Hoeveel kost uw droomkeuken?

De kostprijs van een nieuwe keuken hangt af van heel wat uiteenlopende factoren. Het begint uiteraard allemaal bij budget en het belang dat u aan een keuken hecht. Wil u een blikvanger of is een keuken niet meer of minder dan een plaats waar u eten maakt om vervolgens uw bord leeg te eten voor de televisie? Gaat u voor dure materialen en huishoudtoestellen of kiest u voor prijs-kwaliteit?

De prijs van een keuken bepalen

Zomaar even een prijs plakken op een keuken is niet eenvoudig. Als u de verschillende elementen in ogenschouw neemt, dan merkt u al meteen dat de prijs van een keuken snel kan oplopen. Alles hangt af van de toestellen waarmee u uw keuken wil uitrusten, de materialen, de afwerking van het meubilair, grootte van de keuken, … Als u een budget voor ogen heeft, dan kan Grando zeer snel en makkelijk schakelen. Is prijs geen issue, dan kunt u samen met de Grando keukenspecialist keuzes gaan maken.

Afwerking bepaalt prijs keukenmeubilair

Keukenmeubelen uit laminaat of melamine zijn uiteraard een stuk goedkoper dan wanneer u kiest voor kasten en deuren met een hoogglanslakafwerking. Het is vooral de arbeid die in het lakken kruipt die de kostprijs doet stijgen. De glans en de afwerkingsgraad van een gelakte keuken passen perfect in de heersende trend waarbij strakke keukens de plak zwaaien. Als het gaat over kleuren, dan zijn de kleurencombinaties vrij monotoon: ofwel wit, zwart of een combinatie van beide. Een combinatie met een houten afwerking behoort ook tot de mogelijkheden.