Op zoek naar inspiratie?

Bespreek de mogelijkheden

Alle vestigingen

Professioneel koffiezetapparaat: luxe of meerwaarde?

Slurpen van een dampend kopje koffie is niet alleen een genietmomentje, voor veel mensen is het het officieuze startschot van een werkdag. Voor diegene die niet kunnen functioneren zonder het zwarte goedje, is een mini-koffiebar of een professionele koffiezetapparaat geen overbodige luxe.

Koffiezetapparaat
Een ingebouwde koffiezetmachine is een absolute meerwaarde voor elke koffieliefhebber

Professionele koffiezetmachine: inbouw of vrijstaand

Verse koffiebonen die vermalen worden in een professioneel toestel, de geur alleen al. Uw gemoed zit meteen goed. Klaar om de werkdag te beginnen. Maar waar zit de meerwaarde van een (semi-) professioneel exemplaar?

Een lekkere koffie versus een heerlijke koffie

Als koffiedrinker weet u dat er een uitgebreide keuze is aan koffiezetapparaten en er allerlei manieren bestaan om koffie te maken: met behulp van pads, capsules, cups, verse koffiebonen, ... Maar waar u ook voor kiest, u wilt een goede prijs-kwaliteitverhouding, een lekkere koffie, eentje die, zoals we in Vlaanderen zeggen, ‘stevig aan de ribben kleeft’. U kunt met de meeste gangbare apparaten een lekkere koffie maken, met (semi-) professionele zet u een heerlijke koffie. Een groot verschil.

Inbouwkoffiezetapparaat voor een heerlijke kop koffie
Er is een groot verschil tussen een lekkere kop koffie en een heerlijke kop koffie

1001 vrijstaande modellen

Een vrijstaand koffiezetapparaat heeft u in verschillende formaten, kleuren en prijscategorieën. Van basic instapmodellen tot hightechtoestellen. Als u een ‘mini-koffiebar’ in huis wilt halen, denk dan goed na tijdens het kiezen van uw nieuwe keuken. Zorg dat er voldoende plaats is om een toestel te zetten. U hoeft uiteraard de kleur van uw nieuwe keuken niet af te stemmen op de kleur van de koffiezetmachine die u voor ogen heeft, maar het kan geen kwaad om al eens wat research te doen.

Waarom voor een inbouwkoffiezetapparaat kiezen

Inbouwtoestellen werken hoofdzakelijk met verse koffiebonen. Volgens de kenners gaat er niets boven de smaak van versgemalen koffie en exclusieve koffiemelanges. Voor wie koffie meer is dan een bakje troost, is een inbouwtoestel meer dan het overwegen waard. Maar wat krijg ik voor mijn geld?

Ingebouwd koffiezetapparaat
Ingebouwde koffiezetmachines volgen de stijl van de andere huishoudtoestellen

Koffiezetapparaat in dezelfde kleur en stijl als uw andere apparaten

Een belangrijk argument om voor inbouw te kiezen is eenheid, uniformiteit. De meeste merken van huishoudapparaten hebben een inbouwtoestel in het gamma dat perfect aansluit bij de stijl en/of kleur van de andere huishoudapparaten in het aanbod.

Functionaliteiten inbouwkoffiezetapparaat

Afhankelijk van het budget dat u wenst te besteden, kunt u kiezen voor verschillende functionaliteiten.

Zelfreinigende koffiezet

Heel wat inbouwtoestellen beschikken over een automatische spoeling en/of een zelfreinigingsprogramma. Over kalk of vuile leidingen hoeft u zich met andere woorden weinig tot geen zorgen meer te maken.

Koffie op temperatuur houden

Een innovatief verwarmingssysteem zorgt dat u uw koffie altijd op een optimale temperatuur kunt serveren, zonder in te boeten aan smaak of aroma.

Van espresso tot latte macchiato

Heeft u graag een uitgebreide keuze? Opteer dan voor een koffiezetapparaat dat met één druk op de knop kan switchen tussen een cappuccino en een ristretto of een latte machiato.

De geconnecteerde koffiezetmachine

Bent u fan van hoogtechnologische snufjes? Kies dan voor een toestel dat u kunt koppelen met uw smartphone. Met een intelligent systeem programmeert u uw koffiezetapparaat vanuit uw bed of leert u hoe het met uw machine is gesteld.

Hightech koffiezetapparaten brengen koffiegenot, keer op keer. De toestellen zijn uitgerust met de allernieuwste technologieën zodat elke kop koffie aan dezelfde hoge vereisten voldoet.

De mogelijkheden zijn legio

Een volledig overzicht geven van alle functionaliteiten, zou ons te ver leiden. Wilt u meer te weten komen over de verschillende soorten inbouwapparaten? Maak een afspraak met een Grando-adviseur bij u in de buurt. (link afspraak).

Nog vragen over de verschillende soorten koffiezetapparaten voor inbouw?