GRANDO_WEB

Op zoek naar inspiratie?

Bespreek de mogelijkheden

Alle vestigingen

In 6 stappen naar uw perfecte keuken

U heeft eindelijk de knoop doorgehakt: u wilt een nieuwe keuken! Maar wat nu? Waar moet u rekening mee houden? Waar moet u aan denken tijdens het beslissingsproces? Kan u zich voorbereiden zodat u tijdens uw gesprek met de Grando-adviseur de juiste vragen kan stellen?

Stap 1: Formuleer de vereisten waar de keuken van uw dromen aan moet voldoen

Denk goed na over wat u en uw partner willen. Formuleer jullie wensen en dromen. Door voor het gesprek met de Grando-adviseur een wensenlijstje te maken, begint u goed voorbereid aan het gesprek. Weet u niet precies wat u wilt of kan u het moeilijk onder woorden brengen? Download het inspiratiemagazine of maak een moodboard op Pinterest.  

Stap 2: Kies voor een keuken die meegroeit met uw gezin en/of verlangens

Een kwaliteitskeuken gaat een hele tijd mee. Denk dus niet op korte termijn, maar hou rekening met een veranderende gezinssituatie of een hernieuwde interesse in het koken. Denk niet enkel aan wat u vandaag nodig heeft, maar ook aan wat u nodig zou kunnen hebben in de toekomst.

Stap 3: Benut elke vierkante meter van de keukenruimte

Zeker bij een niet al te grote keuken is het zonde om niet elke meter optimaal te benutten. Uw Grando-adviseur laat u graag zien hoe u het meest uit de ruimte haalt. Kies lades in plaats van kasten of opteer voor een hoekkast. Let op, vergeet ook niet dat u ruimte moet voorzien voor uw afval.

Stap 4: Voorzie genoeg ruimte om te koken

Als u vaak en graag kookt, dan is niets zo frustrerend als een tekort aan werkruimte. Zorg dat u genoeg plaats voorziet voor het snijden van groenten, het kneden van deeg, het marineren van een lekkere steak en … de vuile vaat.

Stap 5: Juiste keukenverlichting doet uw keuken stralen

Niet zien wat u aan het doen bent kan zeer makkelijk en snel tot een accidentje leiden. Het belang van licht mag met andere woorden niet onderschat worden. Uw Grando-keuken is een echte blikvanger in uw woning. Het zou zonde zijn dat die niet straalt. Kies voor ledspots waarmee u het licht makkelijk kunt dimmen of feller maken. Hou ook rekening met waar u de stopcontacten positioneert en hoeveel u er wilt.

Stap 6: Weet met welke keukentoestellen uw keuken uitgerust moet zijn

Keukentoestellen nemen een grote hap uit uw budget, daarom is het de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te schenken. Investeer niet in een stoomoven als u niet van plan bent het toestel veel te gebruiken. Heeft u niet veel tijd in de keuken, dan is een kokendwaterkraan misschien iets voor u. Laat u in ieder geval eerst even informeren over de laatste nieuwigheden.

U bent voldoende voorbereid en klaar voor het gesprek met uw Grando-adviseur.