Vijf tips voor het uitzoeken van de perfecte landelijke keuken

De landelijke keuken is sinds jaar en dag niet weg te denken uit het keukenlandschap. Deze stijl is namelijk tijdloos, maar zeker niet ouderwets. Met een aantal moderne aanpassingen kan het knusse gevoel van de landelijke keuken de tand des tijds doorstaan. Vindt u het moeilijk om uw landelijke droomkeuken uit te zoeken? Dan zijn hier vijf tips om het proces wat makkelijker te maken.

1. Vind de juiste decoraties

Het zijn vaak de decoraties die een huis in een thuis transformeren. Met accessoires geeft u uw keuken een persoonlijk tintje en zorgt u ervoor dat de ruimte sfeervol aanvoelt. Het is echter wel belangrijk dat uw keuken praktisch blijft. Daarom is het verstandig om slechts een aantal eyecatchers te kopen die de ruimte genoeg sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige lamp, een uniek pannenrek of mooie muurdecoraties. Deze staan niet in de weg, maar kleden de landelijke keuken wel aan. Ook kasten met glazen deuren zijn een passende keuze voor deze stijl.

2. Bepaal uw invloeden

De landelijke stijl is in vrijwel ieder land terug te vinden. Al deze landen hebben wel hun eigen ideeën over hoe een landelijke keuken eruit moet zien. Zo zijn gelakt hout en natuursteen populaire keuzes in Engeland. Gaat u liever voor de authentieke Franse stijl? Dan zijn natuurlijk hout, knusse gordijnen en parket de juiste keuze voor u. Het is uiteraard ook mogelijk om deze verschillende stijlen met elkaar te combineren, zodat u echt een persoonlijke landelijke keuken samenstelt.

3. Kies een kleur die u aanspreekt

Wanneer het gaat over landelijke keukens, zijn er meestal twee kleursoorten die veel worden gebruikt: houtkleuren en wit. Klassiekere keukens hebben meestal warme houtkleuren. Dit kan gelakt hout zijn, maar onbewerkt hout geeft de keuken een robuuste uitstraling. Wit geeft de landelijke keuken juist een moderne twist. Het oogt wat minder warm, maar komt iets gestroomlijnder over. Bent u niet bang om op te vallen? Dan zijn keukens met een opvallende kleur juist iets voor u.

4. Ga voor de ideale indeling

Er zijn een aantal kenmerken die in vrijwel iedere landelijke keuken terugkomen. Eén daarvan is de centrale plaatsing van de spoelbak en de kookplaat. Dit is namelijk de kern van de keuken waar vroeger veel waarde aan werd gehecht. Moderne apparatuur kan daarentegen beterweggewerkt worden. De stijl van een frigo of microgolf kan namelijk het authentieke gevoel van de keuken doorbreken.

5. Maak een keuken op maat

Geen enkele ruimte in het huis is zo persoonlijk als de keuken. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte aan al uw wensen voldoet. Dat is vooral essentieel op het gebied van opbergruimte. Het is van groot belang dat u al uw keukengerei netjes kunt opbergen. Daarom is het de moeite waard om de opbergkasten helemaal op maat te laten maken. Zo weet u namelijk zeker dat u altijd voldoende ruimte heeft.