Keukenplantjes - Rozemarijn

Het is lente en alles begint te bloeien. Dit is het moment voor plantjes in de keuken! Maar wat zijn hier nu goede plantjes voor?

Wij adviseren u graag, want er is ruime keuze..

Rozemarijn

 

Een doordringend parfum en typische harssmaak, dat is waar je deze plant om bekend staat. Het is een plant die groen blijft en wel tot 2 meter hoog kan worden! De plant groeit vooral rond de middellandse zee, dit is waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt.

 

In de Mediterrane keuken is rozemarijn een hoofdrolspeler. Het wordt er vooral gebruikt om marinades, barbecues, soepen, bruine sausen en stoofschotels het aparte Provençaalse smaakje te geven. Vooral gegrild vlees (lam–, varkensvlees en wild) soepen smeken om rozemarijn. Ratatouille, tomaten- en auberginegerechten, maar ook in minder voor de hand liggende zoete gerechten zoals: jam en gebakjes houden veel van dit kruid.
Vers maar ook gedroogd of ingevroren behoud dit kruid zijn fijn aroma.

Kijk hier voor een heerlijk recept van aardappelen met rozemarijn: https://bit.ly/2uZs67d

Rozemarijn.jpg