GRANDO_WEB.svg

Op zoek naar inspiratie?

Bespreek de mogelijkheden

Alle vestigingen

Het fornuis is en blijft het kloppende hart van uw Grando keuken

Of het nu koken, bakken, braden, wokken of grillen is: de perfecte maaltijd bereidt u op een fornuis dat inspeelt op wat u gebruiksvriendelijk vindt. Bent u verzot op gadgets? Gaat u telkens op zoek naar de allernieuwste technische snufjes? Of houdt u het liever bij een traditionele manier van werken? Kies voor een gasfornuis, een inductiekookplaat of bereid uw maaltijden op een elektrisch vuur. Valt u op robuuste, klassieke ontwerpen of heeft u het toch meer voor strakke, hoogtechnologische features?

Bij Grando maken we de keuken die u niet langer kan missen

Op deze pagina leert u welke soort kookplaat het best voldoet aan uw verwachtingen. We schetsen voor u de voor- en de nadelen van de verschillende technologieën en u komt meer te weten over de trend van het moment: de kookplaat met geïntegreerde dampafzuiging.

Het gasfornuis: een populaire klassieker

Het gasfornuis is terug van nooit helemaal weggeweest. Het was, is en zal een van de populairste manieren van koken blijven. Het voelt vooral heel erg vertrouwd aan. De belangrijkste troeven zijn de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoud van regeling. Van warm naar koud en omgekeerd in een handomdraai. Geen extra instellingen, geen speciaal kookgerei. Eenvoud is het toverwoord.

 

Koken, bakken, braden, wokken of grillen: een gasfornuis is multifunctioneel en vraagt, in tegenstelling tot sommige andere technologieën, geen aangepaste potten of pannen. Wel vraagt het gasfornuis iets meer aandacht in onderhoud. De verschillende onderdelen van een gasfornuis moeten met iets meer zorg behandeld worden dan een inductiekookplaat of een elektrisch vuur. In alle gevallen is onderhoud aangewezen om de levensduur van de toestellen te verlengen.

Grando heeft een groot en een divers aanbod gasfornuizen: van modellen met ingebouwde grillplaat en/of wokbrander tot afzonderlijke pitten die in een vuurvast aanrecht gemonteerd kunnen worden. Kies uit topmerken als Smeg, Whirlpool, Siemens, AEG, Miele en andere gevestigde waarden. Stel uw eigen, gepersonaliseerde gasfornuis samen.

De elektrische kookplaat: eenvoudig en praktisch

Koken op een keramische kookplaat is ideaal voor mensen die kiezen voor eenvoud. U kan houden van koken of erdoor gepassioneerd zijn. Waar passie zich in veel gevallen vertaalt in een keuze voor een gasfornuis, is een praktische kok geneigd om te opteren voor een elektrische kookplaat.

 

Het principe is simpel: onder de glazen kookplaat bevinden zich spiralen die roodgloeiend worden wanneer deze op volle kracht draaien. In tegenstelling tot verwarmen met gas of met behulp van een inductiekookplaat is elektrisch verwarmen trager in het opwarmen en afkoelen. De grote troeven zitten hem in het onderhoud en de gebruiksvriendelijkheid. Een pan of pot verschuiven, houdt niets in. Als de kookplaat afgekoeld is, dan is schoonmaken een koud kunstje.

De inductiekookplaat: snel en hightech

Als snelheid belangrijk is en als u van hoogtechnologische snufjes houdt, dan is de keuze voor een inductiekookplaat snel gemaakt.

 

Een inductiekookplaat is voorzien van magnetische spoelen die uw pannen en potten direct verhitten. Schakelt u de verwarming uit, dan koelt de plaat snel af. Wacht wel met reinigen tot de inductieplaat volledig afgekoeld is. Is dat het geval, dan kan u deze snel en grondig schoonmaken.

 

Het enige minpuntje is dat u enkel aan de slag kan met speciaal kookgerei. Dat echter weegt in geen geval op tegen de vele voordelen die inductie biedt. Denk maar aan de extra snufjes. Kies voor een inductiekookplaat met een digitale timer, tiptoetsbediening of zelfs pauzeknoppen. Koken wordt kinderspel! Weten met welke gadgets we uw kookplaat kunnen uitrusten?

Multifunctionele kookplaat: koken en dampafzuiging in één

Als we het hebben over hoogtechnologische kookplaten, dan is dit er zeker een van. Waar u vroeger een grote, lompe dampkap boven uw hoofd moest verdragen, kan u vandaag kiezen voor een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. De afzuiging bevindt zich nu tussen de kookvlakken in plaats van erboven.

 

Warme lucht stijgt toch, hoor ik u denken? Klopt. Daarom wordt dergelijke afzuiging voorzien van een zeer krachtige motor. Deze is in staat om tot 4 keer sneller dampen te verwijderen dan een klassieke dampkap.

 

Het hierboven beschreven afzuigingssysteem schetst het werkingsprincipe van de Bora kookplaatafzuiging. Er zijn verschillende varianten op het systeem en meerdere merken bieden een vergelijkbaar principe aan. Een ideale oplossing voor een open keuken, een kookeiland of een compacte keuken.

 

Toch liever een traditionele dampkap? Geen probleem! Grando biedt een antwoord op al uw vragen. Vraag raad aan een van onze Grando-adviseurs.

foldermockup.png

Weten in welke keukens u uw nieuwe toestellen kan integreren? Of gewoon op zoek naar leuke ideeën?