Naar het ideale keukenontwerp in vijf vragen

Een keuken kopen is niet zomaar even naar een website surfen, een catalogus openslaan of even binnenspringen in een showroom en een exemplaar uitkiezen. Het perfecte keukenontwerp is er een dat voldoet aan al uw verwachtingen en die van uw partner.

Bent u een echte keukenprins of -prinses of kookt u om uw partner en/of kinderen gewoon een lekkere verse maaltijd te kunnen voorschotelen? Heeft u genoeg aan een microgolf of pakt u graag uit met uw kookkunsten en staat er een authentiek gasfornuis in jullie droomkeuken? Beantwoord eerst een aantal cruciale vragen voor jullie overgaan tot de aankoop. De belangrijkste vindt u hieronder.

Hoe de ideale maten van uw keuken bepalen?

Een keuken ontwerpen gebeurt door de band genomen op maat van de klantMaar hoe bepaalt u nu de ideale maten? Waar houdt u het best rekening mee? Als u een keuken laat uittekenen is het van belang dat wij, als keukenbouwers, weten wat de minimum- en maximummaten zijn.

 

Een keuken op maat maken, is weten wie het meeste tijd achter het fornuis spendeert. Is de kok in huis een stuk groter dan zijn of haar partner, houdt hier dan rekening mee bij het bepalen van hoogtes. Staan jullie allebei even graag in de keuken, sluit dan een compromis. Twijfelen jullie over wat dat compromis precies moet zijn of heeft u andere vragen hieromtrent? Vraag raad aan een van onze Grando-experts.

Links- of rechtshandig in de keuken?

Iets waar u misschien niet meteen rekening mee houdt is of de persoon die kookt links- of rechtshandig is. De indeling van de keuken kan hier volledig aan aangepast worden.