GRANDO_WEB.svg

Op zoek naar inspiratie?

Bespreek de mogelijkheden

Alle vestigingen

Keukenplantjes - Basilicum

Het is lente, en de zon die schijnt weer volop! Ideaal voor de plantjes in de keuken. Maar wat zijn nu de beste plantjes voor de keuken? Wij houden je wekelijks op de hoogte met een nieuw keukenplantje! Deze week.. Basilicum

De wortels van Basilicum zijn terug te vinden in Azië en dit kruid is via de ontdekkingsreizigers en soldaten bij ons terechtgekomen, dit het eerst rondom de gebieden aan de Middellandse Zee. Al meer dan duizend jaar is dit kruid erg populair bij de Grieken en Italianen.

 

Basilicum komt het best tot zijn recht op zonnige plaatsen en groeit in vochthoudende goed doorlaatbare grond. Ook in potten of bakken op het terras is dit plantje thuis mits goede verzorging!

 

Basilicum een lekkernij in tomatengerechten is zoals tomatensaus, spaghetti, pizza en ook fijngesnipperd in onze tomatensla. Maar ook kaas met toevoeging van Basilicum (feta, platte kaas, verse kaas) is overheerlijk. Verder is het gebruik van het “Koningskruid” (zoals de Grieken Basilicum noemen) in koekjes, kroketten, meelspijzen, in kruidenazijn een aan te raden smaakmaker!

 

Kijk hier voor een heerlijk recept met Basilicum: https://bit.ly/2GT0L8p