklus

Een keuken is te complex om er zelf een samen te stellen. We spreken dan nog niet over de installatie ervan. Ook al bent u een doe-het-zelver, een keuken installeren is een serieuze uitdaging, die niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Daarom doet u het best beroep op stielmannen. En die professionals vindt u bij Grando Keukens.

Garantie op garantie en service na verkoop online niet verzekerd

Bij een keukenspecialist hoeft u niets te vrezen. Alles verloopt volgens het boekje. Dat kan niet altijd gezegd worden van aankopen online.

Vertrouw bij de aankoop van uw keuken op één aanspreekpunt

Een keuken kopen doet u niet zomaar. Het is een investering waarvan u hoopt een lange tijd te kunnen genieten. Waarom dan het risico lopen door er een online te bestellen? Laat u ontzorgen door professionals die alles weten over keukens. Zij staan u bij van begin tot einde. Laat Grando-adviseurs mee knopen doorhakken en geniet zorgeloos van uw perfect geïnstalleerde nieuwe keuken.

Verlies geen tijd met eindeloos vergelijken en op zoek te gaan naar de juiste informatie. Spring eens binnen in een van de Grando-showrooms en weet meteen in welke keuken u de komende jaren staat te kokerellen.