GRANDO_WEB.svg

Op zoek naar inspiratie?

Bespreek de mogelijkheden

Alle vestigingen

Keuken ontwerpen

Voortaan kunt u zelf uw droomkeuken ontwerpen. Met de 3D-keukenplanner van Grando Keukens kunt u zelf al eens starten met het tekenen van uw droomkeuken.

 

Kies de opstelling die het best past bij uw woning en ga aan de slag. Een eenvoudig programma waar u enkel een computer of laptop en een internetverbinding voor nodig hebt.

Stel de keuken van uw wens samen met de Grando 3D-keukenplanner

Configureer de keuken van uw dromen

Iedereen heeft een eigen idee van een droomkeuken. Soms is de ideale keuken een compacte en gerieflijke keuken, voor een ander is het een ruime keuken met plaats voor het ganse gezin. Stel dus volledig zelf uw droomkeuken samen en krijg een realistisch beeld van hoe die keuken kan passen in uw woning.

 

Bewaar, print of stuur het eindresultaat door naar uw gezin of kennissen. Of kom langs in een van onze toonzalen met uw print.

mockuplaptop.jpg
Hoe werkt onze keukenconfigurator?

Onze keukenconfigurator is een handige tool. De tool werkt echter het best op desktops of laptops. Werkelijk iedereen kan overweg met deze tekentool. Heeft u toch liever hulp, kom dan gerust eens langs in een van onze toonzalen. Daar kan een expert u perfect begeleiden in de zoektocht naar de perfecte droomkeuken.

De keukenplanner en het stappenplan

Voor u echt van start gaat, kan u best bovenaan rechts even op ‘Inloggen’ klikken. Daar kunt u een persoonlijk account aanmaken. Enkele invulvelden en klaar is kees. Vervolgens bent u in staat om uw ontwerp op elk moment op te slaan of door te sturen. Zo raakt u uw ontwerp niet kwijt.

stap1.jpg
Stap 1
In het keukenontwerp

Kies uw ruimte. Elk ontwerp start met dezelfde ruimte. Uiteraard zullen elementen zoals de indeling, de wanden, de vloer, het plafond, deuren en ramen een belangrijke rol spelen. Met een eenvoudige sleepbeweging voegt u een deur of raam toe. Ook de grootte is telkens zeer simpel aan te passen.

kies-looks.jpg
Stap 2
Verander de looks

Hiermee zal u uiteindelijk de looks van de keuken kunnen aanpassen. Let op: pas in de volgende stap kiest u de opstelling van de kasten. Hier kan u al de stijl meegeven. De knoppen, de ladefronten, etc. Speel met alle elementen en probeer uit. U hebt een ongelimiteerd aantal mogelijkheden.

kasten.jpg
Stap 3
Plaats de kasten in uw keuken

Nu komt de uiteindelijke opbouw van uw keuken. U plaatst boven- en onderkasten. Kies uit ons assortiment de hoogte van uw kasten. Afhankelijk van de hoogte krijgt u weer een aantal mogelijkheden om dichter bij uw droomkeuken te komen. Keukenkasten met of zonder glas? Waar plaatst u de spoelbak? Zet u de vaatwas links of rechts?

stap4.jpg
Stap 4
Richting afwerking van de keuken

Een keuken is niets zonder apparatuur. Zet nu uw koelkast, spoelbak, fornuis en kookplaten in uw ontwerp. Stilaan gaat u naar het einde van uw ontwerp toe. De keuken krijgt nu echt vorm.

Schermafbeelding 2019-12-16 om 16.30.50.png
Laatste stap
De decoratie

Nu kan het finale aankleden van de keuken beginnen. De verlichting, tafels, stoelen of misschien zelfs een open haard. U heeft nu een realistisch beeld van hoe uw keuken zou kunnen worden. Nog even aftoesten bij uw man, uw vrouw of familie en vrienden? Geen probleem. Met een eenvoudige druk op de knop stuurt u het ontwerp door.

