Een oude Grando keuken maakt plaats voor een nieuwe Grando Keuken.

Na 25 jaar kookplezier namen Siska en Bart een tijdje geleden afscheid van hun eerste Grando-keuken. Het was geen noodgedwongen vaarwel, het gezin was gewoon toe aan een nieuwe keuken, een eetplaats met een warme hedendaagse uitstraling. Siska wist meteen waar naartoe. “De Grando-adviseur die 25 jaar geleden onze eerste keuken ontwierp, tekende nu ook onze nieuwe keuken uit.” De grootste uitdaging voor Siska bleek het kiezen van de juiste kleuren en het maken van passende kleuren- en materialencombinaties.

Ontmoet de familie: 

Wie: Siska (54), Bart (62), Julie (26) en Louis (23).
Type woning: vrijstaande woning met grote tuin
Woonstijl: modern met een warme sfeer
Werkblad: composiet
Apparatuur: koelkast, inductiekookplaat, dampkap, vaatwasser en wijnklimaatkast
Het mooiste aan de keuken: het houtfineer, dat ook terugkomt in de eettafel.

een nieuwe keuken geeft een oudere woning meteen een andere uitstraling

Siska is de trotse moeder van twee twintigers en geniet samen met hen en haar man Bart van het leven. De dochter van Siska heeft het nest verlaten, de zoon woont nog thuis. “In deze fase van ons leven konden we twee kanten op: of we kozen voor een appartement en de daarmee gepaard gaande verhuis of we opteerden voor een ‘kleine’ renovatie van onze bestaande woning. Na overleg kozen we voor een verbouwing die ons huis wat meer uitstraling kon geven, zonder al te grote investeringen”, vertelt Siska.

Siska en Bart konden op dezelfde Grando-adviseur beroep doen als 25 jaar geleden. “Hij kende al voor een stuk onze smaak en wist nog wat wij belangrijk vinden. Dat maakt het een stuk makkelijker om de juiste keuzes te maken”.

Geen moment getwijfeld om opnieuw met Grando in zee te gaan

“Waarom veranderen als je tevreden bent met de kwaliteit van de geleverde diensten”: dat is zo ongeveer wat het koppel moet gedacht hebben, want ook voor hun tweede keuken twijfelden ze geen moment. “Grando is en was altijd eerste keuze. We hebben destijds geen spijt gehad van onze keuze en ook nu is alles zeer vlot en professioneel verlopen”, zegt Siska.

“Onze nieuwe keuken is een echte ontmoetingsplaats geworden. Vrienden en familie schuiven graag mee aan tafel of aan onze toog.”

Onze Nieuwe keuken moest slechts aan twee eisen voldoen

1. een keuken met een warme moderne uitstraling

Gezellig, warm, cosy …: dit waren de voornaamste vereisten waaraan de nieuwe keuken van Bart en Siska moest voldoen. “Ik wilde vooral een gezellige ruimte rondom het praktische keukengedeelte. Daarom vroeg ik onze adviseur om een soort toog/bar in het ontwerp op te nemen.” En dat bleek een instant succes. “Klopt. Veel vrienden en familieleden maken er gebruik van. Als ik kook, dan drinken ze een glaasje en voel ik mij op geen enkel ogenblik uitgesloten. Ik maak altijd deel uit van het gesprek. Onze nieuwe keuken is een echte ontmoetingsplaats geworden.”

2. een nieuwe uitstraling zonder een al te grote investering

“We twijfelde tussen nu al gaan verhuizen of een verbouwing en de keuze viel op een verbouwing. Maar naar alle waarschijnlijkheid zullen wij door de grote tuin geen 25 jaar meer in dit huis wonen en daarom wilden we graag een betaalbare keuken, een gezellige keuken met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.”

 

 

"De Grando-adviseur helpt knopen doorhakken"

In één beweging Noor een open keuken

Grando-adviseurs zijn gekend om hun expertise. Dat Grando Keukens meedenkt en de klant op een professionele manier begeleidt, is ook Siska niet ontgaan. “Na een thuisbezoek raadde de expert ons aan om de wand waaraan de vorige keuken grensde te verwijderen. Een goede zet, want in één beweging gingen we van een gesloten naar een open keuken.”

kleuren kiezen bleek moeilijkste uitdaging

Siska wilde een tijdloze keuken die perfect aansluit bij de stijl van de leefruimte en de rest van de woning. “Ik had het vooral moeilijk met het kiezen van de juiste kleuren en materialen. Wanneer kies je voor wit? Wanneer voor een donkerder kleur? Wanneer voor materialen met een natuurlijke look? Vragen waarop ik zelf niet meteen het antwoord vond.” Siska legde deze voor aan de Grando-adviseur en kreeg vrijwel meteen een antwoord.” De kleuren die het koppel voor ogen had, werden – ondanks enige twijfel – in het voorontwerp verwerkt. “Toen ik het 3D-ontwerp voor het eerst te zien kreeg, was ik aangenaam verrast. Het was nog niet volledig af, maar ik kreeg wel de kans om nog een aantal extra kleurencombinaties uit te proberen tot ik voor de volle 100% overtuigd was.”

Een nieuwe keuken doet experimenteren

Siska merkt dat haar nieuwe keuken haar vooral meer aan het koken en het experimenteren heeft gezet. “De ruimte, de gezelligheid, de uitstraling, de kwalitatieve huishoudtoestellen, het grote werkblad: het zijn allemaal zaken die ervoor gezorgd hebben dat ik, nog meer dan vroeger, in de keuken te vinden ben. De extra’s zoals de wijnklimaatkast, de toog met nerfstructuur en de greeploze kastjes zonder rand maken het volledig af.”

Ook toe aan jouw nieuwe droomkeuken?

Ben jij ook toe aan je nieuwe droomkeuken en op zoek naar een plan op maat van uw situatie?
Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak bij een Grando-vestiging bij u in de buurt. Onze keukenexperts denk graag met u mee, informeren en adviseren u graag en telkens met uw wensen als centraal punt.

De koffie staat klaar. Tot snel bij Grando Keukens... 

Téléchargez une photo ou un dessin de la salle
1 seul fichier.
Limité à 10 Mo.
Types autorisés : gif, jpg, png, pdf.
Téléchargez ice votre moodboard.
1 seul fichier.
Limité à 10 Mo.
Types autorisés : gif, jpg, png, pdf.