Zo optimaliseert u de opbergruimte in een keuken

Wie een kleine keuken heeft hoeft niet in te leveren op comfort en kookplezier. Zeker als u houdt van uitgebreid koken met het juiste materiaal, is opbergruimte in de keuken een absolute must. Met een paar eenvoudige technieken kan een overschot aan opbergruimte worden gecreëerd.

Eén toestel, meerdere toepassingen

Kies in de keuken voor multifunctionele keukenapparatuur. Zo bestaan er bijvoorbeeld ovens die tegelijk ook de functie van een stomer en microgolfoven bieden. Naast besparing in ruimte bespaart u hier ook op de aankoop van drie individuele toestellen. Wat de koelkast betreft, maakt u misschien beter de omgekeerde oefening. Kies voor een kleiner model in koelkast in plaats van koelkast en diepvries in één. De diepvries heeft u niet elke dag nodig en kan makkelijk verhuizen naar de kelder. Tenzij u houdt van een diepvries met ingebouwde ijsblokjesmachine natuurlijk!

Maak gebruik van rails

Benut alle ruimte in de keuken. Een extra kast plaatsen tegen een lege wand neemt soms te veel plaats in beslag, maar u kunt er makkelijk voor kiezen om rails te installeren. Aan deze rails kunt u uw messen, pollepels, schuimspanen kwijt. Of kies voor smalle rekjes waar u kruiden, olie en andere smaakmakers in opbergt. Dit is niet enkel functioneel maar geeft ook een extra huiselijke toets aan uw interieur.

 

Keuken te groot of te klein? Zo bepaal je de grootte van een nieuwe keuken. 

Kasten of lades?

Maak een inventaris van uw keukenmateriaal en apparatuur alvorens aan de inrichting van uw keuken te beginnen. Vele keukens hebben een teveel aan kastruimte. Hebt u weinig hoge toestellen? Dan heeft het geen zin om veel hoge kasten in uw keuken te installeren. Efficiënte lades kunnen dit probleem oplossen. Er is weinig verlies aan opbergruimte en daarnaast bieden lades een groter gebruiksgemak.

 

Denk bijvoorbeeld aan een kastje waarbij u net toevallig de achterste borden of kruidenpotjes wilt uithalen. Het is zeer onhandig als u eerst een hoop ander materiaal uit uw kasten moet nemen. Lades installeren in plaats van klassieke keukenkasten, biedt hier een eenvoudige oplossing. Dankzij de inventaris van uw keukenmateriaal kunt u perfect inschatten wat uw behoeftes zijn qua bergruimte in de keuken.

Gebruik verloren ruimte

Net zoals u de wanden ook als efficiënte opbergruimte kunt benutten, zijn hoeken ook goed te optimaliseren. Hoekkasten met een carrousel of hoeklades zijn perfect te installeren en maken optimaal gebruik van de ruimte in uw keuken. Een carrousel is geschikt voor groot keukenmateriaal terwijl een hoeklade beter geschikt is voor een combinatie van grote en kleinere stukken.

Multifunctioneel werkblad

Wie een kleinere keuken heeft, maar toch een groot werkblad wil, kan kiezen voor een multifunctioneel werkblad. Een paar krukjes zorgen dat u van uw werkblad een gezellige keukentafel maakt, een snijblok op maat tovert uw spoelbak meteen om naar extra werkruimte.

Voor elk type ruimte, elk budget en elke smaak bestaat de meest geschikte oplossing waar Grando u kan bij helpen. Kom gerust langs voor een vrijblijvend gesprek in een van onze negen filialen.