Wat is de ideale grootte van een nieuwe keuken?

Het bepalen van de grootte van een nieuwe keuken is niet altijd makkelijk. Is groter altijd beter? Of is het juist verstandig om de keuken klein en fijn te houden? Dit is een vrij groot dilemma bij keukens, aangezien deze ruimte zowel praktisch als sfeervol moet zijn. U moet genoeg opbergruimte hebben voor al uw keukenspullen, terwijl u ook gewoon wilt kunnen genieten van een knusse maaltijd met uw vrienden en familie. Om de ideale grootte van een nieuwe keuken te bepalen, kunt u een aantal richtlijnen in gedachten nemen.

Laat de functie van de keuken leiden

Een keuken moet er niet alleen mooi uitzien, het is ook belangrijk dat de ruimte functioneel is en gemakkelijk gebruikt kan worden. De vorm van de keuken speelt hier een grote rol in. Over het algemeen kunt u kiezen tussen een G-vorm, L-vorm of een U-vorm. Ga bij uzelf na hoe u de keuken in de toekomst wilt gebruiken. Vindt u het belangrijk dat u gasten kunt ontvangen? Dan is de U-vorm een goede keuze, want in deze keuken heeft u genoeg ruimte voor een gezellige eettafel. De G-vorm is juist prima wanneer u graag een keukeneiland of ontbijtbar wilt hebben. Is de keuken vooral een functionele ruimte en eet u in de woonkamer? Dan is een L-vorm perfect voor u.

 

Benieuwd wat de prijs van een keuken bepaalt? Lees dan zeker dit nieuwsbericht.

Verminder de loopafstand

Wanneer u aan het koken bent, moet u eigenlijk alle belangrijke dingen binnen handbereik hebben. Daarom is het verstandig om de keuken in zones op te delen. Een zone om te koken; waar de kookplaat, pannen en kruiden staan. Een zone voor uw voorraad: waar uw koelkast en kasten voor etenswaren staan. Als laatste is de spoelruimte belangrijk. Hier plaatst u uw spoelbak, maar ook schoonmaakmiddelen en poetsdoeken. Het is dus belangrijk om uw keuken niet te groot te maken, aangezien veel loopruimte uiteindelijk alleen maar vervelend is.