Laat een adviseur u helpen

Uiteraard kunt u een afspraak inplannen met een van onze adviseurs om uw keuken te finetunen met zaken waar u misschien nog niet bij stil heeft gestaan.

Aandachtspunten voor wie zelf zijn keuken wil ontwerpen

Met de keukenplanner van Grando Keukens geven we u een leuke tool in handen. Natuurlijk komt er meer kijken bij het ontwerpen van een nieuwe keuken. De technische aspecten die niet vergeten mogen worden, vindt u hieronder. We helpen u graag wat verder op weg.

GRANDO-KEUKENS-STMARTENSLATEM-MRT-2019182019.jpg

aandachtspunt

Hoe een keuken in een ruimte past

Een keukenkast gaat open en neemt dus net wat meer plaats in dan puur de afmetingen. Dat is nog maar één aspect die u in overweging moet nemen. Kortom het ontwerp van uw keuken kan nog wat bijgeschaafd worden door onze experts. Zij weten perfect wat de valkuilen zijn bij het theoretische ontwerp van een keuken.

 

Daarom raden we aan om sowieso met uw ontwerp langs te komen. In elk van onze toonzalen zijn experts aanwezig die u doorheen het ontwerp kunnen gidsen. Maak nu een afspraak of kom langs tijdens de openingsuren.

aandachtspunt

Water, gas en elektriciteit

Komt het fornuis waar de gasaansluiting zit? Of bent u bereid om de gasaansluiting te verplaatsen in functie van uw keukenontwerp? Hetzelfde vraagstuk voor de vaatwasser. Dit zijn aspecten waar u bij aanvang van het keukenproject best rekening mee houdt.

shutterstock_136932956-web.jpg

aandachtspunt

Keukenopstelling

Eens alle technische en ruimtelijke aspecten in overweging genomen zijn, kan u de keuze maken van het type opstelling. Wordt het een keuken in een U-opstelling? Of opteert u eerder voor een open keuken? Elke optie heeft zijn haalbaarheid, elke optie heeft zijn voordelen.

 

Deze keuze is vaak een erg persoonlijke keuze. Dit hangt samen met de samenstelling van uw gezin. Maar ook hoe u een keuken gebruikt is doorslaggevend. Heeft u een aparte berging voor voeding of moet dit ook in de keuken?

GRANDO-KEUKENS-STMARTENSLATEM-MRT-2019182141.jpg

aandachtspunt

Keukenkasten

Denk even na over de potten en pannen waar u over beschikt. Heeft u de volledige serie van Staub en Le Creuset? Dan zal uw keuze in kasten danig verschillen van iemand die vooral de microgolfoven gebruikt om bereide maaltijden op te warmen. Is er plaats voor de KitchenAid? Kan de Nespresso-machine makkelijk geplaatst worden? En is er nog een hoekje vrij voor de SodaStream? De beste keuken is een goed doordachte keuken, gebouwd op uw profiel en behoeften.

Ergonomie.png

aandachtspunt

Ergonomie

De hoogte van de keukenkasten kiezen is een belangrijk moment. Elke dag zal u aan het aanrecht staan. Om af te wassen, om groenten te snijden, om in de potten te roeren. Die hoogte moet dus de perfecte hoogte zijn. Te laag levert u rugpijn op, te hoog is erg ongemakkelijk. De algemene stelregel is: meet u tussen de 1m70 en 1m95 dan opteert u best voor keukenkasten met een hoogte van 95 centimer.

Bent u eraan uit geraakt? Of heeft u net meer vragen? Kom zeker langs in een van de Grando vestigingen We helpen u met plezier verder. Onze experts weten echt alles van keukens. In onze vestigingen staan ook enkele tientallen keukens opgesteld. Voel de kwaliteit van een Grando keuken.
foldermockup.png

Gratis inspiratiemagazine